749 de ani de la naşterea autorului „Divinei Comedii”, Dante Alighieri

Astăzi s-au împlinit 749 de ani de la naşterea celui mai mare scriitor european din Evul Mediu, Dante Alighieri. Potrivit Wikipedia, trăsăturile lui Dante au fost descrise de către Giovanni Boccaccio în „Trattatello in laude di Dante”, „era un om de statură mijlocie, cu un umblet grav şi liniştit. Avea o faţă lungă, nasul acvilin, ochii mari, pielea brună, părul negru şi des, totdeauna cu o căutătură melancolică şi gânditoare”.
Dante s-a născut la Florenţa, în Italia, într-o familie din mica nobilime. „Vita Nuova” este prima operă importantă a lui Dante şi cea mai valoroasă din punct de vedere al versificaţiei. Scriitorul italian este cunoscut pentru capodopera „Divina Commedia”, o alegorie în versuri, împărţită în trei secţiuni, „Infernul”, „Purgatoriul” şi „Paradisul”. În operă este descrisă o călătorie imaginară, iar personajele schiţate reprezintă virtuţi sau vicii.
În timpul vieţii, a deţinut diverse funcţii. A fost soldat, doctor, farmacist şi politician. Dante a murit la vârsta de 51 de ani, la puţin timp după ce a terminat „Paradisul”.

Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mobilitate Erasmus+ la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO)

28 May 2022 1756

Colocviul Internaţional „Dante Alighieri- 700”, la Biblioteca Academiei Române. Programul evenimentului

09 Sep 2021 2826

Vernisajul expoziţiei Dante – 700 „Pentru a revedea stelele“, găzduit de Academia Română

01 Sep 2021 3035

Ştiaţi că...? în 1265 – S-a născut Dante Alighieri, poet italian

29 May 2015 3630