A consumat sau nu polițistul implicat în accidentul în care a murit judecătorul Mihaela Șerban, substanțe interzise? Ce a declarat avocatul suspectului (video)

Noi amănunte au ieșit la iveală în cazul accidentului rutier în care judecătorul Mihaela Șerban și-a pierdut viața. Potrivit IPJ Constanţa, la data de 23 martie, la ora 16.10, un bărbat a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie și a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bd. Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bd. Mamaia.   

Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a pasagerei de pe triciclu şi a celor doi bărbaţi, conducători auto. Ulterior, pasagera de pe triciclu, judecătorul Mihaela Șerban, s-a stins din viață. 

Recent au apărut zvonuri că polițistul care conducea triciclul în momentul accidentului s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise. Referitor la aceste informații avocatul polițistului, Bogdan Marian Pavel a susținut o declarație de presă în care a arătat următoarele: 

„Am ținut să avem această discuție doar din prisma declarațiilor care au fost lansate în mass/media referitoare la posibilul consum de substanțe interzise, lucru pe care vrem să îș infirmăm încă de acum. De altfel, nici nu s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva clientului meu pentru vreo astfel de infracțiune. Ceea ce trebuie să precizez este următorul aspect: a existat un buletin de analiză a probelor de sânge care nu a relevat niciun fel de substanță interzisă sau alcool în corpul clientului meu și o probă de urină care a prezentat anumite suspiciuni. Trebuie să explic faptul că această probă de urniă nu a fost definitivată, sunt doar rezultate preliminarii iar noi am contestat deja această situație și urmează ca procurorul să se pronunțe pe contestația noastră. Ținând cont de faptul că, sub simple substanțe luate împotriva răcelii pot duce la constatarea că aceste elemente conțin metamfetamine. Substanțe banale precum nurofenul sau ibuprohenul, siropuri de tuse conțin aceastăî substanță.

Totuși, ca să eliminăm orice suspiciune, clientul meu acum câteva zile a mers și a efectuat la un institut specializat un test antidrog în urma căruia a rezultat că nu a consumat și acum în prezent nu este sub influența vreunei substanțe interzise.

Mai mult decât atât, clientul meu a fost de acord să meargă la detectorul de minciuni sau la testul poligraf pentru a infirma această situație. Considerăm că este doar un rezultat preliminar, iar rezultatul final să fie unul care să reflecte adevărul și să arate că nu a consumat niciun fel de substanțe interzise.

De asemenea, examenul clinic realizat de către medici la momentul accidentului au demonstrat faptul că, atunci clientul meu nu avea niciun fel de atitudine, niciun fel de reacție care ar conduce la concluzia că este sub influența consumului de substanțe interzise.

Clientul meu își explică această situație prin aceea că de la momentul accidentului fiind și dumnealui într-o stare gravă de sănătate i-au fost administrate mai multe medicamente, mai multe sedative atât de către cadrele medicale de la ambulanță, cât și de cele de la spital, iar ulterior i-au fost recoltate probe de sânge și de urină. În cea de sânge nu a ieșit nimic iar în cea de urină sunt mici indici.

Trebuie să mai specific faptul că, inclusiv în rezultatul preliminar, se arată că este obligatorie efectuarea unei a doua probe.
Eu sper să demonstrăm lipsa de intenție în producerea acestui accident tragic. Dacă la final se va stabili o acțiune din culpă, legea permite ca atunci clientul meu să își exercite meseria de polițist” - a precizat avocatul Bogdan Marian Pavel. 

 

De asemenea, una dintre victimele accidentului, taximetrist, a decis să formuleze plângere împotriva polițistului.

„Urmare a accidentului produs, clientul meu a suferit răni grave, iar Serviciul Județean de Medicină Legală a stabilit că are nevoie de 120 de zile de îngrijrii medicale, însă situația lui medicală este departe de a fi finalizată. Și acum se deplasează foarte greu cu cadrul și doar rpin casă. În acest context a decis să formuleze plângere împotriva conducătorului mopedului pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Într-o altă ordine de idei am aflat că la analizele respectivului conducător al mopedului s-au depistat în sânge urme de substanțe interzise.
Noi dorim să se ia măsurile legale care se impun” - a declarat ​Cristian Ion, avocatul taximetristului.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 432

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 286

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1813

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 663

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 768

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5210

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1943

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6235

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 646

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 549

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 551

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 245

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 255

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2946

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 337