Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Credeți că autoritățile centrale și locale au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19?


Miniștri și parlamentari din România aflați în izolare, tot mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, școli și universități închise, instituții publice care și-au redus programul de funcționare, haos în magazine și în piețe, străzi spălate cu clor, curse aeriene și feroviare anulate. Toate se întâmplă în zilele noastre din cauza COVID-19, virusul care face ravagii în toată lumea.
 
Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă, 14 martie, că, pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 în țară, a hotărât decretarea stării de urgență pe teritoriul României, de la începutul acestei săptămâni. Pe perioada stării de urgență „vor fi impuse măsuri cu caracter politic, economic, social și de ordine publică, instituite în întreaga țară sau în anumite zone ori în unele unități administrativ-teritoriale”.
 
Pe toată durata stării de urgență, ordonanțele militare și ordinele emise au caracter obligatoriu, de lege. Printre măsurile pe care statul le poate impune în această perioadă se numără: să limiteze sau să interzică de tot circulația mașinilor; să efectueze razii, controale, percheziții; să închidă temporar benzinării, restaurante, cafenele, cazinouri și alte localuri publice; să suspende apariția sau difuzarea unor emisiuni radio sau TV; să raționalizeze alimente și alte produse de strictă necesitate; să exercite în mod exclusiv dreptul de a autoriza desfășurarea adunărilor publice, a manifestațiilor sau marșurilor; să emită ordonanțe de urgență; să emită ordonanțe militare; să interzică circulația feroviară, maritimă, fluvială și aeriană pe diferite rute.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 


 
De asemenea, așteptăm și comentariile dvs. pe tema sondajului propus.
 
Citește și:
 
O a doua persoană a fost dusă cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (video)


Coronavirus Situația în județul Constanța. Nouă cazuri confirmate

Coronavirus. Covid-19. Cazuri noi din România. Din Constanța este o femeie

Covid-19 Acțiuni de dezinsecție în piețele din administrarea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CCINA Constanţa despre avizarea cazurilor de forță majoră în contextul pandemiei COVID 19

16 Mar 2020 1769

Editorial Care sunt părțile bune ale unei pandemii?

14 Mar 2020 3973

City Park Constanţa reduce programul de funcționare

13 Mar 2020 5484