Sondaj de opinie Sunteți de acord să vă tăiați singuri vegetația din jurul blocurilor?

  • Asociațiile de proprietari au obligația, privind Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța să își taie singuri iarba din jurul blocurilor
  • Până anul acesta, firmele contractate de primărie se ocupau de tăierea vegetației crescute în abundență
 
În municipiul Constanța, vegetația de pe spațiile verzi crește necontenit, în unele zone depășin chiar și 2 metri. Totuși, reprezentanții primăriei anunță că asociațiile de proprietari au obligația de a igieniza spațiile verzi. Mai pe scurt, primăria le cere oamenilor să iasă să taie ei iarba din jurul blocurilor.
 
Astfel, reprezentanții transmit chiar un mesaj că după ce asociațiile vor tăia iarba, pot suna la municipalitate să vină cineva să ridice resturile vegetale. „Pentru a avea un oraș curat și pentru a veni în sprijinul instituțiilor publice, a asociațiilor de proprietari, a persoanelor fizice și juridice în demersul lor de întreținere a suprafețelor aflate în grijă, din jurul imobilelor, Primăria Constanța a pus la dispoziția cetățenilor numărul de WhatsApp - 0731.550.011”, este unul din mesajele transmise de primărie.
 
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 5, pct.2 și pct 3 din  H.C.L nr.77/2021 (pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța), instituțiile publice, asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:
  • să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc. Perimetrul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau în folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard. Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile, aparținând unor asociații diferite/operatori economici. Lucrările ce se vor executa pe suprafețele aflate în întreținere sunt: cosit iarbă, tuns gard viu, curăţat teren orizontal de frunze și crengi, scos frunze uscate din garduri vii, borduri, chenare, salubrizare spații verzi, colectat, încărcat şi transport resturi vegetale, întreținere arbuști și arbori.
  • să asigure condiții de igienă, inclusiv prin operațiuni de curățare, dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a imobilelor aflate în proprietate sau în folosință, precum și a spațiilor comune din cadrul asociațiilor de proprietari. Aceste lucrări vor fi executate numai cu operatori economici autorizați.

În aceste condiții, cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:



Totodată, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

01 Jun, 2021 17:15

Atunci impozitul ptr ce îl platimCu ce putem tăia iarba cu foarfeca??? Cred ca primăria inafara de a pune taxe nu face altceva, deparatizarea subsolurilor și scărilor o facem tot noi pe cheltuiala noastră a locatarilor nici măcar o iarba nu poate sa taie altminteri domnul primar vb de un oraș european dar treburile primăriei cine le face??? Luați taxe și aici nu vb taxa gunoi ci de impozitul pe proprietățile noastre

Flori.H

31 May, 2021 21:26

Sa munceasca si Domnul Chitac,cat muncesc majoritatea oamenilor pentru a se intretine,si sa vedem atunci daca ii mai ramane timp si de taiat iarba in jurul blocului!Pleaca ai vostri,vin ai nostri,si noi ramanem ca prosti!Imi este scarba de asemenea conducere!Luati exemplu Domnule Chitac,de la Domnul Boc!Mergeti si vizitati Clujul sau Oradea!

Elena C.

31 May, 2021 16:40

Atunci banii pe taxa de habitat, adică taxa pe gunoi, unde se duc?!? Banii din taxele și impozitele pe care noi, constănțenii le plătim, unde se duc?!? Atunci NU ma mai pune da plătesc eu nimic și mă voi gospodari singur!! Niște aberații mai mari ca acestea, NU am mai auzit / văzut până acum!!! Să vă fie rușine pentru că vă bateți joc de toți constănțenii, cu această atitudine sfidătoare!!

fara nume

31 May, 2021 15:31

Ne poate spune primăria : pentru ce sunt folosiți banii pe care îi plătim la impozit. Dacă tot ne gospodari singuri, să scadă impozitul.

Valentin

31 May, 2021 12:56

In 53 de ani nu am cazut o asemenea bataie de joc la adresa locuitorilor din Constanta....asemenea decizii si justificari ilogice care de multe ori frizeaza cu nebunia....de aceea ...ca in orice societate demicratica si capitalista orice societate, institutie daca nu performeaza trebhie bagata in insolventa si falimentata .. pentru a o.putea reabilita imdiat cu una profitabila, interesata....asadat cum noi Constantenii suntem o asociatie de proprietari (daca tot ne dau responsabilitati) ce ar fi daca am initia si am impune schimbarra din temelii a acestei adunaturi numite "cloaca administrativa clientelista Constanteana" (n.r. latinescul cloaca)

Diana

31 May, 2021 11:23

Articolul asta de lege e pe pricipiul “sa-i prostim pe prosti”. Problema nu este cu vegetatia care se afla “pana in trotuare sau alei”, pt ca acolo majoritatea blocurilor au pe cineva care are gradinita, flori, etc si oricum o ingrijeste.. ce facem cu boschetii care sunt in grija dvs, domnule primar incompetent si mai rau ca cei ce au fost?

fara nume

31 May, 2021 10:03

nu avem cu ce

irina

31 May, 2021 09:58

O solutie : efectuarea acestui serviciu de catre persoanele care primesc ajutor social - pe principiul AJUTOR contra unui SERVICIU .....asa cum procedeaza mai toate orasele cu primari cu adevarat orientati catre comunitate. Solutii exista, totul este sa vrei sa le gasesti/vezi - mesaj pentru Primarie

fara nume

31 May, 2021 08:37

Am doi copii mici. Cum as putea sa ies sa ma apuc sa tai ierburile din jurul blocului 🤔

Ramon

31 May, 2021 08:32

Și taxe pentru ce mai platesc? Deja au inceput sa colecteze bani de la noi si sa nu faca nimic!

Johny

31 May, 2021 07:33

Am dorit schimbare, incepem sa.l regretam pe vechiul primar.

Johny

31 May, 2021 07:31

Incepem sa.l regretam pe fostul primar. Am dorit schimbare, ne.am luat teapa.

fara nume

30 May, 2021 23:44

Pentru ce platesc taxe si impozite?

Articole asemanatoare

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 309

ISU Constanța Stop arderilor de vegetație uscată!

05 Mar 2024 444

Pompierii ISU Delta Tulcea, solicitați la cinci incendii noaptea trecută (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 762

100 de hectare au luat foc în județul Timiș. A fost activată creșterea capacității la Stația de Pompieri Făget

07 Feb 2024 633

IGSU Numărul incendiilor de vegetație, în scădere în ultimele zile

07 Nov 2023 761

Incendiu în Neamț, cu posibilitatea propagării la o locuință și la un lan de porumb!

31 Oct 2023 696

IGSU Misiunile pompierilor, în cursul zilei de ieri. 94 de incendii au izbucnit la nivel național

27 Oct 2023 688

Îngrijorător! Peste 500 de incendii de vegetație înregistrate în weekend! Mii de hectare de teren afectate

23 Oct 2023 726

Incendiu în Giurgiu Două tone de lemne și materiale plastice au ars în apropierea unor locuințe (FOTO)

11 Oct 2023 843

UPDATE Incendiu de amploare în zona Buftea, județul Ilfov! Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

30 Sep 2023 913

IGSU În ultimele 24 de ore-128 de incendii la nivel național

28 Sep 2023 800

Pârjolește sudul țării! La Giurgiu au ars aproape 15 hectare și o porțiune de cale ferată

28 Sep 2023 749

IPJ Olt Un bărbat a fost găsit decedat pe un teren extravilan. Ce s-a întâmplat

13 Sep 2023 879

MAE Atenție dacă pleci în vacanță în Grecia! Se menține riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație

23 Aug 2023 753

MAE Atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia! Se menține riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație

21 Aug 2023 1243