Sondaj de opinie Stâlpișorii ficși care închid străzile din Zona Peninsulară Constanța ar trebui înlăturați, spun cei mai mulți dintre respondenți

  • Nu mai puțin de 328 de persoane au dorit să participe la desfășurarea acestui sondaj pe site-ul oficial ZIUA de Constanța, 67% dintre acestea declarându-se de acord cu înlăturarea stâlpișorilor, iar 33% nefiind de acord.
 
Aproape 330 de persoane au răspuns pe site-ul ZIUA de Constanța la sondajul de opinie desfășurat în perioada 17 – 23 octombrie 2022, pe tema stâlpișorilor ficși care închid numeroase străzi din Zona Peninsulară Constanța, pentru a restricționa accesul auto în perimetru.
 
Sondajul cu întrebarea „Sunteți de acord cu înlăturarea stâlpișorilor ficși care îngrădesc accesul pe străzile din Peninsula Constanța?“ a fost lansat în contextul incendiului izbucnit în seara de 15 octombrie 2022 la Palatul Arhiepiscopal Tomis situat în Zona Peninsulară, misiunea pompierilor fiind îngreunată de existența stâlpișorilor, aceștia ducând la o întârziere de zeci de minute în executarea cu succes a intervenției.
 
Nu mai puțin de 328 de persoane au dorit să participe la desfășurarea acestui sondaj pe site-ul oficial ZIUA de Constanța, 67% dintre acestea declarându-se de acord cu înlăturarea stâlpișorilor, iar 33% nefiind de acord.


 
De asemenea, păreri legate de existența stâlpișorilor și cu privire la acest sondaj au fost exprimate și prin intermediul platformelor de socializare virtuală.
 
„Este al treilea incendiu la care accesul pompierilor a fost îngreunat“
 
„Este al treilea incendiu la care accesul pompierilor a fost îngreunat de stâlpișori. Din fericire nu au fost victime umane nici acum, dar îmi aduc aminte cu amărăciune de paramedicii care în pandemie urcau scările de pe Valea Portului cu echipamentul în brațe și de o ambulanță care rătăcea prin cartier minute în șir, cautând o cale de acces la adresa unde era așteptată. Oare se justifică prezența stâlpișorilor când în codul rutier există indicatoare rutiere de restricționare a accesului?“, este de părere utilizatorul Gabriela Banticu, pe grupul de Facebook Zona Peninsulară – Grup cetățenesc.
 
„În nici un caz.....altfel dimineața, printre mașinile parcate or să ajungă pe jos aruncate numai pachete de țigări.... goale , cutii cu energizante ...goale și prezervative....pline“, spune utilizatorul Dorelgabriel Ciobanu.

 
De asemenea, Daniela Ella Ghițoi a precizat la aceeași postare, că „o discuție ar trebui să avem și cu privire la bolarzii retractabili (e adevărat, cei care sunt instalați nu mai funcționează, întrebările sunt pentru când îi vor repara). Din ce am citit bolarzii retractabili ar fi acționați cu o telecomandă. Întrebarea pentru situații de urgență este cine va acționa această telecomandă? Vor avea toate echipajele de intervenție (ambulanță, descarcerare, pompieri etc.) o telecomandă? O iau cu ei când vin în intervenție? Ce se întâmplă dacă este o situație de urgență pentru evacuare generală și nu vin echipaje de urgență, cum sunt acționați bolarzii retractabili? Cine va avea telecomanda? Pentru că dacă bolarzii retractabili nu sunt deschiși cât mai repede, degeaba sunt retractabili (dacă cineva trebuie să sune pe cineva care să vină cu telecomanda e ca și cum ei sunt ficși, tot îngreunează accesul)“.
 

Cele mai multe dintre opiniile exprimate cu privire la postarea cuprinzând sondajul de opinie pe tema stâlpișorilor ficși au fost exprimate în sensul înlăturării acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Intervenția pompierilor la incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, îngreunată de stâlpișorii montați în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)

17 Apr 2024 645

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1073

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 729

RAJA Constanța Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara! Iată în ce perioadă

21 Feb 2024 944

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3392

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța vinde un teren intravilan

10 Feb 2024 791

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 657

Știri Constanța azi Scandal în zona peninsulară din Constanța! Implicat un bătrân de 80 de ani (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1920

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3087

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 757

Cel puțin 30 de persoane au murit după cutremurul violent din Japonia

02 Jan 2024 798

DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula Constanța (MINUTA)

29 Dec 2023 1127

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 885

Rusia confirmă avarierea unei nave, în urma unui atac ucrainean asupra Crimeei

26 Dec 2023 769

Ședință CLM O stradă din zona Peninsulară va purta numele diplomatului și fotografului Anatole Arthur Seraphin Magrin (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1355