Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Poate deveni sistemul bike-sharing o alternativă de deplasare pentru constănţeni şi turişti în sezonul estival?

În sfârşit, după zeci de luni de aşteptare, sute de biciclete sunt puse la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor. Proiectul „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB” urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator.
Agenţiile SPIT care eliberează carduri sunt: Agenţia fiscală nr.1 - bulevardul Tomis, nr.391 - Centrul comercial Tom; Agenţia fiscală nr.2 - strada Nicolae Grindeanu, nr.66; Agenţia fiscală nr.3 - strada Sulmona, nr.22; Agenţia fiscală nr.4 - strada Badea Cârţan, nr.3; Agenţia fiscală nr.5 - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, nr.116 C - City Park Mall; Agenţia fiscală nr.6 - bulevardul Tomis, nr.112.
 
Cu acest card, utilizatorul va putea să ridice, de la următoarele staţii amplasate în oraş, o bicicletă: staţia Promenada (lângă Biserica Greacă), staţia Remus Opreanu (în spatele Comandamentului Forţelor Navale), staţia Termele Romane (Poarta 1), staţia Mircea cel Bătrân (în faţa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”), staţia Sala Sporturilor (în parc, în faţa Sălii Sporturilor), staţia Capitol Staţia Tomis II (în parc), staţia Dacia, staţia Parc Tăbăcărie (intrare CCINA), staţia Cişmelei, staţia Pescărie, staţia Delfinariu, staţia Oxford, staţia Perla, staţia Meridian, staţia Castel, staţia Iaki, staţia Rex.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.
 
Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtuni.

Aplicaţia CT Bike vine în sprijinul celor care folosesc echipamentul. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore. Odată descărcată, veţi avea acces la toate informaţiile: reţeaua de staţii, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 

 
 
De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Rox

06 Jun, 2019 14:00

Felicitari dragilor. Tot asa!!

Maria

06 Jun, 2019 10:05

Felicitari pt initiativa! Acum sa vedem si cetatenii, cat de civilizati sunt si daca pastreaza bicicletele in stare buna. La cat mai multe proiecte de acest gen!

Iolanda

04 Jun, 2019 03:22

Excelenta și foarte practica întrebuințare! La Montreal poți vedea astfel de biciclete peste tot!

Lilian

02 Jun, 2019 22:45

Am beneficiat astăzi 2 Iunie de oportunitatea folosirii acestui sistem de deplasare prin Constanta și Mamaia. Totul este perfectibil la stațiile funcționale, cu unele mici remarci: - la stația CCINA erau biciclete cu roti desumflate sau cu suport sprijin lateral roata spate blocat; - la stația IAKI nu funcționa sistemul, fiind full biciclete; - la stația Castel nu funcționa sistemul decât pe ,,accept restituire biciclete”; - la stația Meridian nu funcționa sistemul, iar biciclete zero; - la stația Rex nu funcționa sistemul, iar biciclete zero; - la stația Perla din circa 10 biciclete cu greu am găsit 2 funcționale. Pe viitor voi avea cu mine o mini trusa cu pompa umflat roți, șurubelnița pentru fixat sonerie, spray degripant pt dispozitiv repaus, șervețele si soluție igienizat șa și mânere.

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat „Zona Elvila din municipiul Constanţa, sufocată de construcţii imobiliare, dar lipsită de şcoală sau trotuare!“

24 Aug 2019 772

Primăria Constanţa Proiectul „Black Sea Bike" se bucură de succes

19 Aug 2019 429

Noi piese de mobilier urban în orașul Constanța

12 Jul 2019 764

Bilanţ al Primăriei Constanţa privind cardurile destinate bicicliştilor

11 Jul 2019 607

Pescarii sunt supăraţi! Accesul a fost complet restricţionat către Farul Alb din Portul Constanţa (galerie foto + video)

06 Jul 2019 4047

O nouă stație de biciclete a fost vandalizată la Constanța

27 Jun 2019 1518

Zeci de persoane folosesc zilnic bicicletele gratuite puse la dispoziția constănțenilor de Primăria Municipiului Constanța

20 Jun 2019 1138

Constănţeanul supărat Cine repară bicicletele defecte şi asigură mentenanţa în proiectul „Black Sea Bike“?

19 Jun 2019 5783

Sondaj de opinie Peste 50% dintre respondenţi consideră că sistemul bike-sharing este o alternativă de deplasare pentru constănţeni şi turişti

10 Jun 2019 676

Zeci de noi bănci montate în municipiul Constanța. În ce zone sunt amplasate (galerie foto)

07 Jun 2019 546

Constanţa. 390 de biciclete, puse la dispoziție constănțenilor și turiștilor. Cum poţi solicita un card de utilizator

06 Jun 2019 640

Revista presei locale

29 May 2019 650

Revista presei locale

28 May 2019 560

Sute de biciclete sunt puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor Cum pot fi folosite (galerie foto)

27 May 2019 707

Iată cum arată bicicletele din sistemul de bike-sharing din municipiul Constanţa! (galerie foto)

20 May 2019 2942