Sondaje de opinie

Sondajul „Cât la sută dintre foștii deținuți eliberați în baza legii recursului compensatoriu se vor întoarce în penitenciare?“ s-a încheiat. Ce au răspuns participanții

La începutul săptămânii trecute, invitam cititorii la o dezbatere, dar și să răspundă la întrebarea „Cât la sută dintre foștii deținuți eliberați în baza legii recursului compensatoriu se vor întoarce în penitenciare?“. Variantele de răspuns erau 10%, 15%, 30% sau Mult mai mulți.
 
Spuneam, atunci, că noua lege a recursului compensatoriu, prin care se acordă șase zile reducere din pedeapsă la 30 de zile petrecute în condiții de detenție necorespunzătoare, a intrat în vigoare.
 
Conform estimărilor, au fost puși în libertate câteva sute de deținuți, care și-au executat pedeapsa conform noii modalități de calcul.
Pe lângă aceștia, alți 3.349 de deținuți și-au îndeplinit fracția de pedeapsă care le permite să solicite eliberarea condiționată.
 
Marea problemă de aici începe. Populația este neîncrezătoare în ceea ce privește eficiența acestui act normativ și consideră că mulți dintre cei eliberați se vor întoarce foarte curând de unde au plecat.
 
Materialul de însoțire al sondajului a fost accesat de peste nouă sute de cititori, dintre care aproape o treime au votat. Iată rezultatele sondajului cu întrebarea „Cât la sută dintre foștii deținuți eliberați în baza legii recursului compensatoriu se vor întoarce în penitenciare?“:
10%: 7%
15%: 3%
30%: 11%
Mult mai mulți: 79%.
 
Citește și:
 
Cât la sută dintre foştii deţinuţi eliberaţi în baza legii recursului compensatoriu se vor întoarce în penitenciare?
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O treime din deținuții eliberați recent din penitenciare în baza recursului compensatoriu s-au întors după gratii

19 Dec 2017 872

Tulcea. Bunică agresată de nepotul eliberat în baza recursului compensatoriu. Tânărul a vrut să se arunce pe geam

23 Nov 2017 1241

Sute de deținuți au fost eliberați într-o lună în baza legii recursului compensatoriu

16 Nov 2017 655

Caz incredibil în județul Giurgiu. Trei deținuți au fost eliberați din greșeală. Unul dintre aceștia ar fi plecat din țară

04 Nov 2017 962

Legea recursului compensatoriu face victime. O tânără a fost violată de un bărbat eliberat recent din închisoare. Suspectul prins în județul Constanța

02 Nov 2017 2248

Editorial Sute de deţinuţi, eliberaţi. Cine răspunde de siguranţa noastră şi a copiilor noştri?

23 Oct 2017 1502

Cât la sută dintre foştii deţinuţi eliberaţi în baza legii recursului compensatoriu se vor întoarce în penitenciare?

23 Oct 2017 1509