A fost activat Planul Roșu. Ministrul Apărării Doi militari transferați cu elicopterul la Spitalul Militar din București / Bodog - trei militari au murit

Ora 02.20 Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat pentru AGERPRES că doi dintre militarii răniți aflați în spitalul din Câmpulung vor fi transportați la Spitalul Militar din București cu elicopterul, pentru că "au leziuni mai grave", însă viața nu le este pusă în pericol.

* Premierul Mihai Tudose despre accidentul din Argeș: E impardonabil că nu avem un elicopter care să intervină noaptea

* Bodog: Victimele care au ajuns la spitalul de la Câmpulung sunt stabile

* Guvern: Premierul Tudose a cerut instituțiilor să acționeze de urgență pentru salvarea vieții militarilor răniți în Argeș


Ceilalți patru militari răniți internați la spitalul din Câmpulung vor fi transportați cu ambulanțele tot la Spitalul Militar din București.

Întrebat cum vor fi transportați răniții de la Câmpulung, ministrul Apărării a spus: "Patru cu ambulanțele, doi cu elicopter. Eu sunt chiar la Câmpulung. Toți vor merge la Spitalul Militar din București. Au leziuni mai grave cei doi pe care îi vor aduce cu elicopterul".
 
Potrivit ministrului Apărării Naționale, niciunul dintre cei șase militari răniți internați la Câmpulung nu are viața pusă în pericol.
 
Ministrul Adrian Țuțuianu a mai anunțat că deja la locul accidentului au ajuns procurorii militari. Deocamdată nu se cunoaște cauza accidentului care a dus la decesul a trei militari și rănirea altor nouă.
 

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri, că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

 
”Acum s-au încheiat operațiunile de scoatere a trupurilor celor doi militari aflați în cabina camionului și, din păcate, aveau leziuni incompatibile cu viața, practic, motorul camionului a căzut peste ei. Medicii aflați la fața locului au făcut tot ce era necesar, dar a fost declarat decesul acestora, astfel încât numărul persoanelor decedate din cele 13 care se aflau în camion a ajuns la trei', a declarat pentru AGERPRES împuternicitul în funcția de inspector șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri, că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

 

Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Toți militarii urmează să fie duși cu ambulanțele la București. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

 

Reamintim că un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi, în jurul orei 21, în județul Argeș.

 
Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar, a anunțat MapN.
Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat

29 Mar 2024 282

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 771

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5241

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1961

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6250

Planul Roșu de Intervenție activat de două ori în județul Constanța pentru evenimente rutiere asemănătoare (GALERIE FOTO)

23 Feb 2024 1674

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 5821

UPDATE Planul Roșu activat în județul Constanța după un accident în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 3982

UPDATE A fost activat Planul Roșu de Intervenție Accident rutier produs între un autotren și un autobuz, în județul Timiș (FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 1099

A fost activat planul Roșu de Intervenție Accident rutier grav pe DN 2, Buzău-București. Șapte copii implicați în incident (FOTO)

19 Jan 2024 1204

Planul Roșu de Intervenție activat în județul Sălaj! Două microbuze implicate într-un accident rutier! Mai mulți cetățeni ucraineni, implicați

17 Jan 2024 617

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat Zeci de turiști blocați în telescaun pe Pârtia Prislop

13 Jan 2024 867

În Vrancea Nouă victime într-un accident rutier în care a fost implicat un microbuz. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

08 Jan 2024 805

Planul Roșu de Intervenție activat în județul Galați! Un microbuz de călători, răsturnat din cauza vântului puternic

08 Jan 2024 697

A fost activat Planul roșu de intervenție Accident de amploare pe DN 11, județul Covasna. Un copil de trei ani și alte trei persoane au fost rănite

07 Jan 2024 845