Sondaj de opinie Vă temeți că un cutremur ar putea devasta România, la fel ca în Turcia și Siria?

 
 
 
  • După tragedia din Turcia și Siria au urmat și alte cutremure (mai slabe) resimțite chiar și în România.
  • Spre exemplu, în ziua de 9 Februarie 2023 la ora 12:36:57 (ora locală a României) s-a produs în Dobrogea, Constanța un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 3km, conform portaului INCDFP.
  • Panica unui eventual cutremur a cuprins mai multe localități din județul Constanța. 
  • Mai mult, locuitorii din cartierul Henri Coandă au ieșit chiar afară din locuințe fiind convinși că va fi cutremur și la Constanța.
 
Cutremurul care a devastat săptămâna trecută Turcia și Siria a șocat lumea întreagă! Potrivit datelor oficiale, numărul persoanelor găsite decedate în cele două țări a trecut de 28.000.
 
După tragedia din Turcia și Siria au urmat și alte cutremure (mai slabe) resimțite chiar și în România.
 
Spre exemplu, în ziua de 9 Februarie 2023 la ora 12:36:57 (ora locală a României) s-a produs în Dobrogea, Constanța un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 3km, conform portaului INCDFP.
 
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 30km NV de Constanța, 103km S de Brăila, 121km S de Galați, 134km N de Varna, 180km E de București, 197km E de Ploiești, 201km E de Ruse, 220km N de Burgas, 259km SE de Brașov, 268km SE de Bacău. 
 
Nu este de trecut cu vederea nici faptul că panica unui eventual cutremur a cuprins mai multe localități din județul Constanța. 
 
Mai mult, locuitorii din cartierul Henri Coandă au ieșit chiar afară din locuințe fiind convinși că va fi cutremur și la Constanța.
 
Oficial de la Poliție

 
La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuințe de teama unui eventual cutremur.
 

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în sprijinul pompierilor constănțeni, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale.,informează IPJ Constanța.
 
Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea și liniștea publică.
 
După intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiștii l-au sancționat contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 de lei, pe bărbatul  care a apelat SNUAU 112.
 
În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:
 


 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cutremur în Dobrogea, aproape de municipiul Constanța! Ce magnitudine a avut
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.