Sondaj de opinie Vreţi ca armata să redevină obligatorie în România?

Anul acesta s-au împlinit 11 ani de când în România s-a suspendat executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus.
 
Potrivit Legii nr. 395/2005, privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat, „începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă“. Ultima încorporare a recruţilor pentru militarii în termen a fost în luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006.
 
În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:

De asemenea, puteţi lăsa şi comentarii cu privire la tema propusă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dobi

30 Sep, 2018 22:47

da ar fi bn sa redevina obligatorie

Dobi Tamas

17 Sep, 2018 17:17

as dori sa intreb nu de mult era o stire ca parca totusi redevine obligatori armata.e adevarat/?

walew

07 Aug, 2018 11:49

daca s-ar desfiinta jandarmeria din forma actuala si politia locala ar fi perfect

Eugen

02 Aug, 2018 00:16

Ce parere aveti daca ar redeveni obligatorie armata si pentru femei si pt barbati?

Bogdan

21 Jul, 2018 18:20

Din punctul meu de vedere armata...este sclavie. Lupți și îți dai viața pentru interesele unor oameni foarte sus puși.

Ardelean Mark

21 Jul, 2018 03:59

parerea mea e ca fiecare barbat ar trebuii sa fie antrenat pentru orice ocazie , iar la femei sa fie voluntariat

Cristian

20 Jul, 2018 16:55

Eu am votat "NU" motivele sunt : De ce sa fac ceva ce nu ma imi place ? Sa o fac din obligatie ? Sa lupt pentru tara asta plina de hoti ? :)) Prefer sa fiu un "lenes,jegos" s.a.m.d . Iar persoanele care au comentat de tinerii din ziua de azi sunt niste comunisti care pe timpul lor nu erau tehnologia nu era traiul pe care il avem acum . Fiecare are un vis in viata pe care il urmeaza . Nu poti sa ma obligi tu pe mine sa ma duc sa fac armata e ca si cum ti-as zice tie ceva sa faci un lucru de care nu iti place si tu ai un alt plan in viata . Si aici dati dovada astia care tot jignesc tinereul ca nu aveti educatie . Nici macar nu ii cunoasteti personal , nu ii stiti viata si voi criticati d-asta e si tara asta plina de hoti pentru ca in loc sa va ocupati de stat va luati de tinerii din ziua de azi care invata sa ajunga unde isi doresc ei cu adevarat . Da sunt de acord ca inainte era bine .. Toti aveau un loc de munca, nimeni nu murea de foame si tot asa dar datorita noua s-a ajuns aici pentru ca va vindeti pe 2 mici si o bere sau 1kg de zahar si 1L de ulei .. Asa ca numai vorbiti in locul nostru si vedeti-va de viata voastra si incercati sa reparati ceva in tara asta d-aia populatia pleaca din tara pentru un trai bun si un stat corect . Imi cer scuze daca am gresit gramatical sau daca v-am deranjat ! O zi frumoasa

Ciobotaru Dragos

20 Jul, 2018 15:49

Da, de ce nu? Va este sila? Mai bine stati la PC, nu? Sa invatam si noi ce este aceasta "armata" de care ne povestesc parintii.

Vali

20 Jul, 2018 14:45

În opinia mea ar trebui să fie obligatorie armată fiindca sunt multi "bărbați" pizdificati. Dacă armata ar fi obligatorie nu ar mai exista asa ceva si am cladii o societate normala.

Strugaru Gheorghe

20 Jul, 2018 12:05

Nu sunt de acord cu așa ceva deorce trebuie sa devenim si membri PSD obligatoriu si apoi si apoi devenim comunisti

Florentin

20 Jul, 2018 11:59

Nu luați în seamă toate dezacordurile! Multe dintre ele sunt alese de copii de 8-12 ani care nici nu au habar să scrie , credeți-mă am văzut destule comentarii agramate sau cu "f@ck" și "lol" . Tot tineretul trebuie să facă armata nu să își piardă timpul prin baruri așa cum fac majoritatea . Eu susțin această idee și sper ca pe viitor armata obligatorie să revină.

Vlad

20 Jul, 2018 11:19

da este un lucru bun

Sebi

20 Jul, 2018 02:51

Salut. Sunt unul din acei adolescenti "lenesi" si "needucati", doar pentru ca stam toata ziua si ne uitam la video clipuri pe youtube nu inseamna neaparat ca nu vrem sa facem ceva cu viata noastra, eu de exemplu vreau sa merg in armata, fie obligatorie fie voluntara. Astept sa termin clasa a 8-a si sa merg la liceul militar. Armata te pregateste pentru viata, este doar opinia mea. Sunt pro sondajului de opinie.

Slavilă Precup

19 Jul, 2018 12:01

Dar pensii speciale vreți ?! Da, veți avea: încă PUȚIN...să facă Tram...pa și Puțin câte putin carne de tun veți toți...!

Eush MaXim

19 Jul, 2018 09:55

Cine a votat pentru "da", să meargă ! Nu sunt de acord ca să fim obligați pentru ca să facem armată. E o prostie.

Marius

19 Jul, 2018 07:36

Aici toti comentează de infrastructura României si de politicieni dar noi nu facem nimic nu acționăm cu nimic doar ne plângem e mai bine sa stan in fata unui ecran decât să facem ceva

Leo

19 Jul, 2018 06:36

Sigur, sigur.

Popescu

19 Jul, 2018 01:24

In armata ai contact cu tot felul de oameni cu tot felul de caractere care poate nu stii dar te pregatesc pt viata.Prea multi asistati sociali,puturosi ,drogati si alte specimene.Asa ca da armata reintrodusa Obligatoriu!!!

Anonim

18 Jul, 2018 22:04

NU, multi stricati la minte spun ca da ca e bine, vai sunt copiii stricati, murdari, lenesi, bai, adaptativa la prezent, nu toti se trezesc pe front si se culca tot acolo, vai e lenes copilul meu de 12 ani nu stiu ce sa i fac nu vrea sport nu vrea nimic, nu inseamna ca TREBUIE ARMATA

Liviu

18 Jul, 2018 20:19

Nu cred că ar trebui reintrodus stagiul militar obligatoriu. Am văzut cum este obligatoriu și voluntariat. Sunt militar din anul 1999.

Sîrbu George

18 Jul, 2018 17:52

Aş vrea să se introducă serviciul militar ,, OBLIGATORIU " !!!.... Tineretul din ziua de astăzi este foarte needucat !... Nu ştiu ce înseamnă respectul, sunt foarte murdari , puturoşi ...sînt ca nişte zombi !!!... Trebuie treziți la realitate aceşti nesimțiți !!!... Să fie rupți în diuă cu instrucția , setoare, de servici la cantină , bātaie de 5 ori pe zi , plantoane non stop , scoşi la munci, pe cîmp ....Doresc din tot sufletul , să se reintroducă ,, Stagiul militar obligatoriu , nu aşa..... 2 ANI !!!!......

Dumitrache Vasile

18 Jul, 2018 16:31

Eu zic DA dar din anumite motive as zice NU ( pentru ca toate fostele unitati sunt distruse, sau sunt "daruite" ...si pana se refac ...)

Munteanu Alin

18 Jul, 2018 15:38

Ăștia care ati votat da să o faceți voi,eu am planuri cu viața și viitorul meu. Pentru ce să lupt?Pentru niște hoți,pentru cei votează legi noaptea,pentru cei au dau milioane de euro pe zeci de medii de catedrale și în spitale nu investesc nimic(te duci cu o boală și pleci cu picioarele înainte, pentru un sistem bolnav? Dacă tu vrei să îți riști viata pentru așa ceva baftă,dar eu nu mă puteți obliga și pe mine.

Helgiu Marius

18 Jul, 2018 13:30

Acum circa 2 ani se vehicula obligativitatea încorporării tuturor combatanților cu vârste până la 45 ani pentru o amenințare de război. Mi-a tremurat inima la gândul la cei doi feciori ai mei,unul de 26 și celălalt de 23 ani. Păi cum adică;să-mi sacrific tot ce am mai scump pe lume,pentru niște hoți,parșivi și mincinoși care-și spun guvernanți? Cu ce au participat ei la cresterea lor?Mai există in România ceva pentru care patriotismul să merite sacrificii? Nu! Vă spun eu! In situații de criză,șobolanii părăsesc primii nava. "Conducătorii" noștri ar fi bine să se gândească la ce-i așteaptă în situații de criză! Vai și amar de ce a ajuns România.

Mihai

18 Jul, 2018 10:35

De ce ar mai fi armata obligatorie din moment ce plătim bani grei către Nato și UE ca sa ne apere. Din moment ce securitatea națională e încredințată lor, armata in Romania nu mai exista, iar educația se face de acasă nu în armată

Andrei

17 Jul, 2018 21:51

Da ce ar fi sa nu luati decizii tampite pe timpul si sanatatea mea si al altora care nu vor sa faca? Stiti cine ar trebui sa faca armata obligatorie? Aceea ce au votat da.

Roman Adrian

17 Jul, 2018 21:19

DA ! Ar fi foarte bine. Ar învăța tinerii de astăzi să țină o armă în mână și să vadă cum este poziția de drepți, pentru că tinerii noștri sunt îndoiți de spate pentru că merg pe stradă cu nasul înfipt în telefoane. Să nu mai vorbim despre disciplină, respect, igienă, etc.

Cocea Radu

17 Jul, 2018 20:19

De ce se doreste reintroducerea stagiului militar obligatoriu?!Nu mai are cine sa stranga recolta ?!

Cretu S. Ionel

17 Jul, 2018 11:15

Da, ca in orice tara care se respecta, unde dezmatul e stavilit iar lumea e disciplinata si gata oricand sa apere tara!

Sandu Pavel

17 Jul, 2018 10:08

DA! Acesti tineri viitori recruti vor avea un stagiu de pregatire timp de un an de zile, ei nu vor merge in teatrele de operatiuni, vor fi pregatiti doar sa cunoasca rigoarea militara , sa stie sa tina o arma in mana si in caz de forta majora vor fi prezenti acolo unde tara are nevoie de ei.

cavaleru gabriel

16 Jul, 2018 23:52

Armata in Romania este o gluma, o gluma proasta. De ce sa mai fie obligatorie, cand statul nu ofera nimic in schimb? Armata mi-a distrus sanatatea, sinuzita, furunculoza, degete pe care nu le simt nici acum, dupa 22 de ani, din cauza picioarelor ude permanent, bataie de joc intre soldati din cicluri diferite (veterani vs ,,bibani"). A, sa fie structurata profesionist, sa inveti niste lucruri, sa faci sala, sa ai trageri dese, nu una la 4 luni, sa ai o mancare macar acceptabila, nu laturi ca la puscarie, sa ti se ofere ocazia sa ramai in randurile armatei dupa satisfacerea stadiului, sa ti se ofere ceva in schimb, OK, mai stam de vorba. Daca am invatat ceva din 90 incoace noi, ca popor este ca nimic nu e gratis. EI, Statule Roman, ia aminte, nimic nu (mai) e gratis. Ne-ai ucis patriotismul, nu mai pupi!

TUDOR ALEXANDRU

16 Jul, 2018 22:20

AR FI FOARTE BINE !

lol

16 Jul, 2018 21:34

Armata in 2018! Sunteti DEPASITI LOSERILOR!

Alex

16 Jul, 2018 18:24

Da, dar să rămână în sistem doar cei ce promovează testările psihologice și nu sunt analfabeți.

Cobzaru Laurentiu

16 Jul, 2018 11:15

Felicitari Redactia Ziua de Constanta pentru acest articol, l-am postat si pagina Liga Militarilor Profesionisti

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România?

07 Jan 2024 1646

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, declarații importante, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

16 Mar 2022 2582

Sondaj de opinie Considerați oportun ca în România să fie reintrodusă armata obligatorie, în contextul tensiunilor dintre Rusia și NATO?

07 Feb 2022 2647

Armata nu mai este obligatorie în România! 15 ani de la ultima încorporare a recruților pentru militarii în termen

23 Oct 2021 2825

Armată obligatorie în România? Ce a declarat ministrul Mihai Fifor despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu

07 Aug 2018 15053

Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor la sondaj vor ca armata să redevină obligatorie! Mii de mesaje pro şi contra

23 Jul 2018 2841