2 ianuarie - Cântăreața, actrița și fotomodelul Tia Carrere împlinește 53 de ani

  • Pe 2 ianuarie 1967 se nasțe actrița, cântăreața si fotomodelul Tia Carrere.
Althea Rae Duhinio Janairo (născut la 02 ianuarie 1967), cunoscut profesional ca Tia Carrere ( / k ə r ɛər ə / ), este o actrita americana, cantareata si fostul model care a obtinut - o prima mare pauză ca un obișnuit în telenovela de zi Spitalul General .

A jucat-o pe Cassandra Wong în lungmetrajele Wayne's World și Wayne's World 2 ; Juno Skinner în True Lies ; Nani Pelekai în filmele și seriile TV Lilo & Stitch ; Regina Tyr'ahnee în Duck Dodgers ; Prietena lui Richard Lewis , Cha Cha, în Curb Your Enthusiasm ; și a jucat ca Sydney Fox in serialul de televiziune Relic Hunter , precum și Lady Pericolul opus RuPaul în Netflix lui AJ și Regina .

A apărut ca concurentă în al doilea sezon al anuluiDancing with the Stars și al cincilea sezon al The Celebrity Apprentice .

Pe lângă actorie, a câștigat două premii Grammy pentru muzica ei.

După acest succes, Carrere s-a întors la Los Angeles și, după ce a lucrat câteva luni ca model, a obținut primul său rol în seria de televiziune americană Airwolf la începutul anului 1985.

Prima ei descoperire majoră a fost în telenovela de zi General Hospital .

A jucat rolul lui Jade Soong Chung din 1985 până în 1987. De asemenea, a avut o apariție invitată în Tour of Duty și The A-Team , care trebuia să o conducă la intrarea în distribuție.

Carrere a continuat să-și alimenteze cariera de cântăreț. În 1993, primul ei album solo, Dream , produs de Matt Prinz, a fost lansat și a devenit platină în Filipine .

În același an, a apărut pe coloana sonoră a lui Batman: Masca fantasmului , interpretând tema finală, „Niciodată nu ți-am spus niciodată”.

Cel de-al doilea album al său, Hawaiiana , a fost lansat în iunie 2007 și o duce pe Carrere la rădăcinile ei hawaiiene, cu patru ori producătorul de discuri câștigător al Premiului Grammy , Daniel Ho, însoțind-o pe chitara clasică solo și ukulele .


Albumul a fost nominalizat la premiul Grammy din 2008la categoria Cel mai bun album de muzică hawaiană.

În 2009, a acționat ca co-gazdă pentru evenimentul online transmis înaintea premiilor Grammy alături de Wayne Brady .

A câștigat un premiu Grammy în 2009 pentru al treilea album ' Ikena , care a fost produs și de Ho și a fost finalist în 2010 pentru He Nani , al treilea album pe care l-a înregistrat împreună cu Ho ca producător.

În 2011, a câștigat un alt premiu Grammy (Cel mai bun album de muzică hawaiană) pentru albumul ei Huana Ke Aloha .

Sursă foto: wikipedia.org

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.