A fost semnat Acordul dintre România și SUA pentru combaterea infracțiunilor grave

 
Viceprim-ministrul, Gabriel Oprea, însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, s-a întâlnit cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch.
 


În cadrul reuniunii s-a semnat Acordul dintre România și SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, necesar pentru îndeplinirea condițiilor programului Visa Waiver.
 


Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit ieri, cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch, în cadrul vizitei pe care acesta o întreprinde în Washington DC.
 
În cadrul întâlnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, componenta privind justiția și statul de drept fiind elemente esențiale ale acestuia.
 


Gabriel Oprea a subliniat importanța și stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, punând accent pe domeniul securității regionale și transatlantice și pe cooperarea în domeniul justiției.
 

„Prin încheierea acestui Acord, România îndeplinește încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condiţiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.
 
Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea și investigarea infracțiunilor grave, a infracțiunilor de terorism și asigurarea schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în acest domeniu din cele două țări.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România și SUA semnează două acorduri. Opt miliarde de dolari, investiți la Cernavodă

08 Oct 2020 1362

Discursul însărcinatului cu afaceri al SUA ad-interim, DEAN THOMPSON, CU OCAZIA ceremoniei de premiere a femeilor curajoase din România

17 Apr 2015 1713

Ambasada SUA în România apreciază efortul autorităţilor de a face „corecțiile necesare” pentru ca cetăţenii să poată vota

05 Nov 2014 1753

MAE salută finalizarea cadrului juridic de implementare a Acordului între România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România

29 Jul 2014 906

Joe Biden, premierului Victor Ponta „România este un aliat formidabil, un prieten adevărat, iar viitorul nostru împreună este strălucitor“

21 May 2014 1678