“140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea și Patria Mamă, România”, omagiați de Asociația “Dobrogea Unită”(galerie foto)

Asociatia “Dobrogea Unita” a marcat astazi, 14 noiembrie 2018, “140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea si Patria Mama, Romania” printr-o serie de activitati omagiale ale caror rezultate au fost oferite publicului dobrogean. 

Astfel, Asociatia “Dobrogea Unita” a donat Consiliului Judetean Constanta totemul aniversar “140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea si Patria Mama, Romania”, ca simbol al recunostintei si ca reasumare a indemnurilor rostite de Regele Carol I in Proclamatia din 14.11.1878. Intregul text al Proclamatiei se regaseste inscriptionat atat pe totemul aniversar, cat si pe cele doua placi omagiale amplasate astazi de catre Asociatia “Dobrogea Unita” pe cladirea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta si in Aula A Vintila Dongoroz din cadrul campusului universitar Ovidius.

Evenimentele nu ar fi fost posibile fara sprijinul si implicarea vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Claudiu-Iorga Palaz, a rectorului Universitatii Ovidius, Sorin Rugina, a directorului MINAC, Sorin Colesniuc si a directorului Directiei Judetene pentru Cultura Constanta, Magdalena Tita. 

“Noi, dobrogenii, “atarnam” de un Stat, asa cum a spus Regele Carol I in Proclamatie, de 140 de ani impliniti astazi, stat in care “cele mai sfinte si mai scumpe bunuri ale omenirii, viata, onoarea si proprietatea, sunt puse sub scutul unei Constitutii pe care ne-o ravnesc multe natiuni”, un stat in care “dreptatea nu cunoaste deosebire de neam si de religiune”. Aniversam astazi 140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea si Patria Mama, Romania, prilej cu care noi, cei de la Asociatia “Dobrogea Unita”, in semn de omagiu am salutat “cu iubire drapelul libertatii, drapelul dreptatii si al pacii” si am oferit publicului dobrogean aceste mici omagii aduse, de care ne dorim sa ne bucuram cu totii cat mai mult timp”, au declarat membrii Asociatiei “Dobrogea Unita”, prin vocea presedintelui Valentin Zeicu.


Sursa foto : Asociatia “Dobrogea Unita” 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 533

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 501

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 447

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 403

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 466

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 454

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 736

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 485

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 831

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 935

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1575

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 532

Licitații CJC Procedură de achiziție directă pentru furnizare dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

08 Apr 2024 514

Cumpărări directe Consiliul Județean Constanța cumpără servicii poștale (DOCUMENT)

08 Apr 2024 537