Sondaj de opinie Susţineţi strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice“?

A fost lansată oficial strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei „Fără Penali în funcţii publice“, susţinută de USR. Într-o perioadă de şase luni, iniţiativa trebuie să strângă 500.000 de semnături valabile, din cel puţin 21 de judeţe din ţară. Cei 19 membri ai comitetului de iniţiativă, din care fac parte scriitorul Gabriel Liiceanu, filosoful Mihai Şora, membrii mişcării de stradă Rezistenţa şi preşedintele asociaţiei Colectiv, au fost primii care şi-au pus semnătura pe liste şi au îndemnat toţi cetăţenii să le urmeze exemplul pentru a interzice accesul în funcţii publice persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârşit infracţiuni cu intenţie.
 
Membrii USR, alături de voluntari implicaţi din toată ţara, vor fi în stradă timp de şase luni pentru a strânge semnături, iar în principalele oraşe din ţară au fost amplasate corturi. La Constanţa îi găsiţi în cortul amplasat în parcul de la Casa de Cultură. Liderii USR Constanţa se aşteaptă ca cel puţin 20.000 de constănţeni să se alături acestei campanii.
 
Campania îşi propune strângerea de semnături pentru a interzice accesul în funcţii publice (preşedinţie, Parlament, administraţie locală) persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârşit infracţiuni cu intenţie, pentru că România are nevoie de o clasă politică integră şi fără probleme penale. Formularele de semnături pot fi descărcate de toţi cei care vor să susţină iniţiativa şi de pe site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu tema: Susţineţi strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice“?
 


 
De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus sau pe pagina de Facebook a cotidianului ZIUA de Constanţa: https://www.facebook.com/ziuaconstanta/?ref=br_rs
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

02 Apr, 2018 11:27

Daca ar fi fost organizat de altcineva as fi sustinut initiativa.Acest Liiceanu, Macovei, Plesu s.a.,si-au consumat creditul moral. Cine sustine financiar aceasta campanie? Se inscrie in acea zicala: plecati voi, sa ne suim noi. Ai ce ai cu unii indivizi dar sa-ti denigrezi tara si poporul ,este de neacceptat.

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 331

ARBDD Final de campanie de lansare a icrelor embrionate de șalău pe Lacul Razim – 2024

10 Apr 2024 380

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 497

Acțiuni ale jandarmilor la școli din județul Tulcea (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 489

Primăria Constanța Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 376

Atenție la apelurile telefonice primite! O nouă metodă de înșelăciune prin apeluri telefonice face victime

26 Mar 2024 1559

Campanie de fraudă prin apeluri telefonice în care se utilizează identitatea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

21 Mar 2024 645

Centrul Militar Zonal Constanța anunță încheierea campaniei de promovare a colegiilor naționale militare

20 Mar 2024 582

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 651

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 411

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

14 Mar 2024 489

Primăria Constanța Prima campanie din 2024, de sterilizare gratuită a animalelor, a început

11 Mar 2024 1715

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 956

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 646

Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat identitatea vizuală şi sloganul de campanie

28 Feb 2024 689