Sondaje de opinie

„Sunt clădiri care cad şi ei pun mozaic…“ Sondaj de opinie. Constănţeni nemulţumiţi de proiectul „Oraşul meu din Mozaic“, finanţat de Primăria Constanţa


21 de lucrări decorative pot fi admirate pe trotuarele din dreptul a zece treceri de pietoni din Constanţa. Lucrările de artă sunt deja în lucru şi vor alcătui o hartă de mari dimensiuni a poveştilor care se fac auzite în „Oraşul meu din Mozaic“, înfrumuseţând spaţiile, dar şi spiritele şi sufletele celor care îşi duc existenţa în aceste spaţii. Tinerii voluntari care participă la această iniţiativă sunt locuitori ai „Oraşului meu din Mozaic” şi curajoşi creatori ai unul alt fel de cotidian, mai frumos, pentru diversele cartiere ale Constanţei în care sălăşluiesc, ce vor să-şi estetizeze spaţiile comunitare şi să înveţe, în cadrul Masterclass-ului „Ucenicul mozaicar”, cum se face o lucrare de mozaic.

„Oraşul meu din Mozaic“ este un proiect care se situează la răscrucea dintre artă, societate, ştiinţă şi meşteşug şi readuce în memoria colectivă tehnica de montaj a mozaicului şi secretele ei. Proiectul este realizat de Fundaţia Metamorphosis a Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa. Demersul are ca obiectiv atragerea cât mai multor tineri către studiul artelor şi meşteşugurilor ei specifice şi aşezarea Constanţei pe harta turismului de lucrări de artă urbană.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea: „Sunteţi mulţumiţi de proiectul «Oraşul meu din Mozaic», finanţat de Primăria Constanţa?“ La sondaj au participat peste 290 de persoane. Dintre acestea, 28% au răspuns pozitiv, iar 72% - negativ.

„Să vedeţi picioare rupte la iarnă…“


Unii respondenţi au transmis şi opiniile lor privind subiectul sondajului.
„Mai sunt atâtea de făcut mai, edililor!“, a comentat Marius S. „Să vedeţi picioare rupte la iarnă!“, crede Ivan R. „Printre gunoaie şi bălării, astea lipseau“, a punctat Marian P. „Să vedeţi la iarnă ce picioare rupte o să avem pe aşa zisele mozaicuri. Bani aruncaţi degeaba, iar marii studenţi de la Ovidius au profitat de naivitatea Primăriei. Să vedem, la prima ploaie, cum o să alunecam pe acolo. Nu mai spun de gheaţă. Astea erau probleme importante din oraş şi trebuiau rezolvate. Mulţi dintre pietoni vor evita aceste mozaicuri şi le vor ocoli pe timp de iarnă mai ales“, a transmis Marius Adrian H.
„Primăria să nu mai arunce bani pe prostii!“, spune Mirela Daniela. „Când se va depune polei, să plătească primarul picioare şi mâini rupte“, este de părere Dan P.

„Le-au terminat pe toate şi fix asta le-a rămas de făcut!“


„Nu mai putem discerne ce este şi ce nu este bine! Prin dictatura lor, Mazăre şi Făgădău nu au ţinut cont de părerea constănţenilor şi au făcut ceea ce au crezut ei! Sunt clădiri care cad şi ei pun mozaic. În mod sigur a aprobat şi arhitectul, proiectantul şef“, spune Mitica I. „Făgădău, suflet de artist. Dacă nu avem un gospodar la primărie, bine ca avem un artist. În viziunea lui, aceste opere de artă se asortează perfect cu bălăriile care au invadat atât oraşul, cât şi staţiunea Mamaia“, ne-a scris Dumitru Liviu A. „Le-au terminat pe toate şi fix asta le-a rămas de făcut! După ce că oraşul e încărcat de gunoaie, să le luăm faţa cu mozaicul şi de prost gust“, a punctat Olimpia B.Gh.

„Finanţaţi ce trebuie, constănţenilor, nu tichie de mărgăritare câinelui. Ne trebuie parcări, iluminat adecvat şi corect, spaţii verzi, fără borduri înalte,  stâlpi pe toate trotuarele oraşului, săli de sport, locuri de muncă pentru tineret, fără multe betoane şi blocuri pe spaţiile verzi“, a menţionat Ioan M.

„Nu mai staţi şi comentaţi pe Facebook. Ieşiţi la vot, că de 20 de ani tot vă daţi cu păreri. Uitaţi-vă cum arată oraşul! Ruşine!“, susţine Roby R. „Nu ne rupem destul picioarele prin gropi, acum ne mai rupem gâtul şi că alunecam pe astea“, susţine Oana I. „Toată lumea face rampe antiderapante la trecerea de pietoni, numai la Constanţa - mozaic. Eu zic să pună şi o bordura de 30 cm înălţime în faţa mozaicului, că se scot bani frumoşi din borduri, şi persoanele invalide văd ele cum traversează. Aşa putem ajunge pe ultimul loc în Europa la mobilitate urbană“, a punctat Daniel S. „Bani aruncaţi pe fereastră. Cine mai este în stare în România să lucreze mozaic când nu sunt capabili să pună piatră cubică?“, transmite Gabriel C.  

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condiții puse de Primăria Constanța societății The Ring Place SRL, care vrea să supraetajeze un imobil

21 Oct 2019 131

Unde votezi la prezidențiale! Dispozițiile primarului Făgădău privind modificarea și numerotarea secțiilor de votare din municipiul Constanța (documente)

21 Oct 2019 181

Constănțeanul supărat Reprezentanții Club Sportiv „Metalul“ acuză - „Construcția Sălii Polivalente va conduce la desființarea asociației sportive!“ (documente)

21 Oct 2019 173

Constănţeanul supărat Sensurile unice scot oamenii în stradă. Protest împotriva traficului din Constanţa!

19 Oct 2019 2913

A fost eliberat certificatul de urbanism pentru demolarea construcţiilor de pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Constanţa

19 Oct 2019 12926

Terenuri retrocedate, dar recâştigate de alţi proprietari în instanţă Cum au rămas soţii Darie fără terenul de la soţii Puşcaşi, provenit din retrocedări

19 Oct 2019 1541

Zeci de parcări construite de Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, în ultimul an (galerie foto)

18 Oct 2019 7527

Constanța Străzi noi în Cartierul Compozitorilor (galerie foto)

18 Oct 2019 572

Ce evenimente vor avea loc în acest weekend, la Constanța

18 Oct 2019 719

Până la o decizie definitivă a magistraţilor, Felina Vet capturează câinii fără stăpân din municipiul Constanţa

18 Oct 2019 577

Se caută soluţii de arhitectură şi urbanism pentru „schimbarea“ la faţă a municipiului Constanţa

18 Oct 2019 590

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs de recrutare

17 Oct 2019 3508

Tamas Estate SRL anunță o investiție imobiliară în municipiul Constanța. Iată ce și unde construiește!

17 Oct 2019 299

Imobil de şase etaje, pe bulevardul Tomis din Constanţa. Building BNB Avantaj SRL a obţinut un act de urbanism de la municipalitate

17 Oct 2019 582

Primăria continuă demolarea garajelor, iar Tribunalul Constanţa a anulat regulamentul parcărilor. Se aşteaptă decizia finală

17 Oct 2019 3203