A fost implicat în Argus SA Cătălin Chelu, condamnat definitiv în dosarul Mită la MAI

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi condamnarea definitivă la şase ani de închisoare a omului de afaceri Cătălin Chelu. Acesta a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu, informează Mediafax.
 
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut prin decizia luată sentinţa dispusă, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti. Prin aceeaşi măsură, CAB a dispus ca omul de afaceri să nu mai poată ocupa vreo funcţie în cadrul vreunei societăţi comerciale pentru o durata de cinci ani, mai informează Mediafax.

Totodată, instanţa i-a condamnat pe Niţache Ştefan Badea la patru ani de închisoare cu executare, pe Gabriel Constantinescu şi pe Cristi Antonel Bunu la câte şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia luată de judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, cei care au soluţionat şi dosarul ICA, este definitivă.
În acest dosar, trimis instanţei în decembrie 2010, Cătălin Chelu a fost acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, apropiaţi ai omului de afaceri gălăţean, de complicitate la dare de mită.

Cătălin Chelu a fost acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia", informează Mediafax.

Menţionăm că, prin firmele sale, Cătălin Chelu a fost implicat în societatea Argus SA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Frank Sinatra-interpretul preferat al milionarilor de top 300 din România? Lui Dinu Patriciu și Cătălin Chelu le plăcea aceeași melodie

14 Dec 2014 3272

A ţinut capul de afiş, în 2010, la Poliţia Română Cătălin Chelu şi legăturile sale cu Constanţa

10 Dec 2014 3062

Oficial Cătălin Chelu a murit la Amman

09 Dec 2014 1975

Informaţie şoc Unul dintre cei mai căutaţi oameni din România, Cătălin Chelu, a murit

09 Dec 2014 3377

Firmele omului de afaceri au fost majoritare la Argus Cătălin Chelu a fost dat în urmărire naţională

11 Sep 2014 1803