Sondaj de opinie Respondenţii sunt pesimişti. Majoritatea dintre ei nu văd proiectul de restaurare a Cazinoului dus la bun sfârşit

Într-un sondaj de opinie realizat de cotidianul ZIUA de Constanţa, am întrebat persoanele interesate de soarta Cazinoului din Constanţa dacă văd licitaţia care urmează să fie realizată în acest an dusă la bun sfârşit.
 
Peste 200 de persoane au răspuns la întrebare. 77% dintre participanţi au spus că nu văd un final fericit al acestui demers, iar doar 23% sunt optimişti cu privire la soarta Cazinoului din Constanţa. „Un calendar realist spune că licitaţia ar putea fi lansată undeva în luna mai anul acesta. Să sperăm că este ultima“, a transmis Decebal Făgădău într-o conferinţă de presă, în urmă cu aproape două săptămâni. Din această declaraţie reiese faptul că reabilitarea Cazinoului a dus la un scandal în jurul licitaţiilor şi contestatorilor care au blocat proiectul. Până la această dată, au fost organizate trei astfel de licitaţii de Compania Naţională de Investiţii, fără a avea un final fericit, totuşi. Primăria Municipiului Constanţa alocă 3 milioane de euro pentru proiect, iar CNI vine cu 20 de milioane de euro.
 
Constănţenii au oferit mai multe comentarii cu privire la acest subiect. Redăm aici câteva:
„Nu cred! Au mai fost astfel de... „tentative“....”
„Daca reuşesc să se înţeleagă ofertanţii, licitaţia va ajunge la final.”
„Cred că nu mai contează cine câştigă, numai să se apuce odată de treaba!!!!”
„Cel mai corect. Daţi un leu pentru Ateneu. Era gata de mult...”
„Reabilitat aşa cum a fost fostul Continental?”
„Ce să mai reabiliteze? Este o ruină... este mâncat tot de umezeala.... mă îndoiesc că ar mai putea fi salvat....”
„Numai dacă reconstruiesc cu roca vulcanică va fi ceva inedit, ce va dura ceva zeci de ani, aerul sărat, umezeala de pe malul mării macină treptat, aşa că arhitecţii şi constructorii ar trebui să se confrunte serios la ideea oferită”.
„Sunt două variante. Una dintre ele e că o să pună ăştia nişte condiţii idioate să poată câştiga doar cei pe care îi are Primăria în cărţi sau poate nu vor să câştige cineva şi să se aleagă praful de Cazino. Şi uite aşa mai au un teren de vânzare să mai scoată şi ei un ban, că doar le trebuie, duc lipsă”.

 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dinu

05 Mar, 2019 10:38

Bună ziua dragă Constanța. Aș vrea să te întreb dacă, cumva, se mai gândește cineva să renoveze și pasarela cu tobogane și ciupercă de la Cazinoul din Mamaia. Mergeam acolo în copilărie, cu părinții mei... Era minunat ^_^ Ultima oară am văzut acea construcție în 1992. Apoi n-am mai trecut prin Mamaia.

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 738

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 1964

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 674

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 532

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 883

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 955

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța surprins în imagini de sus, cu drona (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 1059

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 906

Primarul Vergil Chițac, în vizită la Cazinoul din Constanța „Îndrăznesc să spun că va fi un rezultat care va depăși toate așteptările”

09 Feb 2024 1073

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1734

UPDATE Ambulanța de urgență pe faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Feb 2024 1990

Știri Constanța Imagini de la Faleza Cazinoului din Constanța. Ce măsuri s-au luat pentru un stâlp în pericol de cădere (FOTO+VIDEO)

02 Feb 2024 904

Municipiul Constanța pune la bătaie aproape două milioane de euro pentru reabilitarea terasei Cazinoului, a zidului de apărare și a balustradei (DOCUMENT)

31 Jan 2024 991

Moment muzical în fața Cazinoului din Constanța. Fost concurent de la Vocea României își etalează talentul (VIDEO)

19 Jan 2024 1630

VIDEO EVOLUȚIE LUCRĂRI Cazinoul din Constanța, patru ani pe drumul renașterii! „Va străluci“ (FOTO+VIDEO)

15 Jan 2024 1215