A murit Corneliu Stroe, cunoscut percuționist constănţean (video)

Din păcate o veste tristă. Corneliu Stroe a decedat noaptea trecută, în urma unui infarct.

Era un cunoscut percuționist român.
 
Între 1981-2005 a fost membru al duoului „Creative” împreună cu Harry Tavitian, cu care a participat la multe festivaluri de jazz din România: Sibiu, Galați.
 
UPDATE 2:


Cei ce doresc să aducă un ultim omagiu, marelui artist si prieten, Corneliu Stroe, sunt asteptaţi astazi de la ora 16.00 la Capela cimitirului Central.

UPDATE 1:

Pe Corneliu Stroe fanii jazz-ului îl cunosc negreşit. Un profesionist desăvârşit, inovator, care a dus jazz-ul pe culmile Europei, aplaudat de iubitori ai genului şi nu numai. A descoperit muzica prin trupa Beatles, căreia i-a rămas dator prin faptul că l-a împins spre cariera muzicală, după cum spunea artistul într-un interviu acordat ZIUA de Constanţa.  

Între anii 1981 şi 2005, Corneliu Stroe a fost membru al duo-ului Creative, împreună cu Harry Tavitian, alături de care participă la multe festivaluri de jazz din România, cum ar fi cele de la Sibiu sau de la Galați. Corneliu Stroe a mai colaborat cu Ovidiu Lipan, Jazzographics, Blues Community, Aromanian Ethno Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, Vasile Șeicaru, Foxy Lady Band, Direcția 5, Pasărea Colibri, Nightlosers, Puiu Pascu, Johnny Răducanu, Alexandru Andrieș, A.G. Weinberger.


Citeşte şi:

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a stins poetul Radu Şuiu

13 Jun 2017 5340

Corneliu Stroe va fi condus, mâine, pe ultimul drum

12 Jun 2017 2924

Ultimul interviu acordat de Corneliu Stroe cotidianului ZIUA de Constanţa, în anul 2015 - „Am reuşit să îmi îndeplinesc toate proiectele“

12 Jun 2017 4441

Rămas-bun, Corneliu Stroe! „O tăcere adâncă a rămas şi sufletele noastre îndoliate…“

12 Jun 2017 4146