A fost găsită şi cea de-a doua cutie neagră a avionului rus prăbuşit în Marea Neagră

Cea de-a doua cutie neagră a avionului militar rus prăbușit duminică în Marea Neagră a fost recuperată, a anunțat astăzi Ministerul rus al Apărării, citat de agențiile de presă ruse, potrivit AFP, arată agerpres.ro.

"Al doilea înregistrator (de date) de zbor al aparatului TU-154 a fost reperat și recuperat" în această dimineață, a declarat armata rusă, o descoperire fundamentală pentru a determina cauzele tragediei soldate cu 92 de morți, dintre care mai mult de 60 de membri ai celebrului cor al Armatei Roșii.

De asemenea potrivit armatei, 15 corpuri și peste 200 de "fragmente din corpurile victimelor" au fost găsite, cele mai multe fiind deja transferate la Moscova unde urmează să fie identificate.

Prima cutie neagră a fost găsită marţi dimineaţă "într-o stare satisfăcătoare" de echipele de căutare prezente nonstop în zona prăbușirii avionului începând de duminică.

"De la începutul operațiunilor de căutare, 12 bucăți mari și 1.547 de resturi mici au fost descoperite", a adăugat Ministerul Apărării. Printre acestea, bucăți de fuselaj, motorul sau șasiul aparatului Tu-154.

Avionul a dispărut de pe ecranele radar duminică la ora 02:27 GMT la două minute după decolarea de pe aeroportul din Soci (sud), în timp ce îndrepta spre baza aeriană Hmeimim din apropiere de Latakia (nord-vestul Siriei), folosită pentru a lansa bombardamente aeriene împotriva rebelilor sirieni.

Autoritățile resping pentru moment ipoteza unui atentat. Pistele privilegiate de serviciile secrete sunt cele ale unui obiect ce a produs blocarea unui motor, kerosenul de slabă calitate, o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică a avionului.

Prăbuşirea avionului TU-154, exploatat timp de 33 de ani și în revizie în luna septembrie, a provocat o mare emoție în Rusia, pentru că printre ocupanții avionului se aflau 64 de membri ai corului Armatei Roșii, un simbol al țării cunoscut pentru turneurile sale triumfale în întreaga lume.

Sursa foto: b1.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un avion militar rusesc cu zeci de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit!

24 Jan 2024 901

Rusia Avion militar prăbușit peste un bloc de locuințe. 13 persoane, printre care trei copii au murit

18 Oct 2022 2026

Accident aviatic. Un avion militar MiG-29 s-a prăbuşit în Egipt

03 Nov 2018 2092

Corul Alexandrov al Armatei Roșii a dispărut în catastrofa aviatică. Fusese în octombrie la Constanța. Detalii de senzație

25 Dec 2016 21287

Un MiG-29K s-a prăbuşit în mare

14 Nov 2016 2893