A consumat sau nu polițistul implicat în accidentul în care a murit judecătorul Mihaela Șerban, substanțe interzise? Ce a declarat avocatul suspectului (video)

Noi amănunte au ieșit la iveală în cazul accidentului rutier în care judecătorul Mihaela Șerban și-a pierdut viața. Potrivit IPJ Constanţa, la data de 23 martie, la ora 16.10, un bărbat a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie și a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bd. Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bd. Mamaia.   

Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a pasagerei de pe triciclu şi a celor doi bărbaţi, conducători auto. Ulterior, pasagera de pe triciclu, judecătorul Mihaela Șerban, s-a stins din viață. 

Recent au apărut zvonuri că polițistul care conducea triciclul în momentul accidentului s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise. Referitor la aceste informații avocatul polițistului, Bogdan Marian Pavel a susținut o declarație de presă în care a arătat următoarele: 

„Am ținut să avem această discuție doar din prisma declarațiilor care au fost lansate în mass/media referitoare la posibilul consum de substanțe interzise, lucru pe care vrem să îș infirmăm încă de acum. De altfel, nici nu s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva clientului meu pentru vreo astfel de infracțiune. Ceea ce trebuie să precizez este următorul aspect: a existat un buletin de analiză a probelor de sânge care nu a relevat niciun fel de substanță interzisă sau alcool în corpul clientului meu și o probă de urină care a prezentat anumite suspiciuni. Trebuie să explic faptul că această probă de urniă nu a fost definitivată, sunt doar rezultate preliminarii iar noi am contestat deja această situație și urmează ca procurorul să se pronunțe pe contestația noastră. Ținând cont de faptul că, sub simple substanțe luate împotriva răcelii pot duce la constatarea că aceste elemente conțin metamfetamine. Substanțe banale precum nurofenul sau ibuprohenul, siropuri de tuse conțin aceastăî substanță.

Totuși, ca să eliminăm orice suspiciune, clientul meu acum câteva zile a mers și a efectuat la un institut specializat un test antidrog în urma căruia a rezultat că nu a consumat și acum în prezent nu este sub influența vreunei substanțe interzise.

Mai mult decât atât, clientul meu a fost de acord să meargă la detectorul de minciuni sau la testul poligraf pentru a infirma această situație. Considerăm că este doar un rezultat preliminar, iar rezultatul final să fie unul care să reflecte adevărul și să arate că nu a consumat niciun fel de substanțe interzise.

De asemenea, examenul clinic realizat de către medici la momentul accidentului au demonstrat faptul că, atunci clientul meu nu avea niciun fel de atitudine, niciun fel de reacție care ar conduce la concluzia că este sub influența consumului de substanțe interzise.

Clientul meu își explică această situație prin aceea că de la momentul accidentului fiind și dumnealui într-o stare gravă de sănătate i-au fost administrate mai multe medicamente, mai multe sedative atât de către cadrele medicale de la ambulanță, cât și de cele de la spital, iar ulterior i-au fost recoltate probe de sânge și de urină. În cea de sânge nu a ieșit nimic iar în cea de urină sunt mici indici.

Trebuie să mai specific faptul că, inclusiv în rezultatul preliminar, se arată că este obligatorie efectuarea unei a doua probe.
Eu sper să demonstrăm lipsa de intenție în producerea acestui accident tragic. Dacă la final se va stabili o acțiune din culpă, legea permite ca atunci clientul meu să își exercite meseria de polițist” - a precizat avocatul Bogdan Marian Pavel. 

 

De asemenea, una dintre victimele accidentului, taximetrist, a decis să formuleze plângere împotriva polițistului.

„Urmare a accidentului produs, clientul meu a suferit răni grave, iar Serviciul Județean de Medicină Legală a stabilit că are nevoie de 120 de zile de îngrijrii medicale, însă situația lui medicală este departe de a fi finalizată. Și acum se deplasează foarte greu cu cadrul și doar rpin casă. În acest context a decis să formuleze plângere împotriva conducătorului mopedului pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Într-o altă ordine de idei am aflat că la analizele respectivului conducător al mopedului s-au depistat în sânge urme de substanțe interzise.
Noi dorim să se ia măsurile legale care se impun” - a declarat ​Cristian Ion, avocatul taximetristului.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedia nopții în județul Suceava. Un tânăr a murit. Altul este grav rănit. Cum s-a produs nenorocirea (galerie foto)

09 May 2021 123

Tragedie pe DN1 Două persoane au murit după ce o mașină a intrat într-un stâlp

07 May 2021 858

Medicii nu au mai putut face nimic Accident feroviar între Saligny și Cernavodă. O persoană a fost lovită de tren

06 May 2021 1122

Una din victimele accidentului de pe drumul Jurilovca-Două Cantoane are nevoie de noi! Unde poți dona sânge

06 May 2021 1177

Accident de muncă Un bărbat din județul Constanța a murit după ce a căzut de pe un bloc din Cluj-Napoca

06 May 2021 3775

Județul Constanța. O mașină ajuns în șanț în localitatea 2 Mai. O victimă încarcerată

06 May 2021 554

Trafic blocat Accident cu trei mașini la ieșire din Cernavodă către Cochirleni

06 May 2021 2386

Accident rutier în Ghindărești, județul Constanța. O mașină a ajuns în șanț

06 May 2021 589

Motociclist rănit într-un accident rutier în Constanța. La intrare în portul Constanța

06 May 2021 716

Județul Constanța Carambol rutier în localitatea Valu lui Traian

06 May 2021 704

Prim-ajutor acordat de militarii polonezi unor persoane implicate într-un accident rutier în județul Constanța

05 May 2021 714

Constanța. Accident rutier pe bulevardul Mamaia. O victimă

05 May 2021 1125

Județul Tulcea Un șofer de 19 ani, băut, a intrat cu mașina într-un pom. O tânără a murit

05 May 2021 2075

Constanța Accident pe Valea Portului. Un autoturism, făcut praf

04 May 2021 6643

Județul Constanța Accident rutier în zona localității Siliștea. Patru victime, dintre care doi copii

04 May 2021 834