24 iulie - Ziua Poliției de Frontieră. Mesajul ministrului de Interne Petre Tobă pentru politişti!



24 iulie - Ziua Poliției de Frontieră. Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a felicitat polițiștii de frontieră pentru rezultatele obținute în acest an.

Cu prilejul sărbătoririi a 152 de ani de existență instituțională a Poliției de Frontieră Române, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a transmis un mesaj de felicitare polițiștilor de frontieră, apreciind activitatea desfășurată în acest an și contribuția adusă la creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului.

Redăm, alăturat, mesajul ministrului afacerilor interne:

 “Aniversarea Zilei Poliției de Frontieră este un moment semnificativ în istoria instituțională a uneia dintre cele mai importante arme ale Ministerului Afacerilor Interne. Poliția de Frontieră Română, ca și celelalte componente ale sistemului de ordine și siguranță publică, a evoluat permanent în raport cu realitățile sociale și de securitate ale României și a reușit să facă față cu succes provocărilor instituționale interne, dar și a celor externe.

Sunteți o structură competentă și activă care a răspuns eficient misiunilor interne de creștere a nivelului de siguranță a cetățenilor români, dar și misiunilor internaționale organizate de Agenția Europeană FRONTEX, pe toate tipurile de frontieră externă a Uniunii Europene. 

Această componentă internațională a activității Poliției de Frontieră Române a contribuit consistent la profilul României - de stat furnizor de stabilitate și securitate, partener de încredere, disponibil pentru a participa la soluțiile comune de gestionare a crizelor care afectează spațiul european.  

Pe lângă aceste misiuni în parteneriat cu agențiile europene, Poliția de Frontieră Română gestionează peste 2.000 de kilometri din frontiera externă a Uniunii Europene, context în care responsabilitatea dumneavoastră este una foarte mare, care vizează întreg spațiul european. 

În ceea ce privește siguranța la frontierele României, volumul de muncă din primul semestru al anului 2016 a fost unul consistent - peste 25 de milioane de cetățeni și peste 7 milioane de mijloace de transport au tranzitat frontierele, fapt ce a necesitat un efort semnificativ, precum și numeroase resurse suplimentare. 


Măsurile de sporire a securității la frontieră și-au dovedit eficiența și au asigurat un plus de siguranță atât pentru cetățenii români, cât și pentru cei din Uniunea Europeană. 
Prin rezultatele obținute, Poliția de Frontieră a dovedit că este o instituție profesionistă, recunoscută atât în plan intern, cât și la nivel european, instituție care deține capacitatea operațională necesară îndeplinirii cu eficiență a misiunilor din competență, aliniată standardelor internaționale.

Cu prilejul aniversării Zilei Poliției de Frontieră, vă felicit și vă urez să aveți multe împliniri atât în plan profesional, cât și în cel personal. Mult succes în misiunile viitoare!”
La 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti "de dincoace şi dincolo de Milcov", moment ce a devenit reper istoric și moment de recunoaștere a identității instituționale a Poliţiei de Frontieră Române.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.