A cerut bani pentru a interveni în ridicarea sechestrului pe tutun în portul Constanța Adrian Gavrilă, condamnat la închisoare

Fostul consilierul superior al ANAF Adrian Gavrilă a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat că a cerut sute de mii de euro de la administratorul unei firme, pentru ca acesta să nu fie cercetat pentru evaziune şi contrabandă şi a nu fi executat silit.

Potrivit Mediafax, inițial, Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase pe Adrian Gavrilă la trei ani de închisoare cu executare. Aceasta se întâmpla în data de 13 martie 2013.  Însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis suspendarea pedeapsei.
Tot la trei ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat şi avocatul bucureştean Marius Cătălin Stăncescu, pentru aceleaşi infracţiuni, transmite Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 10 martie 2011, pe Marius Stăncescu pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în scopul de a ascunde infracţiunile de corupţie, şi pe Adrian Gavrilă pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată și că în cursul lunii noiembrie 2010, Stăncescu a pretins de la denunţător 300.000 euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea Direcţiei Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor şi pentru a-l determina să ridice consemnul vamal aplicat de ANV uneia dintre firmele denunţătorului. Acest act avea drept consecinţă deblocarea containerelor cu tutun indisponibilizate în porturile Constanţa şi Giurgiu. În acest context, în cursul lunii noiembrie 2010, Gavrilă, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF, a cerut de la acelaşi denunţător suma totală de 300.000 de euro pentru a interveni pe lângă aceeaşi persoană din conducerea ANV. Din banii pretinşi, 200.000 de euro erau destinaţi funcţionarului din cadrul ANV, iar 100.000 urma să îi oprească pentru sine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diferențe nejustificate în averea unui funcționar de la ANAF

05 Feb 2016 1781