A murit Robert Gîrleanu, cel mai căutat asasin român

Unul dintre cei mai căutați infractori din România și-a găsit sfârșitul la Chișinău, în Republica Moldova, într-un spital, în urma unei grave afecțiuni la plămâni. Robert Gîrleanu, autorul unui triplu asasinat în urmă cu 16 ani, dispăruse anul trecut, chiar în ziua în care și-a primit condamnarea la închisoare pe viață.

Robert Gîrleanu figura pe lista Europol a celor mai căutați infractori din Europa, după ce, în luna mai a anului trecut, a dispărut fără urmă chiar în ziua în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, de către un judecător de la Tribunalul Iași. Basarabean de origine, având dublă cetățnie, moldoveană și română, Robert Gîrleanu și-a găsit sfârșitul sâmbătă, 1 octombrie, într-un spital de boli pulmonare, din Chișinău. Informația a fost confirmată în exclusivitate, pentru Litoral TV, de surse apropiate bărbatului, dar care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În urmă cu 16 ani, Robert Gîrleanu ucidea cu sânge rece trei bărbați. În decembrie 2000, asasinul a furat o maşină, împreună cu doi prieteni, pe care i-a omorât ulterior. Asasinul l-a ucis şi pe un martor la crime, a cărui singură vină a fost de a se fi aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Potrivit anchetatorilor, după ce i-a împuşcat pe hoţii de maşini, cu care nu s-ar fi înţeles ce parte îi revine fiecăruia, Robert Gârleanu le-a dus pe victime la aproximativ 20 km de Chişinău, într-o pădure, unde a săpat o groapă, a dat foc.
 
Citeşte mai mult pe Gazeta de Năvodari
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.