Sondaj de opinie Stâlpișorii ficși care închid străzile din Zona Peninsulară Constanța ar trebui înlăturați, spun cei mai mulți dintre respondenți

  • Nu mai puțin de 328 de persoane au dorit să participe la desfășurarea acestui sondaj pe site-ul oficial ZIUA de Constanța, 67% dintre acestea declarându-se de acord cu înlăturarea stâlpișorilor, iar 33% nefiind de acord.
 
Aproape 330 de persoane au răspuns pe site-ul ZIUA de Constanța la sondajul de opinie desfășurat în perioada 17 – 23 octombrie 2022, pe tema stâlpișorilor ficși care închid numeroase străzi din Zona Peninsulară Constanța, pentru a restricționa accesul auto în perimetru.
 
Sondajul cu întrebarea „Sunteți de acord cu înlăturarea stâlpișorilor ficși care îngrădesc accesul pe străzile din Peninsula Constanța?“ a fost lansat în contextul incendiului izbucnit în seara de 15 octombrie 2022 la Palatul Arhiepiscopal Tomis situat în Zona Peninsulară, misiunea pompierilor fiind îngreunată de existența stâlpișorilor, aceștia ducând la o întârziere de zeci de minute în executarea cu succes a intervenției.
 
Nu mai puțin de 328 de persoane au dorit să participe la desfășurarea acestui sondaj pe site-ul oficial ZIUA de Constanța, 67% dintre acestea declarându-se de acord cu înlăturarea stâlpișorilor, iar 33% nefiind de acord.


 
De asemenea, păreri legate de existența stâlpișorilor și cu privire la acest sondaj au fost exprimate și prin intermediul platformelor de socializare virtuală.
 
„Este al treilea incendiu la care accesul pompierilor a fost îngreunat“
 
„Este al treilea incendiu la care accesul pompierilor a fost îngreunat de stâlpișori. Din fericire nu au fost victime umane nici acum, dar îmi aduc aminte cu amărăciune de paramedicii care în pandemie urcau scările de pe Valea Portului cu echipamentul în brațe și de o ambulanță care rătăcea prin cartier minute în șir, cautând o cale de acces la adresa unde era așteptată. Oare se justifică prezența stâlpișorilor când în codul rutier există indicatoare rutiere de restricționare a accesului?“, este de părere utilizatorul Gabriela Banticu, pe grupul de Facebook Zona Peninsulară – Grup cetățenesc.
 
„În nici un caz.....altfel dimineața, printre mașinile parcate or să ajungă pe jos aruncate numai pachete de țigări.... goale , cutii cu energizante ...goale și prezervative....pline“, spune utilizatorul Dorelgabriel Ciobanu.

 
De asemenea, Daniela Ella Ghițoi a precizat la aceeași postare, că „o discuție ar trebui să avem și cu privire la bolarzii retractabili (e adevărat, cei care sunt instalați nu mai funcționează, întrebările sunt pentru când îi vor repara). Din ce am citit bolarzii retractabili ar fi acționați cu o telecomandă. Întrebarea pentru situații de urgență este cine va acționa această telecomandă? Vor avea toate echipajele de intervenție (ambulanță, descarcerare, pompieri etc.) o telecomandă? O iau cu ei când vin în intervenție? Ce se întâmplă dacă este o situație de urgență pentru evacuare generală și nu vin echipaje de urgență, cum sunt acționați bolarzii retractabili? Cine va avea telecomanda? Pentru că dacă bolarzii retractabili nu sunt deschiși cât mai repede, degeaba sunt retractabili (dacă cineva trebuie să sune pe cineva care să vină cu telecomanda e ca și cum ei sunt ficși, tot îngreunează accesul)“.
 

Cele mai multe dintre opiniile exprimate cu privire la postarea cuprinzând sondajul de opinie pe tema stâlpișorilor ficși au fost exprimate în sensul înlăturării acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Intervenția pompierilor la incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, îngreunată de stâlpișorii montați în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria a demarat procedurile de actualizare a PUZ-ului pentru reabilitarea și revitalizarea Zonei Peninsulare

08 Jun 2023 433

Întâlnire de lucru pentru actualizarea PUZ Peninsulă Constanța. Când va avea loc?

29 May 2023 498

Ștefan Hălălău Viața militarului ce a fost închis în lagărul „Peninsula”

19 May 2023 610

Dosarul „Peninsula“, la Curtea de Apel Constanța! S-a înregistrat recursul

07 May 2023 776

Primăria Constanța explică în sfârșit de ce a reziliat proiectul de „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului - etapa II”

05 May 2023 2403

Primăria Constanța tace! Fondurile europene pentru „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța - etapa II” au fost pierdute

29 Apr 2023 4351

Regulamentul Peninsulei Constanța va fi decis la Curtea de Apel! „Considerăm că instanța a apreciat greșit că dreptul la sănătate nu este afectat de existența restricțiilor implementate“

26 Apr 2023 943

Stâlpișorii, motiv de proces! Peninsularii nu renunță! IPJ Constanța, chemat la judecată pentru avizul dat Regulamentului de acces

15 Apr 2023 1601

Tribunalul Constanța explică de ce a anulat Regulamentul Zonei Peninsulare din oraș (MOTIVARE)

12 Apr 2023 1475

Recursul consilierilor locali din Constanța pentru instalarea barierelor în Zona Peninsulară, lipsit de interes, spune Curtea (MINUTA)

10 Apr 2023 870

Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe legat de suspendarea Regulamentului Zonei Peninsulare, pe care Tribunalul l-a anulat

10 Apr 2023 772

Sondaj de opinie 65% dintre respondeți spun că primăria trebuie să renunțe la Regulamentul Peninsulei Constanța

10 Apr 2023 914

2020 vs. 2023 Spiritul civic și conștiința Peninsulei au învins din nou!

03 Apr 2023 1362

Sondaj de opinie Victorie în instanță pentru peninsulari. Credeți că Primăria Constanța ar trebui să renunțe definitiv la Regulamentul Zonei Peninsulare?

03 Apr 2023 1046

În urmă cu scurt timp Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

31 Mar 2023 1217