1000 de tineri din Chișinău vor cere mâine la Cotroceni reunificarea României cu Moldova

 
Cei o mie de tineri care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, au trecut în această dimineață podul feroviar de la Ungheni, unde au fost întâmpinați de românii aflați pe malul drept al Prutului. Mai departe, participanții la marș vor pleca mâine (12 iulie), din gara Iași, spre capitală, cu Trenul Unirii - Interregio 1662, care va opri în Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Mizil, Ploiești, București.
Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională și au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare și furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele ,,Poduri de Flori”. Aceștia vor urca în Trenul Unirii și vor parcurge drumul spre București oprind în mai multe orașe. În acest context, românii sunt așteptați cu steaguri tricolore și cu flori, să întâmpine Marșul lui Ștefan cel Mare în următoarele stații: Iași - 06:00, Vaslui - 07:31, Bârlad – 08:05, Tecuci – 08:54, Focșani – 09:54, Râmnicu Sărat – 10:36, Buzău – 11:09, Mizil – 11:44, Ploiești – 12:21.
,,Trenul Unirii va porni duminică dimineață din gara Iași și nimic și nimeni nu îl va mai putea opri din drumul spre București. Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.
Mâine, la ora 14:00, tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare vor fi întâmpinați în Piața Universității de românii care îi așteaptă cu brațele deschise pentru a-i primi acasă. Împreună vor merge în marș spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui României, Klaus Iohannis, urgentarea procesului de reunificare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.