„Zici că este orașul interzis“ Circa 800 de oameni au participat la sondajul privind barierele din Zona Peninsulară Constanța. Cum au votat


 
  • Potrivit răspunsurilor înregistrate până ieri, 5 decembrie 2021, pe site-ul ZIUA de Constanța, 79% din cei 801 respondeți sunt de părere că închiderea zonei cu bariere nu este o idee bună, în timp ce 21% sunt de acord cu această măsură.
  • „Zici că este orașul interzis!!! Oare așa o fi crezut și domnul primar când susține că  l-a redat cetățenilor J“, a transmis un utilizator.
 
Peste 800 de persoane au participat la sondajul de opinie lansat săptămâna trecută de cotidianul ZIUA de Constanța, cu întrebarea „Credeți că este o idee bună închiderea Zonei Peninsulare cu bariere?“.
 
Potrivit răspunsurilor înregistrate până ieri, 5 decembrie 2021, pe site-ul ZIUA de Constanța, 79% din cei 801 respondeți sunt de părere că închiderea zonei cu bariere nu este o idee bună, în timp ce 21% sunt de acord cu această măsură.
 


Totodată, oamenii și-au exprimat părerile legate de acest subiect în mesajele transmise prin platformele de socializare virtuală.
 
„Zici că este orașul interzis!!! Oare așa o fi crezut și domnul primar când susține că  l-a redat cetățenilor J“, a transmis un utilizator.
 
„Când se va opri această bătaie de joc?“, se întreabă un alt peninsular.
 
„Se pare că nu contează ce credem noi“, spune altă persoană.
 



„Este o idee foarte bună“

 
„Am completat chestionarul, interesant este de știut unde locuiesc cei 22% (nr., procent înregistrat în ziua lansării sondajului, pe 29 noiembrie 2021) care sunt de acord cu regulamentul de închidere a zonei“.
 
„Să vedem cât le pasă de votul nostru acum, că la alegeri am văzut“.
 
Pe de altă parte, au fost exprimate, tot în mediul virtual, și păreri pro închiderea zonei cu bariere:
 
„Închiderea zonei peninsulare este o idee foarte bună“, este părerea exprimată de un utilizator pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța, acesta povestind că, aflându-se într-o duminică în zona Arhiepiscopiei Tomisului, a fost nevoit să se ferească încontinuu de mașini.
 
Un alt utilizator i-a replicat respondentului că „asta pentru că singura ieșire pentru jumătate de Peninsulă este pe strada Arhiepiscopiei. Toate celelalte străzi din zonă sunt blocate de stâpișori. Unele din aceste străzi nu au dale, nu au obiective turistice, dar sunt blocate. Aveți idee care ar fi logica? Știți că la o vizită a președintelui, echipa SPP a cerut îndepărtarea stâlpișorilor de pe una din aceste străduțe pentru a asigura o a doua cale de evacuare și a respecta niște minime norme de siguranță în caz de urgență? Pentru riverani ce norme de siguranță se respectă? ISU ce parere are?“.
 


Amintim, Zona Peninsulară din Constanța a fost închisă de autoritățile publice locale la data de 15 noiembrie 2021, punându-se astfel în aplicare hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobat Regulamentul de acces pentru Peninsulă.
 
De la închiderea zonei cu bariere, o parte dintre rezidenți și-au exprimat public nemulțumirea cu privire la această măsură, existând în acest sens și proteste, în fața Primăriei Constanța, pentru a se obține suspendarea regulamentului până la perfectarea acestuia, însă fără rezultat.
 
În prezent, locuitorii zonei au transmis reprezentanților autorității publice locale invitații la dialog și cooperare, pentru a se găsi cele mai bune soluții atât pentru protejarea zonei vechi a orașului, cât și a oamenilor care locuiesc în zonă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța, Facebook.com
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constănțeanul supărat. Poveste de groază din Peninsulă. Femeia vorbește despre cum a fost însoțită prin întuneric de un necunoscut … „avea în mână un obiect ca un baston”
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 360

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți vor face Paștele acasă

21 Apr 2024 367

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori?

21 Apr 2024 861

Sondaj de opinie Unde veți petrece sărbătorile Pascale anul acesta?

14 Apr 2024 557

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 649

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 484

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 960

Sondaj IRES 68% dintre tinerii români 18-35 de ani sunt de părere că România merge într-o direcție greșită (DOCUMENT)

05 Apr 2024 528

PSD va câștiga detașat alegerile locale, conform unui sondaj la nivel național

01 Apr 2024 878

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 660

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 593

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1591

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 729

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu înființarea unui pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța?

17 Mar 2024 959

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 731