Sondaj de opinie Poate deveni sistemul bike-sharing o alternativă de deplasare pentru constănţeni şi turişti în sezonul estival?

În sfârşit, după zeci de luni de aşteptare, sute de biciclete sunt puse la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor. Proiectul „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB” urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator.
Agenţiile SPIT care eliberează carduri sunt: Agenţia fiscală nr.1 - bulevardul Tomis, nr.391 - Centrul comercial Tom; Agenţia fiscală nr.2 - strada Nicolae Grindeanu, nr.66; Agenţia fiscală nr.3 - strada Sulmona, nr.22; Agenţia fiscală nr.4 - strada Badea Cârţan, nr.3; Agenţia fiscală nr.5 - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, nr.116 C - City Park Mall; Agenţia fiscală nr.6 - bulevardul Tomis, nr.112.
 
Cu acest card, utilizatorul va putea să ridice, de la următoarele staţii amplasate în oraş, o bicicletă: staţia Promenada (lângă Biserica Greacă), staţia Remus Opreanu (în spatele Comandamentului Forţelor Navale), staţia Termele Romane (Poarta 1), staţia Mircea cel Bătrân (în faţa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”), staţia Sala Sporturilor (în parc, în faţa Sălii Sporturilor), staţia Capitol Staţia Tomis II (în parc), staţia Dacia, staţia Parc Tăbăcărie (intrare CCINA), staţia Cişmelei, staţia Pescărie, staţia Delfinariu, staţia Oxford, staţia Perla, staţia Meridian, staţia Castel, staţia Iaki, staţia Rex.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.
 
Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtuni.

Aplicaţia CT Bike vine în sprijinul celor care folosesc echipamentul. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore. Odată descărcată, veţi avea acces la toate informaţiile: reţeaua de staţii, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 

 

 
De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Rox

06 Jun, 2019 14:00

Felicitari dragilor. Tot asa!!

Maria

06 Jun, 2019 10:05

Felicitari pt initiativa! Acum sa vedem si cetatenii, cat de civilizati sunt si daca pastreaza bicicletele in stare buna. La cat mai multe proiecte de acest gen!

Iolanda

04 Jun, 2019 03:22

Excelenta și foarte practica întrebuințare! La Montreal poți vedea astfel de biciclete peste tot!

Lilian

02 Jun, 2019 22:45

Am beneficiat astăzi 2 Iunie de oportunitatea folosirii acestui sistem de deplasare prin Constanta și Mamaia. Totul este perfectibil la stațiile funcționale, cu unele mici remarci: - la stația CCINA erau biciclete cu roti desumflate sau cu suport sprijin lateral roata spate blocat; - la stația IAKI nu funcționa sistemul, fiind full biciclete; - la stația Castel nu funcționa sistemul decât pe ,,accept restituire biciclete”; - la stația Meridian nu funcționa sistemul, iar biciclete zero; - la stația Rex nu funcționa sistemul, iar biciclete zero; - la stația Perla din circa 10 biciclete cu greu am găsit 2 funcționale. Pe viitor voi avea cu mine o mini trusa cu pompa umflat roți, șurubelnița pentru fixat sonerie, spray degripant pt dispozitiv repaus, șervețele si soluție igienizat șa și mânere.

Articole asemanatoare

Constanța Pista de biciclete de pe bulevardul Tomis a prins... culoare!

14 Apr 2024 584

În atenția biciliștilor! Pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța s-a trasat direcția de mers pe pista destinată bicicletelor (Galerie FOTO+VIDEO))

03 Apr 2024 766

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 677

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța?

10 Mar 2024 890

Cumpărări directe Constanța 1Ngineering SRL va elabora proiectul tehnic pentru construirea unei piste de biciclete în comuna Limanu (DOCUMENTE)

04 Mar 2024 571

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14152

Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Al. Lăpușneanu se apropie de finalizare. Unde credeți ca vor parca cele peste 1000 de autoturisme? (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1663

Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei

22 Feb 2024 720

Primăria Limanu, undă verde de la APM Constanța pentru amenajarea unei piste de biciclete (DOCUMENT)

17 Feb 2024 705

Primul modul pentru depozitarea bicicletelor, în municipiul Tulcea (VIDEO)

31 Jan 2024 674

Proiectul ce prevede deținerea de RCA pentru deţinătorii de trotinete şi biciclete electrice, depus la Senat

08 Jan 2024 687

Bărbat reținut pentru furt calificat. Biciclete și telefoane mobile recuperate

19 Dec 2023 759

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 747

Doi tineri din Huedin, Cluj Pentru furtul unor biciclete s-au ales cu dosar penal

03 Nov 2023 863

Licitații Constanța Primăria Lumina a stabilit ce firmă va construi pista pentru biciclete din localitate

31 Oct 2023 1008