Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu desfiinţarea Poliţiei Locale?


La Darabani, oraş din judeţul Botoşani, Consiliul Local a decis să desfiinţeze Poliţia Locală. Ultima şedinţă de Consiliu Local a aprobat reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, dar şi organigrama şi statul de funcţii al personalului din cadrul Primăriei oraşului Darabani, care a inclus înfiinţarea şi reorganizarea unor compartimente, dar şi desfiinţarea Poliţiei Locale.


„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative şi operativităţii aparatului de specialitate al primarului oraşului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliţiei Locale Darabani, pentru funcţia şi autoritatea ce o deţin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetăţenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât şi în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorităţii publice în care îşi desfăşoară activitatea, Serviciul Poliţie Locală se desfiinţează", se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.


Mai mult, pe internet circulă şi o petiţie prin care se cere abrogarea Legii 155/2010, care conferă primărilor posibilitatea să înfiinţeze propria poliţie la nivel local. „Agenţii sunt luaţi din rândul cetăţenilor fără studii de specialitate şi avansaţi de la gardieni publici la organe competente. Aceştia abuzează în nenumărate rânduri de cetăţenii pe care ar trebui să îi apere, în ciuda faptului că sunt plătiţi din banii acestora. Preferăm să se mărească salariile poliţiştilor naţionali şi ale jandarmilor, nu să se înfiinţeze instituţii peste noapte care să abuzeze de noi, oamenii liberi. Ştim cu toţii că aceştia au fost înfiinţaţi pentru a servi politicienilor, şi nu cetăţenilor“, se spune în petiţie.


Poliţia Locală a fost înfiinţată în 2011, prin reorganizarea Poliţei comunitare, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplină în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor.


În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:




De asemenea, aşteptăm şi comentariile dvs. legate de tema sondajului propus.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cadru Tehnic SVSU Scoala AMANCE O.

13 May, 2020 18:48

Este mare nevoie deoarece apara drepturile cetățenilor.

Marian

13 May, 2020 18:40

Nu sunt de acord cu desființarea deoarece sunt singurii care mai văd mașini parcate aiurea , în schimb cei de la Poliția Română trec nepăsători pe lângă aceste mașini. Poliția Română își are rolul ei pt. viteză, depășiri, fapte penale și multe altele , dar în interiorul marilor orașe doar Poliția Locală mai ține în frâu "bombardierii și bizonii" care parchează pe unde îi taie capul .

Eu

22 Apr, 2020 21:37

Cine sunt de ajutor ?! Bătrânii care cu greu pot să alerge 25 de metri, care cer ajutorul jandarmilor și polițiștilor pentru a legitima un cetățean ?! Ei sunt buni pentru orice alte activități, dar ordine publică...

Anonim

22 Apr, 2020 00:24

Domnului Tanasescu pt, cultura dumneavoastra generală, la 112 nu raspunde politia comunitara.

Victoria

21 Apr, 2020 21:56

Nu sunt de acord cu desființarea deoarece își are rostul ei în pază cetățenilor și păstrarea ordinei publice!

daniel

26 Feb, 2020 16:28

nu ca este de mare ajutor

Gigi

23 Feb, 2020 15:48

Sunt prea puțini cei care asigură ordinea pe străzi și prin cartiere pentru ca să ne permitem luxul să renunțăm la serviciile lor. I-am întâlnit pe strazi si în intersecții pe vreme de intemperii, având un sentiment de încredere în ei. Le doresc să se perfecționeze și să fie cât mai aproape de oameni și nevoile lor.

fara nume

11 Feb, 2020 23:18

Politia locala Techirghiol, c-am gonesc turiștii de pe plaja Techirghiol, după bunul lor plac, crezându-se mai puternici decât prim ministru.

tugui nicu

03 Feb, 2020 17:36

Ati uita sa puneti si optiunea cu IMI ESTE INDIFERENT.... Deci.....!!!

Ilie

03 Feb, 2020 17:13

Dragilor Politia Locala este o afacere care aduce chiar bani la bugetul local căci vă ardem pe voi ăștia cu semințe, rahat de cățel și chiștoace, apropo amenda pentru rest de țigară aruncat pe domeniul public se amedeaza cu 2000-5000lei în sectorul 3din București. Deci sunt în slujba cetățeanului pe care îl arde rău. Nu se poate desfinta că aduc bani și rămân mulți fără job. Dar după mine să desființeze și gata.

Stefan Medeleanu

03 Feb, 2020 16:04

Trebuiesc scosi de pe strazile orasului, sunt aroganti, neprofesionisti, multi dintre ei nici macar nu stiu sa se exprime! Sa fie sub forma de patrula cum era odata caraula, cred ca asa ar trebui! Se investeste prea multi bani publici!

MATEI PAUL

03 Feb, 2020 16:00

Este in plus in toate privintele ,si isi dau importanta prea mare fata de contribuabili.

Dan

03 Feb, 2020 12:28

În orașul meu, de când avem Poliție Locală se vede. Îți fac treaba deoarece primarul îi ține din scurt, îar ordinea și disciplina se observă.

Tanasescu

03 Feb, 2020 10:52

Nu sunt de acord cu desființarea poliției locale. Are rolul ei in menținerea ordinii și liniștii publice. Nu vedeți ce deficit de oameni exista la acest moment in structurile de ordine publica? Pe cei care vor desființarea poliției locale ii rog ca atunci când au o urgentă sa nu sune la 112 , sa se descurce singuri.

Anna

02 Feb, 2020 13:16

Sunt de acord deoarece majoritatea se comporta foarte arogant, nu au diplomație, bun simț. Se simt buricul pământului fara școală. Dar sunt de acord sa ocupe locul lor cei școliți. Am observat multe abuzuri din partea lor către cei fără apărare, iar "cocalarii" care fac infracțiuni grave, sunt lăsati in pace de către acești "polițiști". Legea sa fie pentru toată lumea!

Ildi puie

02 Feb, 2020 12:52

E nevoie de politia locala pt ordine .Nu se poate fara ea dar sasi faca datoria bineinteles

Ioniță Sorin

01 Feb, 2020 13:20

Nu sunt de acord cu desființarea poliției locale!

Dragos

01 Feb, 2020 11:42

Nu sunt de acord cu desființarea Poliției Locale

Surdu Adriana

01 Feb, 2020 09:45

Buna ziua ! Vreau să-mi exprim părerea legat de cele relatate în articol: - în primul rând vreau să subliniez faptul că polițistul local chiar lucrează și este în slujba cetățeanului; - nu este angajat în Poliția Locală care să nu aibă minim diplomă de bacalaureat ; - polițistul local este cel care le asigură copiilor dumneavoastră un climat de liniște și siguranță în școli atât în pauze cât și la afluirea și defluirea elevilor la și de la școală ; Șirul activităților polițiștilor locali poate continua mult , foarte mult dacă ne raportăm la numărul actelor normative care le intră în competență și la plaja largă de acțiune unde aceștia își aduc aportul . Se spun multe minciuni legate de salarizarea acestor angajați, nu , nu sunt salariii de 7 și 8 mii de lei , nici de 4 -5 mii de lei nu sunt , acestea polițiștilor locali sunt modeste , raportate la complexitatea muncii acestor lucrători. Nu , Poliția Locală nu trebuie desființată ! Din contră, trebuie susținută activitatea acestei instituții care funcționează pentru și în slujba cetățeanului. O zi bună vă doresc tuturor !

Staicu Iustinian

01 Feb, 2020 08:43

Nu sunt de acord cu desființarea Poliției Locale deoarece consider ca este o institutie deschisă, transparentă, eficientă și deosebit de importantă pentru comunitatea locală!!!

Mihai

18 Dec, 2019 15:49

Stau numai in birouri si nu previn infractiuni. Vin numai dupa producerea infractiunilor si crimelor si atunci nu rezolva nimic. Exemplu recent: intr-un cartier mare de blocuri din Ploiesti de detoneaza de pe 15 decembrie 2019 intr-o veselie artificii care produc zgomot care se aude de la peste 500 de metri, in conditiile in care aceasta este infractiune. Ce credibilitate mai au romanii in politie, in general?

mishu

16 Dec, 2019 19:01

sa stim cat ii costa pe locuitorii contribuabili acesti analfabeti. masini,piese,combustibil,telefoane cu abonament nelimitat,salarii,tichete de masa si de vacanta,uniforme,ore suplimentare,etc...

Articole asemanatoare

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 523

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 395

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 504

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 797

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 990

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 732

Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța

05 Mar 2024 1069

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 725

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 616

Justiție Constanța SC Mega Image SRL, la judecată cu Direcția Generală Poliția Locală Constanța

25 Feb 2024 621

Comprest Util SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

24 Feb 2024 675

Afișajul stradal, în atenția polițiștilor locali din Constanța! Ce nereguli au fost constatate

22 Feb 2024 616

Amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei Drepturile și obligațiile deținătorilor animalelor de companie din municipiul Constanța!

20 Feb 2024 578

Controale ale polițiștilor locali în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (FOTO)

15 Feb 2024 567

Constănțeanul supărat Acuzații la adresa Primăriei - „Lucrările din Inel 2 sunt făcute pe trotuar cu tevi deja corodate“

15 Feb 2024 1298