Sondaje de opinie

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Ați merge anul acesta în concediu, cu copiii, într-o structură turistică de pe litoral în care au fost carantinați sau izolați români repatriați?


Mii de persoane venite din zonele roșii de epidemie de Coronavirus din Europa au fost repatriate începând cu luna martie și introduse de autorități în carantină sau izolare în unități de cazare turistică de pe litoralul românesc.

Hoteluri de renume din Mamaia și unități din Techirghiol au găzduit și găzduiesc încă persoane sosite din zonele roșii precum Italia sau altele și pe care, din păcate, virusul nu i-a iertat: o parte din aceste persoane au fost, la rândul lor, diagnosticate cu COVID-19.
La sosirea primelor autocare cu români repatriați, mulți constănțeni s-au arătat indignați pe rețelele de socializare de deciziile autorităților de a-i caza pe litoral, în vecinătatea Constanței. De partea cealaltă, vocile care pledau pentru toleranță, empatie și înțelegere s-au făcut și ele auzite.
Cu o stare de urgență în vigoare în România încă de la jumătatea lunii martie, cu o medie de cazuri diagnosticate cu COVID-19 de câteva sute pe zi, cu o rată a deceselor aflată, din nefericire, într-un trend ascendent, specialiștii din domeniu se tem că turismul pe litoralul românesc este compromis pentru anul în curs. Scenarii mai sumbre îl prezintă ca fiind ratat total.
Pe de altă parte, sute de îndemnuri primite pe rețelele de socializare virtuală ne îndeamnă ca, la finalul epidemiei, să ieșim din case și să sprijinim, fiecare cum putem, produsele și serviciile autohtone: să mergem în concedii în România, să cumpărăm bunuri ale producătorilor români, să solicităm servicii ale business-urilor autohtone.
În întreg acest context, cu toate elementele puse în balanță, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:De asemenea, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fără atacuri la persoană ori limbaj licențios.

Citește și:

Prefectul Constanței, George Niculescu:
„202 de persoane aflate în carantină în centrul din Mamaia au plecat astăzi spre casă”

12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus

Aproximativ 1500 de cetățeni români blocați în Italia vor ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” Constanța (galerie foto+video)

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foști fotbaliști la FC Viitorul și Săgeata Năvodari, incluși în echipa jucătorilor de top, dar fără titlu în Liga 1, în ultimii zece ani

29 May 2020 1916

Sondaj de opinie Constănțenii nu văd utilitatea pistelor de biciclete, amenajate pe trotuare pe bulevardele Tomis și Mamaia

25 May 2020 288

Sondaj de opinie Credeți că, dacă ar fi participat în turneul play-off al Ligii a 2-a, FC Farul s-ar fi clasat cel puțin pe loc de baraj?

25 May 2020 2041

Întrebări pentru fani Ce buton ai apăsa pentru a evita un lucru petrecut în ultimul sezon la HC Dobrogea Sud Constanța?

22 May 2020 1408

Ianis Hagi l-a învins pe Juan Angel Albin în sondajul Ligii Profesioniste de Fotbal

21 May 2020 1488

Sondaj de opinie Ce au făcut constănţenii pe 15 mai, când au fost ridicate o parte din restricțiile impuse de ordonanţele militare

18 May 2020 440

Sondaj de opinie Cât sunt de practice pistele de biciclete, amenajate pe bulevardele Tomis și Mamaia?

18 May 2020 2519

Sondaj de opinie Respondenții consideră că relaxarea măsurilor o să crească numărul infectărilor cu noul coronavirus

11 May 2020 382

Sondaj de opinie Ce veţi face în prima zi după ridicarea restricţiilor impuse de ordonanțele militare? (galerie foto)

11 May 2020 1873

Fanii au ales cei mai buni fotbaliști care au îmbrăcat tricoul FC Viitorul în ultimii patru ani (galerie foto)

05 May 2020 2452

Sondaj de opinie! Majoritatea respondenților nu sunt de acord ca școlile, grădinițele și creșele să fie deschise începând cu data de 15 mai

04 May 2020 1257

Sondaj de opinie Considerați că va exista un risc mai mare de infectare odată cu ridicarea restricțiilor?

04 May 2020 2900

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 72% dintre respondenți consideră că „înghețarea” anului școlar nu este o soluție viabilă

27 Apr 2020 535

Sondaj de opinie Credeți că este oportun ca școlile, grădinițele și creșele să fie deschise începând cu data de 15 mai?

27 Apr 2020 4046

Cătălin Căbuz, desemnat cel mai bun portar al FC Viitorul din ultimii patru ani

23 Apr 2020 2188