75 de mii de tone de granit din Munții Măcinului pentru digul de la Agigea

 
La cariera de piatră Derea-Anton-Suluk, situată la doi kilometri de Măcin, a fost efectuată cea mai puternică detonare din ultimii ani, prin două explozii provocate cu 4.870 kilograme de azotat de amoniu și 450 kilograme de explozibil rezistent la umezeală, fiind dislocate aproximativ 23.450 tone de granit, potrivit romanialibera.ro.

Cariera de lângă Măcin este exploatată de societatea de salubrizare Eco SA Brăila, societate a Consiliului Municipal Brăila, care a încheiat un contract în valoare de 10 milioane lei cu firma „Interconstruct“ Constanţa, pentru livrarea, în următoarele şase luni, a 75.000 tone de granit, sub formă de blocuri masive, care vor fi utilizate pentru construirea unui dig în zona Agigea.

„Derocarea aceasta a fost cea mai masivă din ultimii ani, pentru că trebuie să livrăm zilnic minimum 1.000 tone de granit. Probabil că în lunile următoare vom face câte o detonare la fiecare 3 săptămâni“, a declarat Alexandru Micu, directorul Eco SA. Cariera Derea-Anton-Suluk, care are o suprafață de 19,5 ha, a fost administrată înainte de 1990 de Întreprinderea de Gospodărire Locală a Primăriei Brăila, transformată ulterior în Eco SA. În anul 2000, Eco SA a încheiat cu Primăria Măcin un contract de preluare în concesiune a carierei pentru o perioadă de 20 de ani. 



Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vulpe, surprinsă pe un dig din Portul Constanţa Sud Agigea (video)

28 Aug 2018 3241

Steag roşu arborat de salvamari pe litoral O tânără din Botoşani s-a înecat la Costineşti, un turist este dispărut în mare la Agigea

08 Aug 2015 3883

Pentru construcţia unui dig la Agigea Firma soţiei defunctului Gabriel Căciuloiu scoate granit din munţii Măcinului

04 Jul 2015 5506