Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ în parcarea blocurilor O2 şi O3?

În cartierul Tomis 3, parcarea dintre blocurile O2 şi O3 va fi desfiinţată, iar acolo va fi relocată biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii“.
 
De câteva zile, mai mulţi constănţeni protestează în Tomis III, pe locul unde urmează să fie relocat lăcaşul de cult. Este vorba de un perimetru de lângă blocurile O2, O3, un spaţiu unde cei ce locuiesc în zonă îşi puteau parca autoturismele. Având în vedere faptul că terenul a fost dat către Arhiepiscopia Tomisului şi pe el urmează să se ridice lăcaşul de cult, constănţenii care locuiesc în zonă sunt nemulţumiţi de faptul că au fost tăiaţi copaci, dar şi pentru că nu vor mai avea unde să-şi parcheze maşinile.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Decebal Făgădău a explicat că nu este vorba despre construirea unei biserici, ci de relocarea celei din zona cunoscută sub numele de Macul Roşu, fiind vorba de lăcaşul de cult cu hramul „Izvorul Tămăduirii“. Întrebat dacă i se pare normal ca o biserică să fie construită între blocuri, Decebal Făgădău a răspuns că nu i se pare normal ca o biserică să fie construită pe trotuar. De asemenea, edilul-şef a precizat că şi Biserica „Sfântul Haralambie“ urmează a fi relocată.
 
Reamintim că, în şedinţa din 31 ianuarie, consilierul local Romeo Rezeanu i-a solicitat primarului Decebal Făgădău un raport pentru şedinţa următoare, în care să fie prezentate situaţia economică şi cea socială a municipiului. De asemenea, tot el a propus şi crearea unei comisii mixte, compusă din reprezentanţi ai Primăriei Constanţa şi ai Arhiepiscopiei Tomisului, comisie care va face o radiografie a lăcaşurilor de cult din municipiul Constanţa. Ulterior, primarul a ţinut să precizeze, în cadrul conferinţei de presă, că Biserica „Sfântul Haralambie“ din Constanţa, ridicată fără autorizaţie pe bulevardul Tomis, în zona Boema, ar putea fi relocată.
 
„Dacă vorbim despre biserici nou-construite, toate, cu excepţia Bisericii «Sfântul Haralambie», au un loc permanent în care să fie construite. Evident că şi pentru Biserica «Sfântul Haralambie» există intenţia şi deschiderea din partea mea de a identifica o soluţie de relocare, astfel încât să transformăm o construcţie provizorie şi adecvată cadrului urban într-un loc de care oamenii să fie apropiaţi. Cei care apreciază Biserica «Sfântul Haralambie» au venit undeva în luna aprilie sau mai a anului trecut în faţa Primăriei, solicitându-mi să nu demolăm construcţia provizorie. După ce am făcut toate formele legale, i-am sancţionat, le-am pus în vedere să identifice o zonă unde să fie amplasată biserica şi s-a ajuns la o detensionare a situaţiei“, a subliniat primarul municipiului Constanţa.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:

Sondajul s-a incheiat pe data de 9 Aprilie 2017


De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi într-un comentariu şi părerea dumneavoastră cu privire relocarea lăcaşului de cult.

Citeşte şi:

IVE TEXT Protest în Tomis 3 în parcarea pe care va fi construită o biserică (galerie foto+video+document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Justitiarul de Paste

18 Apr, 2017 10:07

Pe cand si un sondaj referitor la City Parc? De la un proiect relativ mic cu parcare supraterana, cu smecheria romaneasca, s-a ajuns la ciopartirea parcului Tabacarie. Asa si cu biserica. De la un container pe trotuar, se ajunge la o biserica. De ce nu ne gandim la o parcare in zona de relocare a bisericii? Altfel manipulam prostia cu biserica!

Gigi

07 Apr, 2017 10:49

Sunt de acord cu demolarea și atât. Să o relocheze în Rai, nu pe pământ. Din 1990 numărul populației a scăzut, în timp ce numărul bisericilor a explodat. Sunt și eu credincios, dar credința nu stă în betoane și dezvoltare imobiliară. Dacă s-ar face o statistică a gradului de ocupare al bisericilor, ar rezulta cifre înspăimântătoare. Pur și simplu nu se jutifică aceste construcții. Cu astfel de atitudini jignitoare pentru orice om de bun-simț, Biserica ăși face mari deservicii și alienează moderați. Rămâne cu babe și cu niște tarați psihic. Nu cred că asta e menirea ei. În Constanța, instituții fundamentale, precum Arhivele Naționale, își desfășoară activitatea în condiții mizerabile, în timp ce Biserica se lăfăie în zeci de localuri inutile, care sfidează orice urmă de moderație, responsabilitate și bun-simț. Ce seamănă, aia o să primească.

Popa Mihai

04 Apr, 2017 18:02

Stau la Casa de Cultura,jumatate a fost distrus tot ptr o biserica care nu se mai termina de construit de "20" de ani,avem mevoie mare,foarte mare de spitale,educatie,tineri care sa deschida orizontul acestui oras.Nu mai vreau preoti si saracie,rusine Fagadau,Mazare.Ajunge,Constanta iesi in strada!!!!

diana

04 Apr, 2017 14:27

Sunt o persoana credincioasa , nu sunt de acord cu ceea ce a ajuns Biserica sa faca. Sunt foarte multe lacase de cult si nu cred ca este necesar sa existe la nici un km una de alta.Orasul are alte prioritati, locurile de parcare sunt insuficiente, parcam pe trotuare si nu mai respectam pietonii, mamicile cu carucioare sunt nevoite sa mearga pe sosea..Nu avem spitale suficiente, crese pentru copii insa construim biserici la tot pasul

Claudiu

04 Apr, 2017 11:43

Imi pare rau ptr voi dar cred ca parcarea este ca si pierduta. Biserica daca nu te prosteste iti ia cu forta.Si in alta ordine de idei ptr urmasul la tron al lui mazare:daca cocioaba aia care se vrea biserica nu are autorizatie de ce mama dracului nu o darami? Ca altul daca facea asa ceva il relocai? Asa au procedat peste tot au inceput cu o dugheana si au facut ce au facut si au acaparat terenul . Cred ca rusii in Crimeea de la biserica ortodoxa au invatat.

Valentin

04 Apr, 2017 10:08

Propietarii de locuinte din imediata vecinatate mai primesc inca o palma si pentru ca le va scadea valoarea locuintelor. Nu e deloc placut sa iti bata clopetele bisericii in cap, ar trebuii sa se faca un sondaj, sa stranga semnaturi de la locatarii din zona, eu daca vreau sa imi deschid o firma, punct de lucru, trebuie sa iau semnaturi de la vecini cum ca sunt deacord, biserica functioneaza dupa legile ei? Blocurile au fost primele, locatarii sa decida!

Ctean

04 Apr, 2017 06:42

Fagadau relocheaza biserica linga casa ta , linga geamurile tale , mai esti si obraznic plin de tupeu sa raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare esti acolo sa gasesti solutii nu sa pui intrebari, constanta este varza cu carne si tu vrei biserici , sint destule , de ce a construit pe trotuar cum le ati dat autorizatii acum relocam si sa bata clopotele la geamul oamenilor duminica dimineata cand tot omul vrea odihna fale langa casa ta.

GEORGE

04 Apr, 2017 02:15

... NU !

Dan Vasil

04 Apr, 2017 01:51

Eu zic sa mai radeti vreo 10 biserici ca deja sunt prea multe. De la revolutie incoace construiti biserici prin toate santurile , opriti-va! Construiti un spital , o scoala , un azil daca tot aveti bani de la amaratii aia spalati pe creier care va umplu buzunarele.OPRITI-VA odata!

fara nume

04 Apr, 2017 00:39

Locul bisericilor nu este intre blocuri. Constructia initiala a fost ilegala. Vor teren, sa mearga la marginea orasului, ca au stricat toate parcurile deja.

valfil40

04 Apr, 2017 00:05

Ar fi mai bine sa ne ocupam cu lucruri mult mai importante pentru oras (amenajari,asfaltari,cladiri cu risc seismic ridicat, copii abandonati in camine, batrani abandonati etc). In orice directie te uiti,vezi cate o biserica. Nu exagerati cumva? O sa ajungem sa avem cate o biserica pe cap de locuitor. Daca ar fi dupa mine as DEMOLA aceasta "bomba' (supranumita biserica) precum si cea de la Boema. De fel sunt credincios dar cred ca exageram in materie de religie ! Incet,incet biserica va avea in patrimoniu trei sferturi din tara asta poate chiar toata (pe langa cocalari,smenari,corupti etc cu care o impart). Fratilor TREZITI-VA !!!

Gigi Aborigenu

03 Apr, 2017 22:05

Să se dărâme toate bisericile construite după 2005, popii care "au har" să se călugărească și să se retragă în pădure să trăiască în post și rugăciune! Popii care vor doar bani să facă repede in curs de recalificare, am auzit că se caută urgent dulgheri în Turcia!

Tudor

03 Apr, 2017 22:04

Se poate verifica usor ca autorizatia de constructie nr 207/25.02.2014 este expirata de 2 ani si ca lucrarile au inceput ilegal pe strada soveja nr. 68B. Biserica nu se va construi acolo, au fost facute demersuri in acest sens care ajung pana la plangeri multiple la DNA, pentru a impiedica musamalizarea cu ajutorul lui Fagadau. Ca era parcare, loc de joaca pentru copii sau spatiu viran, nu conteaza. Ceea ce conteaza e ca e amplasata intre 3 blocuri, la 3-4 metri distanta de acestea. Nu vrem clopote, boxe care redau slujba si nici sa vedem mortul de sus cand deschidem geamul.

fara nume

03 Apr, 2017 20:53

Trebuie demolata si punct.

fara nume

03 Apr, 2017 20:52

Trebuie demolata si punct.

Sosnovschi

03 Apr, 2017 20:24

Sunt total de acord . De prea mult timp așteptăm .De acord cu locul stabilit .

eu

03 Apr, 2017 17:37

"Biserica „Sfântul Haralambie“ din Constanţa, ridicată fără autorizaţie pe bulevardul Tomis, în zona Boema" a aparut peste noapte? Ce a vegheat primaria / disciplina in constructii / etc ...

gheorghe gheorghe

03 Apr, 2017 17:34

suntem crestini ortodocsi,dar vad cu amaraciune ca am inceput sa luam in superfluu chiar si actul rugaciunii ,multe icoane prin birouri chiar acolo unde se fac acte de talharie -mita ,acte antisociale depravare etc,, ptru o biserica trebuie gasit un loc sacru nepangarit, indiferent la ce distanta sa fie de casa, dar ce vor ei sa faca , s-o relocheze la nici 50 m de piata tomis III ,sa se auda in altar injuraturile,vorbele de ocara in limba turca,strigatele pracupetilor ,jandarmilor si cate altele ,prin aceasta situatie ne duce in timpurile lui Hristos cand evreii au transformat templele lui Dzeu in tarabe, ce facem aici repetam pacatele din timpul lui Hristos? 2. Nu avem locuri de parcare si noi desfiintam locurile de parcare ?? o biserica intre blocuri face pe riverani sa se departeze de credinta .Oricum inmultirea bisericilor este o afacere sa colecteze bani orice popa,au fost contabilizaze veniturile bisericilor ?? (chiar sa nu fie impozitate ?doar statistic!!!

silviu

03 Apr, 2017 16:55

Nu sunt deacord, e vorba doar de afacere, nu de credinta.

fara nume

03 Apr, 2017 15:49

Cred ca ar fi cazul sa va opriti cu bisericile in constanta, sunt alte prioritati ajunge avem biserici exagerat de multe.... Lasati-o acolo unde e cum e... Cine nu are lic si nu ii convine sa mearga in alta biserica aveti destule in zona.

Irina Oana

03 Apr, 2017 15:42

Foarte multe biserici in Constanta, dar DOAR 5 Crese, 1 azil de batrani, doar cateva centre pt copii abandonati, etc. Prioritatile sunt altele !

Alice

03 Apr, 2017 13:56

Nu arata ca o biserica. Ar trebui daramata, lumea se poate duce la alte buserici.

Cristina

03 Apr, 2017 10:40

Cred ca ar fi cazul sa va opriti cu bisericile in constanta, sunt alte prioritati ajunge avem biserici exagerat de multe.... Lasati-o acolo unde e cum e... Cine nu are lic si nu ii convine sa mearga in alta biserica aveti destule in zona.

Florin

03 Apr, 2017 09:11

Cele două așa zise biserici să fie demolate și terenul adus la starea inițială când am spus două am făcut referire și la cea de lângă stația peco.

Alexe

03 Apr, 2017 00:21

Biserica respectiva a fost construita fara autorizatie din cate stiu. De ce nu au blocat autoritatile constructia de la inceput? Unde isi vor parca locatarii din vlocurile vecine cand parcarea este si asa neincapatoare? Trebuie sa inceteze construirea de biserici, sunt mai mult decat suficiente, atitudinea reprezentantilor ar trebui sa se schimbe, cei de acum au compromis imaginea institutiei si aduc deservicii.

Alina

02 Apr, 2017 23:04

Cred ca Fagadau a innebunit si asta e putin spus.Cica sa gaseasca popa loc disponibil.Cum mama naibii dorm eu dupa tura de noapte cand astia fac biserica acolo si suna clopotul cand inceoe slujba,cand se termina slujba?va dati seama ce va fi acolo la o inmormantare,nunta,cum se blocheaza traficul si cata harmalaie si claxoane?Fagfau si nenea ala de la urbanism a luat-o razna?e biserica sf ioachim si ana pe badea,mai e una in tomis 3,babel au luat-o razna,vor sa coboare din bloc si sa aiba biserica la picioarele lor.Ce tara e asta frate?in halul asta am ajuns,facem biserici din 50 in 50 de m?hai sa ne revenim.Fagadau,eu propun sa o relochez in parcarea aia unde iti parchezi tu masina si sa bage astia niste boxe afara ca alti zapaciti,aia de la haralambie,de rasuna toata zona cand fac ei slujba ca se aude si afara pe boxe.Rusine,Fagadau!

Articole asemanatoare

„Oraşul are alte priorităţi, locurile de parcare sunt insuficiente“ Majoritatea respondenţilor nu sunt de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ în parcarea blocurilor O2 şi O3

10 Apr 2017 7515