Stiri calde

A doua ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum” se va desfășura la Constanța. Mai mulți miniștri vor fi prezenți

A doua ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor, organizat de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, va avea loc în perioada 14-16 iunie la Constanța.
 
Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, vicepremierul Republicii Moldova,  Iurie Leancă, ministrul Energiei din România, Anton Anton, înalți demnitari din Polonia, Georgia și Ucraina. Totodată, oaspete al acestui eveniment va fi și Guvernatorul Băncii Centrale a României, Mugur Isărescu. De asemenea, înalți reprezentanți militari vor sosi la Constanța: șefii apărării din România, General Nicolae Ciucă, și din Italia, General Claudio Graziano, fostul șef al trupelor NATO, General (Ret.) Philip M. Breedlove, General Lt. Gen. Jan Broeks, șeful Staff-ului Militar Internațional al NATO, Lt. Gen. Luciano Portolano, șeful Staff-ului Forțelor Aliate din cadrul Comandamentului de la Napoli și Șeful Elementului de Comandă al Uniunii Europene, precum și Contra-amiralul Jean-Frédéric Plobner, Comandantul adjunct al Zonei Maritime Mediteraneene din Franța.
 

”Forumul regional de securitate va aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la securitatea societală în regiune, provocările războiului hibrid, influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est și a Mediteranei de Est, securitatea energetică, cooperarea economică în Balcani și Marea Neagră, riscurile și provocările în mediul financiar, securitatea cibernetică, cooperarea industrială în domeniul apărării. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă, prezentă la un forum de afaceri organizat la Doha, Statul Qatar

07 Nov 2018 331

Ministerul Sănătăţii încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane

05 Nov 2018 518

Premierul Viorica Dăncilă a participat la Forumul de Afaceri, organizat în contextul vizitei oficiale în Sultanatul Oman

05 Nov 2018 311

Reuniunea Forumului Naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării se va desfășura la București

04 Nov 2018 382

În săptămâna Şcoala Altfel Liceul „Lucian Blaga“ a experimentat teatrul-forum, pentru a gestiona situaţii de criză

24 Oct 2018 550

Consilierul de stat László Borbély „România a devenit un hub regional pentru Dezvoltare Durabilă ”

22 Oct 2018 409

România continuă demersurile de consolidare a poziției sale, în cadrul inițiativei „Belt and Road”, lansată de guvernul chinez

17 Oct 2018 307

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat la „Bucharest Forum 2018”

10 Oct 2018 548

Viorica Dăncilă întrevedere cu prim-ministrul Republicii Franceze. Ce teme au fost abordate

08 Oct 2018 651

Samuel Burke, de la CNN, la Constanța Despre importanța regiunii Mării Negre, la a doua ediție a forumului organizat de Institutul Aspen România

29 Sep 2018 914

Imagini de la eveniment. Seminarul Constanta Danube - Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum a debutat la Constanța. Cine participă (galerie foto)

28 Sep 2018 886

Secretarul de stat George Ciamba, prezent la Forumul pentru Drepturi Fundamentale

27 Sep 2018 324

Jurnalistul CNN, Samuel Burke, vine la Constanța! (video)

25 Sep 2018 430

Mihai Fifor, la Forumul CEPA din SUA - "Ţara noastră este un aliat solid care îndeplinește toate cele trei condiționalități NATO"

25 Sep 2018 331

Bucureşti Summitul celor Trei Mări sub patronajul Preşedintelui Klaus Iohannis

17 Sep 2018 552