Sondaj de opinie Maternitatea de stat vs maternitatea privată. Unde credeţi că este mai sigur pentru o mamă să-şi aducă pe lume bebeluşul?

Pentru o viitoare mămică este o adevărată provocare alegerea spitalului în care urmează să aducă pe lume un copil. Atât naşterea la un spital de stat, cât şi cea la un spital privat au avantaje şi dezavantaje, în funcţie de fiecare caz.
 
O viitoare mămică trebuie să pună în balanţă cele două opţiuni, naşterea la un spital privat sau la unul de stat, înainte de a alege una dintre ele. Decizia de a opta pentru o naştere la un spital de stat sau la o clinică particulară este condiţionată, înainte de toate, de instituţia în care medicul obstetrician care a monitorizat sarcina îşi desfăşoară activitatea. Un rol importat îl are şi posibilitatea financiară a familiei. Costurile naşterii la o clinică de stat sunt destul de mari pentru majoritatea locuitorilor ţării. Însă trebuie luat în calcul şi faptul că nu sunt puţine situaţiile în care au fost înregistrate decese, fie al mamei, fie al copilului, la clinicile particulare alese de mame pentru a aduce pe lume un bebeluş.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
Sondajul s-a încheiat la data de 08.05.2018

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Anamaria

01 Aug, 2018 22:42

Am născut pe 23.08.2017 doua fetite gemene la Euromaterna si sunt foarte mulțumită din toate punctele de vedere. Dacă in viitor voi mai ramane însărcinată cu siguranta voi opta tot pentru Euromaterna.

Anca

31 Jul, 2018 08:35

In primul rand, trebuie facuta diferenta intre o clinica privata (ISIS) si un spital privat (Euromaterna). Abia atunci poti face comparatie intre sectia de obstretica-ginecologie de la spitalul judetean si cea de la Euromaterna.

Roxana

30 Jul, 2018 17:25

Am nascut la stat 2 copii...la a doua sarcina la nastere a fost probleme dar fiind la stat internata sa rezolvat fara nici o consecinta grava

petrisor carmen

30 Jul, 2018 16:10

Anul 1989 ! Pentru ca nu exista alta optiune am nascut intr-un spital de stat din Constanta.Am avut norocul sa intalnesc un medic deosebit care a decis operatia de cezariana ! Atat eu cat si bebelusul am supravietuit .Pentru asta i-am multumit acelui medic si echipei dansului.Avand in vedere faptul ca in prezent sunt multe spitale private in care poate conditiile sunt la standarde europene eu una tot intr-un spital de stat as prefera sa merg,pentru o interventie cu riscuri.Poate in alte conditii as alege si o clinica particulara,dar numai pentru mici interventii . Sa alegi un spital privat doar dupa anumite comentarii de pe o retea de socializare sau alta mi se pare ceva infantil. Ii doresc doamnei in cauza sanatate si pacat de micutul care nu a supravietuit !

Alina

30 Jul, 2018 15:05

Spital de stat, daca doamne ferește se întâmplă ceva una este să te mute de pe o secție pe alta, alta este să te plimbe cu ambulanța de la privat la stat( urgențele se rezolva tot în spitalul de stat).

Iuliana stancu

30 Jul, 2018 14:02

Prefer spitaul de stat clinicile.

Articole asemanatoare

Crinuța Dumitrean a fost luată cu SMURD-ul din sala de judecată

27 Nov 2015 1555