Sondaj de opinie Nouă din zece respondenţi nu cred că vor fi construite mai multe locuri de parcare în Constanţa, odată cu majorarea taxei

Cititorii ZIUA de Constanţa nu cred că banii pe care îi va primi Primăria Constanţa, prin SPIT, din taxa de parcare vor fi direcţionaţi în construirea de noi locuri de parcare în municipiu, potrivit rezultatului unui sondaj derulat săptămâna trecută pe această temă.
 
Constănţenii vor scoate, din 2020, mai mulţi bani pentru plata taxei la serviciul local de taxe şi impozite pentru locul de parcare achiziţionat. Taxa a crescut semnificativ, de la 175 de lei la 200 de lei, după ce au fost aprobate bugetul şi hotărârea de ajustare a taxelor şi impozitelor din anul următor.
 
În şedinţa din data de 25 aprilie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre cu privire la taxele şi impozitele locale, iar în urma amendamentelor depuse la proiect, au trecut mai multe modificări ale taxelor. Poate cea mai importantă după taxa de habitat mărită de la 5 lei la 6,5 lei este cea cu privire la locurile de parcare din faţa blocurilor sau din parcările special amenajate în zonele rezidenţiale.
 
Dacă în proiectul iniţial urma să fie mărită cu 10 lei, creşterea taxelor pentru persoanele juridice a dus şi la majorarea taxelor pentru persoane fizice.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că, odată mărite taxele pentru locul de parcare, vor fi construite mai multe parcări în municipiul Constanţa?”
 
La sondajul de opinie au răspuns peste 260 de persoane. Majoritatea, mai exact 91%, au optat pentru „nu“, iar doar 9% dintre respondenţi au răspuns afirmativ.
 
Oamenii au transmis mai multe mesaje în cadrul acestui sondaj. Redăm câteva dintre acestea:
„Să le faceţi cât salariul minim pe economie!!!” „Nu construiesc alte locuri de parcare pentru că rămâne Poliţia Locală fără activitatea lor… principală”.
„Parcare pe trotuar? Persoanele cu dizabilităţi pe unde mai trec?”
„Oraşul a fost trasat cu artere pentru căruţe, au construit comuniştii mult și prost, ce se mai poate face acum, când au fost scoase tramvaiele pentru a circulă mașinile lejer? Uitaţi-va cum se ridică umiditatea pe blocuri, case, garduri! Solul Constanţei este foarte umed, nu mai respiră de atâta beton, asta o să vedeţi peste câţiva ani, căci sigur vor fi unele consecinţe”.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gogu

10 May, 2019 13:48

Pe verticala si subsol (2+3), aici se faca investitii si cu cap,nu trasari de linii pe asfalt! Desteptati-va primari si consilieri! Sau poate vom afla candva ca trasarea acelor linii a costat cat o parcare supraetajata!

Articole asemanatoare

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 562

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 514

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 683

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 561

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 5962

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 806

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1212

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 782

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 693

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 1009

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1077

Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei

22 Feb 2024 727

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 575

Primăria Constanța S-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul parcărilor supraetajate

06 Feb 2024 698

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3933