A murit profesorul și compozitorul Adrian Doxan!

Profesorul și compozitorul Adrian Doxan s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.

Mesajele de condoleanțe au început să curgă pe rețeaua de socializare Facebook: ”Astăzi este o zi tristă pentru Colegiul Național de Arte "Regina Maria". Profesorul, compozitorul și colegul nostru drag Adrian Doxan s-a stins din viață! Transmit condoleanțe familiei și prietenilor! Odihnă veșnică, domnule profesor!”

Adrian Doxan s-a născut la 30 august, în anul 1949, la Piatra Neamţ, a studiat la Liceul „Vasile Alecsandri” din Bacău şi apoi la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Activităţile didactice ale compozitorului Adrian Doxan s-au împărțit între două instituţii de învăţământ: Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, în calitate de dascăl şi Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa, în calitate de student, unde, la începutul acestei luni, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa ambasadorului Emil Hurezeanu, a compus muzica pentru recitalul de poezie al primului volum publicat de Excelenţa Sa. 

Adrian Doxan a fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, preşedintele Fundaţiei „Steluţele Mării” şi organizator al Festivalului Naţional de Interpretare a Muzicii pentru Copii şi Tineret „Steluţele Mării”. Opera sa scriitoricească cuprinde 24 de titluri, de la poveşti şi versuri pentru copii, la cărţi şi lucrări muzicale şi monografii.

Adrian Doxan a fost membru în Partidul Mişcarea Populară Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.