11 persoane, prinse în flagrant în Portul Constanţa (video)

În urma unei acţiuni a Poliţiei Municipiului Constanţa mai multe persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce sustrăgeau mai multe componente de cale ferată.

Astfel, 11 bărbaţi au fost surprinşi în flagrant delict de poliţişti, în timp ce sustrăgeau piese metalice de la vagoane aflate în triajul unei staţii de cale ferată din Portul Constanţa. Peste 11 tone de componente de cale ferată, valorificate de cei în cauză la un centru de colectare a deşeurilor feroase, au fost ridicate de poliţişti şi restituite reprezentanţilor CFR la data de 29 noiembrie.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), împreună cu luptătorii Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa.
 
Cele 11 persoane surprinse în flagrant, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, din judeţele Constanţa, Călăraşi, Braşov, Olt, Botoşani și Sălaj sunt bănuiţi că, în perioada 24 octombrie - 29 noiembrie, ar fi demontat şi sustras piese metalice de la vagoane aflate în triajul unei staţii de cale ferată din Portul Constanţa.

Ulterior, bunurile ar fi fost transportate cu trei autoturisme conduse de alți trei bărbați, cu vârste între 38 și 44, de ani, din județele Constanța și Ialomița, și valorificate la un centru de colectare a deșeurilor feroase şi neferoase, din localitatea Techirghiol, administrat de un bărbat, de 46 de ani.
 
În urma efectuării percheziţiei la sediul firmei din Techirghiol, polițiștii au depistat peste 11 tone de componente de cale ferată, bunuri ce au fost ridicate şi predate reprezentanţilor CFR.
 
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului cauzat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ţinteau vagoanele din Portul Constanţa Grup organizat care se ocupa cu furtul și vânzarea de fier vechi, menţinut în arest

03 Jan 2015 3163