Stiri calde

UPDATE. A început şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa. Ce se află pe ordinea de zi (galerie foto)

Consilierii judeţeni constănţeni s-au întrunit în şedinţă ordinară, miercuri, 22 august, de la ora 13, în Sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.

Vicepreşedintele Daniel Learciu nu este prezent la şedinţă, fiind în concediu. Liberalii au anunţat că vor retrage proiectul numărul 12 pentru că au primit aviz negativ de legalitate de la Secretarul judeţului.

La şedinţă sunt prezenţi 33 de consilieri, 4 fiind absenţi. Şedinţa a debutat, ca de obicei, cu intonarea Imnului Naţional. Urmează prezentarea lui Dan Cojocaru la rubrica "Poveşti despre Dobrogea în Anul Centenar", din "Monografia Mamaia. Album cu amintiri", Editura Dobrogea 1996, acesta povestind despre inaugurarea băilor de la Mamaia, trecând 112 ani de la eveniment.

Update 3
Legat de evenimentul privind "Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean - Editţia 2018", consilierii au decis restrângerea evenimentului la 4 zile, în loc de 10 zile de festival, restul banilor fiind redirecţionaţi către unitatea spitalicească judeţeană. Este vorba de suma de 600.000 de lei care vor fi redirecţionaţi către Spitalul Judeţean Constanţa, unde managerul Cătălin Grasa va decide pe ce îi va utiliza.

Update 2
Au existat mici tensiuni între consilierii PNL şi vicepreşedintele Claudiu Palaz. Au avut loc schimb de replici între liberali şi Palaz pe subiectul candidaturii lui Mohammad Murad.

Proiectele 1-7 au trecut în unanimitate
Proiectul 8 a trecut,
PNL votând împotrivă. Sunt 14 consilieri PNL în sală. 
 1. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 234/27.07.2018 privind aprobarea organizării evenimentului „Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean -  Ediţia 2018”.
Proiectele 9-11 au trecut în unanimitate
Proiectele 11-21 au trecut în unanimitate


Update 1
 

Sunt 21 de proiecte pe ordinea de zi, dintre care proiectul 12 a fost retras, după cum au anunţat iniţial liberalii. Preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu a precizat la început de şedinţă că proiectul iniţiat de PNL nu are nicio bază legală, iar avizul de legalitate era pur consultativ. A trimis adrese către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, cât şi către Ministerele Justiţiei şi Învăţământului, care vor da aviz de legalitate pe acest proiect. "Voi iniţia eu singur acest proiect", a spus ferm şeful CJC, care, practic, o să preia iniţiativa de la liberali pentru a duce proiectul de hotărâre în plină legalitate.

Mariana Belu a explicat în faţa consilierilor faptul că nu se poate acorda subvenţia, asta pentru că articolul 84 din Legea Educaţiei prevede că se pot acorda bani pentru transport doar şcolilor speciale de către CJC, iar ei deja alocă sume pentru această categorie. Restul subvenţiilor se fac de către UAT-urile pe raza cărora se află unităţile şcolare. Cu alte cuvinte, doar Consiliile Locale pot aproba aceste reduceri sau gratuităţi pentru transportul elevilor şi studenţilor.
 
Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte:
 1. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei pentru Protecţia Copilului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte: Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenţei Comisiei Tehnico-Economice şi a Regulamentului  de organizare şi funcţionare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind revizuirea normelor procedurale interne pentru achiziţia directă de produse, servicii şi lucrări.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii, prin licitaţie publică deschisă cu strigare, a unor spaţii aflate în proprietatea publică a Judeţului Constanţa şi în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, în scopul desfăşurării de activităţi comerciale.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici şi a cofinanţării investiţiilor pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA SA Constanţa, în perioada 2014-2020”.
      Iniţiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare de la Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa, „Căluţul de mare”.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 230/2018 privind aprobarea Comisiei de concurs de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 234/27.07.2018 privind aprobarea organizării evenimentului „Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean -  Ediţia 2018”.
      Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar doamnei Velicu Tudoriţa pentru minorul Velicu Robert Nicolae.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2018 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia 
 
 1. Proiect de hotărâre privind modificarea listei de investiţii pentru RAJDP Constanţa (în reorganizare), pe anul 2018.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind acordarea facilităţilor la transport pentru elevi şi studenţi. (RETRAS)
Iniţiatori : Iordache Marian, Bola Bogdan, Popa Liviu, Gima Stelian, Zahariuc Cristian, Cruşoveanu    Marian, Topolov Geanina
 
 1. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2018, pentru finanţarea cheltuielilor privind  drumurile judeţene şi comunale.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi Cheltuieli, Listei de investiţii, Programului de evenimente culturale, pe anul 2018, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi cheltuieli, pe anul 2018, pentru Teatrul de Stat Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli, pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli precum şi completarea programului de evenimente culturale, pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii serviciilor de transport public local nr.92/2007, operatorului de transport SC Ada Exclusiv SRL.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii serviciilor de transport public local nr.92/2007, operatorului de transport SC Dan Autocond SRL.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţean şi a listei de investiţii ale Judeţului Constanţa, pe anul 2018.
Iniţiator : Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

Citeşte şi:

Consilierii judeţeni liberali retrag proiectul privind subvenţionarea transportului pentru elevi şi studenţi. Iată motivul
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

20 Nov 2018 316

Consiliul Judeţean Constanţa Va fi demarat un amplu control asupra activității Teatrului de Stat Constanța!

19 Nov 2018 661

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. 33 de proiecte, pe ordinea de zi

16 Nov 2018 349

Procesul în care Nicușor Constantinescu a fost obligat să achite CJC o sumă uriașă, suspendat

15 Nov 2018 557

Horia, Topalu, Ghindărești, Saraiu și Gârliciu au adoptat o “Declarație Comună”, privind proiectele de interes local (galerie foto)

14 Nov 2018 472

Ziua Dobrogei, sărbătorită în avans de elevi și liceeni constănțeni, la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța

13 Nov 2018 747

A început plantarea de arbori la Pavilionul Exozițional Constanța. Câți copaci vor fi plantați (galerie foto)

10 Nov 2018 583

Mai mulţi funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa îşi cer drepturi salariale în instanţă. Ce spune Horia Ţuţuianu?

08 Nov 2018 768

Consiliul Judeţean Constanţa licitează consultanţa şi studiile de fezabilitate pentru restaurarea Cetăţii Carsium

05 Nov 2018 274

Fostul vicepreședinte al CJC, Daniel Learciu, procese pe bandă rulantă. Își vrea mandatul înapoi!

02 Nov 2018 852

Leonard Tănase, propunerea ALDE pentru funcţia de consilier judeţean, în locul lui Daniel Learciu

01 Nov 2018 476

ISU „Dobrogea“ îşi reface stocul de saltele, perne şi pături, pe banii Consiliului Judeţean

31 Oct 2018 451

Consiliul Judeţean Constanţa participă la Târgul de Turism al României. 10.000 de euro pentru un stand!

27 Oct 2018 536

Daniel Learciu și-a pierdut calitatea de consilier județean și funcția de vicepreședinte al CJC dar merge în instanţă! (document)

26 Oct 2018 621

Procesul lui Boris Parpală, fost inspector CJC şi director al Direcţiei pentru Agricultură, amânat

25 Oct 2018 383

Adrian Bîlbă a picat concursul de director al CMSN. Nu a respectat metodologia de concurs

24 Oct 2018 964

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre preluarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“!

22 Oct 2018 1048

CJC a alocat bani pentru 47 de primării din judeţ. Cea mai mare sumă ajunge la Castelu!

20 Oct 2018 227

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de restaurare a Cetăţii Carsium

20 Oct 2018 381

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 958

PSD Constanţa se va întruni în şedinţă de Birou Politic Judeţean. Se vor nominaliza potenţiali miniştri

19 Oct 2018 678

UPDATE Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi (galerie foto)

19 Oct 2018 988

Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ îşi completează domeniul de activitate. Iată modificările! (document)

18 Oct 2018 541

Peste 200 de oficiali din Constanţa şi Tulcea dau mână cu mână. Se va adopta un act de promisiune civică. Cât va costa şedinţa dedicată Centenarului Marii Uniri? (document)

18 Oct 2018 1174

Nicuşor Constantinescu, avertisment în penitenciar. Ce a făcut fostul şef al CJC

17 Oct 2018 1001

Nicuşor Constantinescu, executat silit! A fost somat, atât în penitenciar, cât şi la domiciliu, să restituie un prejudiciu Consiliului Judeţean Constanţa. A refuzat (document)

10 Oct 2018 6712

Spaţiile comerciale din Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la licitaţie

09 Oct 2018 369

ALDE Constanţa a solicitat vacantarea mandatului de consilier judeţean deţinut de Daniel Learciu. Ce a depus la Prefectură

08 Oct 2018 1174

Cine a fost numit în fruntea Biroului de Turism pentru Tineret. A fost şef de cabinet la CJ Constanţa

06 Oct 2018 1044

Seawiew Media a avut nevoie de un an să mute două panouri publicitare amplasate pe terenul CJC

05 Oct 2018 788

Consiliul Județean Constanța organizează procedură pentru atribuirea a patru trasee de transport județene

02 Oct 2018 297

Proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”, finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa

01 Oct 2018 415

Cumpăna e în sărbătoare. Zeci de locuitori ai comunei și oaspeți de seamă la Festivalul internațional Rodul pământului (galerie foto)

29 Sep 2018 1265

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1252

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa convocat în şedinţă ordinară. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

28 Sep 2018 1383

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a dat în judecată Penitenciarul Poarta Albă

28 Sep 2018 660

Monumentul din Topraisar ridicat în cinstea eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, preluat de CJC (document)

26 Sep 2018 425

Scapă de haznale? Situaţie dramatică în zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Constanţa. CJC va lua o decizie importantă! (document)

26 Sep 2018 398

Delfinariul din Constanţa ar putea fi extins, potrivit Masterplanului investiţiilor în turism

25 Sep 2018 417

Un nou sens giratoriu în Eforie Sud! Pentru realizarea lui se va face un schimb de teren cu CJC (document)

25 Sep 2018 964

Consilierii judeţeni votează vineri pentru modernizarea reţelei de infrastructură în nordul judeţului Constanţa

25 Sep 2018 378

Şeful RAR Constanţa, Adrian Bizineche - o avere impresionantă (document)

25 Sep 2018 2454

Tronsonul de drum reabilitat de pe DJ 224, între localităţile Medgidia, Tortoman şi Siliştea, redat circulaţiei

21 Sep 2018 221

ALDE va merge pe negociere politică pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJC

21 Sep 2018 616

Proiectul „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”, o șansă pentru dezvoltarea sectorului pescăresc în județul Constanța

20 Sep 2018 617

Lucrări finalizate Tronsonului de drum reabilitat Medgidia – Tortoman - Siliștea, inaugurat de CJC

19 Sep 2018 555

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru promovarea turismului autohton

15 Sep 2018 559

Cine sunt beneficiarii fondurilor nerambursabile alocate de Consiliul Județean Constanța pentru activitățile sportive?

13 Sep 2018 1196

Ultimul dosar al lui Nicușor Daniel Constantinescu, azi în atenția judecătorilor

12 Sep 2018 979

Obligată de Curtea de Conturi, Primăria Constanța a dat în judecată Prefectura, Consiliul Județean, RAEDPP și o firmă abonată la bani publici

06 Sep 2018 1184