Traian Băsescu îl acceptă pe Haşotti drept ministru al Culturii

Şeful statului Traian Băsescu îi solicitase primului-ministru Victor Ponta, joi, într-o scrisoare, ca ministrul desemnat al culturii Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.


n aceeaşi zi,Ministrul desemnat al Culturii, liberalul Puiu Haşotti, a depus la cabinetul primul-ministru, declaraţia de originalitate a tuturor lucrărilor sale menţionate în CV, afirmând că preşedintele Traian Băsescu a formulat o astfel de cerere probabil "din simpatie" şi că speră să nu rezulte astfel un precedent periculos.

Traian Băsescu, a anunţat că aceast declaraţie este suficientă pentru el, că nu are nevoie ca ea să ajungă la Administraţia Prezidenţială şi a spus că va semna decretul de numire în funcţia de ministru al Culturii a lui Puiu Haşotti.

Puiu Haşotti, ironizat de Emil Boc

Liderul demisionar al PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, că, probabil, Puiu Haşotti "are o teză foarte bună de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate" şi l-a felicitat pe acesta, susţinând că aşa ar trebui să procedeze toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de acest fel.

Boc a afirmat că a muncit la teza sa de doctorat şase ani şi ştie ce înseamnă să munceşti pentru acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Când văd astăzi acuzaţii de plagiat, cred că este bine pentru orice om public, pentru orice demnitar, să şi le lămurească înainte sau imediat ce apar pentru a nu plana niciun fel de suspiciune. Domnul Haşotti a răspuns pozitiv, cinste lui, probabil că are o teză foarte bună de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate. Îl felicit pentru curajul şi faptul că a declarat public ce a declarat. La fel cred că ar trebui să procedeze toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de acest fel, pentru că nu poţi sta cu astfel de suspiciuni într-o funcţie publică", a spus Emil Boc.

Guvernul, supărat foc pe Băsescu

Cu aproximativ o oră înainte ca Traian Băsescu să anunţe că-l va accepta pe Puiu Haşotti, Guvernul României a emis un comunicat în care a catalogat drept "un abuz" solicitarea înaintată de preşedintele României către Guvern.

http://www.realitatea.net/traian-basescu-il-accepta-pe-hasotti-drept-ministru-al-culturii_955315.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 320

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 588

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 383

Cumpărări directe Primăria Costinești cumpără sistem video de supraveghere de la GMB Computers, pentru străzile din comună!

22 Apr 2024 330

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 621

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 664

Ședinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanţa. Iată ce se va discuta

19 Apr 2024 959

MAEDin Agenda de lucru a MAE 19 aprilie 2024, vă semnalăm

19 Apr 2024 248

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1637

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1474

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 851

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 951

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 379

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 520