Sondaj de opinie „Să se facă parcări etajate!“ Constănţenii spun „da“ demolării garajelor ilegale

Autorităţile locale constănţene derulează o amplă campanie de inventariere a garajelor aflate pe raza municipiului Constanţa. Potrivit comisarului-şef de poliţie Tudorel Dogaru, comandantul Poliţiei Locale Constanţa, construcţiile care se află în afara legii vor fi demolate.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu întrebarea: „Sunteţi de acord cu demolarea garajelor ilegale din Constanţa? “La sondaj au participat 434 de persoane. 91% dintre acestea sunt de acord cu demolarea garajelor ilegale din Constanţa, în timp ce 9% au răspuns negativ.
 
Reamintim că poliţiştii locali din Constanţa vor avea pârghiile legale pentru a aplica sancţiuni tuturor constănţenilor care îşi blochează, prin diverse metode, locurile de parcare închiriate de la Primăria Constanţa. Cei care nu se vor conforma noilor prevederi riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Conform proiectului de hotărâre privind adoptarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 8.00, inclusiv sâmbătă, duminică şi în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00.00 - 24.00.
 
Prin urmare, în intervalul 8.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv, deţinătorul autorizaţiei de rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosinţă prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel spaţiu. Tot potrivit proiectului de hotărâre privind adoptarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa „pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este, de regulă, 8.00 - 17.00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare“. Încălcarea prevederilor se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 48 de ore de la comunicare a jumătate din minimul amenzii.

„Să se facă parcări…“

Participanţii la sondaj ne-au împărtăşit şi părerea lor privind acest aspect. „Au demolat garaje şi au făcut blocuri...dacă ar face parcări ar fi perfect“, a scris Gabriel L. „Da şi să se facă parcări, să nu mai stea maşinile pe trotuar şi pietonii pe carosabil“, susţine Mariana C. „Dacă nu există nicio modalitate legală-..da“, crede Cecila P. „Daca sunt ilegale, da, dar nu pentru a construi blocuri“, este de părere Livia M.
 
„Decât sa le dărâmaţi pentru blocuri, mai bine le lăsaţi“, spune Georgiana S. „Da, căci e o ţigănie peste tot intre blocuri…“, ne-a scirs C. Radu.  „Sunt multe de rezolvat în acest oraş. Le-am rezolvat pe toate, garajele au mai rămas. Să fim serioşi“, a comentat Marian M. „Dacă sunt mai multe şi se poate face o parcare etajată, nu blocuri, da!“, a menţionat Costică B. „Pai daca sunt ilegale?! Ce contează părerea cuiva! Trebuiau demolate imediat ce s-a ştiut ca sunt ilegale!“, susţine Cosmin M.
 
„Dacă e ilegal, este normal să fie dărâmat, iar proprietarul amendat. Este valabil pentru orice tip de construcţie, nu doar numai pentru  garaje“, a comentat Cotizo G. „Ce bine ar fi! Eu am garaje pe teren proprietate privată că aşa a vrut Primăria! De 3 ani ne judecam cu proprietarii şi Primăria! Ruşine să le fie!“, a menţionat Manuela P.
 
„Dar să demoleze şi toate împrejmuirile din jurul blocurilor făcute din toate nenorocirile. Veniţi pe A. Vlaicu nr. 25 în spatele blocului B 4 să vedeţi - condiţiile de salvare a oamenilor sunt zero pentru că din cauza gardurilor făcute în spatele blocului nu ai unde să pui o scară, o saltea gonflabilă, pentru că este o alee de niciun metru lăţime. În caz de urgenţă, oamenii or să moară nevinovaţi. Şi asta numai din vina celor de la parter care cred că spaţiul de lângă bloc le aparţine. Dar cei din Primărie nu au timp să vadă aşa ceva. Au alte preocupări“, a punctat Ion B.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spațiul public din municipiul Constanța eliberat de construcțiile edificate ilegal

11 Mar 2024 529

Editorial Şi la Constanţa, ca peste tot. Când se ia câte-o măsură / lumea-njură!

01 Aug 2019 2791

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu demolarea garajelor ilegale din Constanţa?

17 Sep 2018 4381

Dispar toate garajele ilegale din Constanţa! Şeful Poliţiei Locale face precizări importante. Ce se va întâmpla peste câteva zile

17 Sep 2018 5846