UPDATE 100 de ani de existenţă ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa. Ministrul Educaţiei, prezent la eveniment (galerie foto)

Zi de sărbătoare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa! Vineri, 18 ianuarie, conducerea, alături de elevii instituţiei, sărbătoresc centenarul. De 100 de ani, şcoala de pe strada este un reper important în cadrul învăţământului constănţean.

Gazdele au pregătit numeroase momente speciale, dar şi surprize, în această zi importantă pentru şcoala din Constanţa. De la ora 10, la sediul colegiului, va fi dezvelită o placă aniversară, iar de la ora 12, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va fi prezentat un spectacol pregătit de elevi pentru oaspeţi.

Evenimentul cultural va debuta cu vizionarea filmului liceului, prezentarea invitaţilor şi cuvântările ale invitaţilor.
La evenimentul de la Colegiu, printre invitaţi se numără directorii mai multor licee din Constanţa, Dorin Popescu de la Casa Mării Negre, Petrică Miu, fost inspector şcolar general în cadrul ISJ Constanţa, dar şi actuali inspectori şcolari, printre care şi Gabriela Bucovală.

De asemenea, nume de seamă din conducerea autorităţilor sunt la faţa locului. Primarul Constanţei, Decebal Făgădău a ajuns la instituţia şcolară, iar Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este şi el prezent. Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este acolo. Răducu Popescu, Aliss Andreescu, Marian Sârbu, foşti inspectori şcolari, sunt alături de restul invitaţiilor la eveniment.
Printre invitaţi mai sunt: Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Adrian Bavaru, rector onorific al UOC, Victor Ciupina, fost rector al UOC, subprefectul Ionuţ Done, senatorul Nicolae Moga.

UPDATE
La eveniment a ajuns Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. La scurt timp după sosirea ministrului, a început slujba religioasă, oficiată de IPS Teodosie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța. Primăria a atribuit un nou contract care vizează reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 330

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 523

Cumpărări directe O firmă, controlată de Constantin Emilian Calotă, consilier local la Sectorul 2 București, a semnat un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Mar 2024 617

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 2586

Învățământ Constanța Componența consiliului de administrație de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“

22 Feb 2024 636

Ziua Națională a Lecturii celebrată la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 523

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 595

Constanța Ce firmă va asigura dirigenția de șantier la reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu?

31 Jan 2024 891

După mai multe licitații anulate Colegiul Național „Mihai Eminescu” va fi reabilitat! Primăria Constanța a bătut palma cu trei firme (DOCUMENT)

29 Jan 2024 1066

LIVE TEXT Farul Constanța, vizită la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, în programul „Învățăm să fim campioni“ (FOTO+VIDEO)

12 Dec 2023 1249

#Dobrogea145 Prof. Ibadula Bianca-Virginia, directorul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1245

Constanța Naționala feminină de baschet a României, în mijlocul elevilor de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Nov 2023 928

Locuri de muncă Constanța Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța scoate la concurs un post de informatician. Detalii

02 Nov 2023 945

O nouă încercare pentru reabilitarea Colegiului Național „Mihai Eminescu“! Care este valoarea estimată a contractului (DOCUMENT)

21 Oct 2023 977

O nouă licitație anulată. Este vizată reabilitarea a uneia dintre cele mai vechi unități de învățământ din Dobrogea!

09 Oct 2023 988