A fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru drumul expres Constanța –Tulcea-Brăila

Pe lângă importanța sa națională, proiectul „Drum Expres Constanța – Tulcea - Brăila” va deservi în condiții bune traficul de tranzit internațional, de mărfuri și persoane de pe teritoriul României
 
Obiectivul proiectului: îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne. 
Scopul: crearea condițiilor pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.
 
„Pentru Consiliul Județean Tulcea cea mai mare provocare este acum menținerea în Master PLanul de Transort a investițiilor pe care dorim să le realizăm prin programul de „Infrastructură Mare“, iar aici mă refer la drumul expres, la podul de peste Dunăre, la aeroport și la porturile Tulcea și Sulina“, a precizat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. 
 
De ce este absolut necesar acest drum 
Conform studiului de fezabilitate, necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din caracteristicile tehnice și de exploatare ale drumului national 22, care nu corespund normelor tehnice în vigoare prevăzute pentru un drum național expres. Amenajarea acestui drum expres este extrem de importanta deoarece ar contribui la dezvoltarea economiei si turismului in zona.
Astfel, se va face conexiunea drumului expres cu Varianta de Ocolire Constanta A4 în nodul rutier de la Ovidiu și cu podul peste Dunăre în Zona Brăila-Măcin. Sectorul de drum analizat este parte componenta a drumului national DN22 și face legătura între Constanța-Tulcea-Brăila.
Investiția în cauză ar conduce la economie de timp și combustibil. Mai mult, va crește semnificativ fluența și siguranța traficului. 
 
Rezultate așteptate
Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum omogen, în vederea asigurării infrastructurii de bază necesară cererii de transport în creștere, asigurând un grad ridicat de siguranță a traficului rutier cu urmatoarele rezultate și efecte așteptate:
- reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare;
- îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier;
- reducerea numărului de accidente, precum și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei, gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.