Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu desfiinţarea Poliţiei Locale?


La Darabani, oraş din judeţul Botoşani, Consiliul Local a decis să desfiinţeze Poliţia Locală. Ultima şedinţă de Consiliu Local a aprobat reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, dar şi organigrama şi statul de funcţii al personalului din cadrul Primăriei oraşului Darabani, care a inclus înfiinţarea şi reorganizarea unor compartimente, dar şi desfiinţarea Poliţiei Locale.


„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative şi operativităţii aparatului de specialitate al primarului oraşului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliţiei Locale Darabani, pentru funcţia şi autoritatea ce o deţin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetăţenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât şi în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorităţii publice în care îşi desfăşoară activitatea, Serviciul Poliţie Locală se desfiinţează", se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.


Mai mult, pe internet circulă şi o petiţie prin care se cere abrogarea Legii 155/2010, care conferă primărilor posibilitatea să înfiinţeze propria poliţie la nivel local. „Agenţii sunt luaţi din rândul cetăţenilor fără studii de specialitate şi avansaţi de la gardieni publici la organe competente. Aceştia abuzează în nenumărate rânduri de cetăţenii pe care ar trebui să îi apere, în ciuda faptului că sunt plătiţi din banii acestora. Preferăm să se mărească salariile poliţiştilor naţionali şi ale jandarmilor, nu să se înfiinţeze instituţii peste noapte care să abuzeze de noi, oamenii liberi. Ştim cu toţii că aceştia au fost înfiinţaţi pentru a servi politicienilor, şi nu cetăţenilor“, se spune în petiţie.


Poliţia Locală a fost înfiinţată în 2011, prin reorganizarea Poliţei comunitare, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplină în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor.


În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
De asemenea, aşteptăm şi comentariile dvs. legate de tema sondajului propus.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

daniel

26 Feb, 2020 16:28

nu ca este de mare ajutor

Gigi

23 Feb, 2020 15:48

Sunt prea puțini cei care asigură ordinea pe străzi și prin cartiere pentru ca să ne permitem luxul să renunțăm la serviciile lor. I-am întâlnit pe strazi si în intersecții pe vreme de intemperii, având un sentiment de încredere în ei. Le doresc să se perfecționeze și să fie cât mai aproape de oameni și nevoile lor.

fara nume

11 Feb, 2020 23:18

Politia locala Techirghiol, c-am gonesc turiștii de pe plaja Techirghiol, după bunul lor plac, crezându-se mai puternici decât prim ministru.

tugui nicu

03 Feb, 2020 17:36

Ati uita sa puneti si optiunea cu IMI ESTE INDIFERENT.... Deci.....!!!

Ilie

03 Feb, 2020 17:13

Dragilor Politia Locala este o afacere care aduce chiar bani la bugetul local căci vă ardem pe voi ăștia cu semințe, rahat de cățel și chiștoace, apropo amenda pentru rest de țigară aruncat pe domeniul public se amedeaza cu 2000-5000lei în sectorul 3din București. Deci sunt în slujba cetățeanului pe care îl arde rău. Nu se poate desfinta că aduc bani și rămân mulți fără job. Dar după mine să desființeze și gata.

Stefan Medeleanu

03 Feb, 2020 16:04

Trebuiesc scosi de pe strazile orasului, sunt aroganti, neprofesionisti, multi dintre ei nici macar nu stiu sa se exprime! Sa fie sub forma de patrula cum era odata caraula, cred ca asa ar trebui! Se investeste prea multi bani publici!

MATEI PAUL

03 Feb, 2020 16:00

Este in plus in toate privintele ,si isi dau importanta prea mare fata de contribuabili.

Dan

03 Feb, 2020 12:28

În orașul meu, de când avem Poliție Locală se vede. Îți fac treaba deoarece primarul îi ține din scurt, îar ordinea și disciplina se observă.

Tanasescu

03 Feb, 2020 10:52

Nu sunt de acord cu desființarea poliției locale. Are rolul ei in menținerea ordinii și liniștii publice. Nu vedeți ce deficit de oameni exista la acest moment in structurile de ordine publica? Pe cei care vor desființarea poliției locale ii rog ca atunci când au o urgentă sa nu sune la 112 , sa se descurce singuri.

Anna

02 Feb, 2020 13:16

Sunt de acord deoarece majoritatea se comporta foarte arogant, nu au diplomație, bun simț. Se simt buricul pământului fara școală. Dar sunt de acord sa ocupe locul lor cei școliți. Am observat multe abuzuri din partea lor către cei fără apărare, iar "cocalarii" care fac infracțiuni grave, sunt lăsati in pace de către acești "polițiști". Legea sa fie pentru toată lumea!

Ildi puie

02 Feb, 2020 12:52

E nevoie de politia locala pt ordine .Nu se poate fara ea dar sasi faca datoria bineinteles

Ioniță Sorin

01 Feb, 2020 13:20

Nu sunt de acord cu desființarea poliției locale!

Dragos

01 Feb, 2020 11:42

Nu sunt de acord cu desființarea Poliției Locale

Surdu Adriana

01 Feb, 2020 09:45

Buna ziua ! Vreau să-mi exprim părerea legat de cele relatate în articol: - în primul rând vreau să subliniez faptul că polițistul local chiar lucrează și este în slujba cetățeanului; - nu este angajat în Poliția Locală care să nu aibă minim diplomă de bacalaureat ; - polițistul local este cel care le asigură copiilor dumneavoastră un climat de liniște și siguranță în școli atât în pauze cât și la afluirea și defluirea elevilor la și de la școală ; Șirul activităților polițiștilor locali poate continua mult , foarte mult dacă ne raportăm la numărul actelor normative care le intră în competență și la plaja largă de acțiune unde aceștia își aduc aportul . Se spun multe minciuni legate de salarizarea acestor angajați, nu , nu sunt salariii de 7 și 8 mii de lei , nici de 4 -5 mii de lei nu sunt , acestea polițiștilor locali sunt modeste , raportate la complexitatea muncii acestor lucrători. Nu , Poliția Locală nu trebuie desființată ! Din contră, trebuie susținută activitatea acestei instituții care funcționează pentru și în slujba cetățeanului. O zi bună vă doresc tuturor !

Staicu Iustinian

01 Feb, 2020 08:43

Nu sunt de acord cu desființarea Poliției Locale deoarece consider ca este o institutie deschisă, transparentă, eficientă și deosebit de importantă pentru comunitatea locală!!!

Mihai

18 Dec, 2019 15:49

Stau numai in birouri si nu previn infractiuni. Vin numai dupa producerea infractiunilor si crimelor si atunci nu rezolva nimic. Exemplu recent: intr-un cartier mare de blocuri din Ploiesti de detoneaza de pe 15 decembrie 2019 intr-o veselie artificii care produc zgomot care se aude de la peste 500 de metri, in conditiile in care aceasta este infractiune. Ce credibilitate mai au romanii in politie, in general?

mishu

16 Dec, 2019 19:01

sa stim cat ii costa pe locuitorii contribuabili acesti analfabeti. masini,piese,combustibil,telefoane cu abonament nelimitat,salarii,tichete de masa si de vacanta,uniforme,ore suplimentare,etc...

Articole asemanatoare

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 7994

Adăpost improvizat, dezafectat de polițiștii constănțeni (galeri foto)

02 Apr 2020 725

Constanța Locuitorii din cartierul social Henri Coandă, monitorizați în permanență!

02 Apr 2020 1328

„Rămâneți în casă!” Vocea cu care sunt transmise mesajele oficiale, cu ajutorul mașinilor din subordinea MAI

30 Mar 2020 337

Mesaj de solidaritate Valentina Chiriță - „Să apreciem adevăratele valori, dar cea mai importantă valoare este Viața”

24 Mar 2020 938

Poliția Locală Constanța Acțiuni de consiliere și informare în parcuri, mijloacele de transport în comun și în zonele mai aglomerate

20 Mar 2020 1560

Poliția Locală Constanța, controale în piețele agroalimentare

19 Mar 2020 4047

Un fost subprefect de Constanţa şi oficial în guvernele Dăncilă şi Orban contestă în instanţă o amendă de la Poliţia Locală

28 Feb 2020 2789

Constanța Cerșetoria, sancționată de polițiștii locali. 18 persoane au fost amendate

25 Feb 2020 902

Poliția Locală Constanța Fumatul în spații publice închise sau aruncatul ambalajelor pe stradă, sancționate

20 Feb 2020 6305

Contrabandă cu pachete de țigarete netimbrate în centrul municipiului Constanța

12 Feb 2020 662

Poliția Locală sesizată de un consilier local în cazul unui imobil de pe strada Cristea Georgescu! (galerie foto+document)

11 Feb 2020 1453

Acțiuni desfășurate de polițiștii locali în apropierea Școlii nr. 29 „Mihai Viteazul”

11 Feb 2020 734

Constanța Mașinile abandonate pe domeniul public vor fi valorificate (galerie foto)

06 Feb 2020 2155

Schimbări în conducerea Poliției Locale Constanța. Fostul director George Szekely s-a întors la IPJ

05 Feb 2020 2494