UPDATE. A început dezbaterea publică asupra propunerilor PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6 (galerie foto)

Astăzi, de la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Constanţa se organizează dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Pe lângă cetăţenii afectaţi de construcţia imobilului din zona studiată, la dezbatere sunt aşteptaţi să participe toţi cei care au un cuvânt de spus legat de acest subiect.

Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului trecut, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa. Unul dintre imobile va fi construit de Cambela Prod, iar celălalt va fi edificat de Cristina Şerbu.

După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul acesta, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis firmei Cambela Prod SRL Certificatul de Urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, vedem că acolo îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase.

Ion Cristian Stelian, avocatul mai multor asociaţii de proprietari aflate în „război“ cu dezvoltatorii imobiliari, spune că Primăria Constanţa vrea să facă un PUZ pentru toată zona.

"Constănţenii pot influenţa acest PUZ. Dacă se va vota PUZ-ul, noi vom merge în instanţă, deja am pregătit acţiunea. Aşteptăm o schimbare de atitudine a consilierilor locali. În august va exista o amplă manifestare de protest împotriva Primăriei Constanţa, la care sunt aşteptate cât mai multe asociaţii de proprietari. Blocurile se construiesc pe spaţii verzi şi investitorii nu asigură spaţii de parcare", a spus acesta.


Din partea Primăriei Constanța este prezentă Soare Georgiana, inspector Urbanism, iar Șocarici Marius, arhitect Serviciul Urbanism, din partea proiectantului.

Locatarii din blocul S6 de pe bulevardul Lăpușneanu sunt supărați pe viitoarea construcție care s-ar putea construi în fața blocului lor. Oamenii au întrebat proiectantul unde vor fi locurile de parcare, deoarece în zonă nu mai sunt locuri libere.
 

”Copiii din zonă nu au loc de joacă. Se vor juca pe trotuar?”, întreabă locatarii

 
Prezent la dezbatere, Sorin Belu de la Baricada Verde a luat cuvântul. 

UPDATE, ora 11.30:

Proiectantul Șocarici spune că spațiile verzi vor fi pe fațada blocului și pe terasă. De cealaltă parte, locatarii prezenți la dezbatere spun că pe terenul viitoarei construcții sunt doi stejari și cinci tei care vor fi tăiați.

”În zonă înălțimea maximă e P+10. Noi cei de la P+4 nu vom avea aer și soare. Susține o constănțeancă. Cum e posibil ca asemenea proiecte să fie aprobate? Sunt doi stejati protejați de lege pe acest spațiu. Ce se va întâmpla cu ei? Ați luat în calcul că blocurile noastre sunt făcute pe vremea lui Ceaușescu? Un asemenea șantier ne va distruge blocurile noastre. Aceste spații verzi au avut destinația de scuaruri, atunci când s-a făcut acest cartier. La blocul S5 s-au tăiat deja 62 copaci. Asta se va întâmpla și la noi la S 6? Aceste blocuri distrug spații verzi și sănătatea noastră. Nu suntem de acord cu acest bloc”, au spus la unisor locatarii din blocul S6.

 

Soare Georgiana a spus oamenilor că Agenția de Mediu trebuie să organizeze o dezbatere publică pentru tăierea copacilor de pe amplasamentul viitorului bloc.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezbatere publică, la APM Constanța Eolenerg Project SRL va construi o centrală electrică eoliană în comuna Săcele

19 Mar 2024 429

Rezultatul informării și consultării PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

19 Mar 2024 766

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 486

Constanța Celco SA extinde zona de exploatare la cariera Tașaul-Corbu. Când are loc dezbaterea publică?

12 Feb 2024 661

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 1000

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 878

Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia

04 Feb 2024 685

Live-TEXT+VIDEO Dezbatere publică organizată de USR și Forța Dreptei. Legea 154/2021 nu este pusă în aplicare! (FOTO+VIDEO)

17 Jan 2024 2477

Dezbatere publică organizată de USR Constanța și Forța Dreptei pentru a se găsi soluții cu privire la aplicarea Legii 154

15 Jan 2024 1105

Proiectul Strategiei Industriale a României, pentru perioada 2023 – 2027, în dezbatere publică

29 Dec 2023 510

Imobiliare Constanța Se modifică PUZ-ul inițiat de Mobipark controlată de Boni, Cioroianu și Cărămidă pentru investiția din Palazu Mare, mal lac Siutghiol (DOCUMENTE)

21 Dec 2023 1230

Dezbatere publică despre mai multe legi la sediul Ministerului Afacerilor Interne

17 Nov 2023 725

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Dezbatere publică pe tema majorării taxei de salubrizare la 17 lei/lună/persoană în 2024! (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 1278

Unde te poți înscrie Primăria Constanța și SPIT organizează dezbatere publică pe tema majorării taxei de salubrizare la 17 lei/lună/persoană în 2024!

08 Nov 2023 1163

Document Pensiile se vor majora cu circa 14%. Cum vor fi calculate pensiile de la anul?

03 Nov 2023 1190