A murit un milionar de Top Forbes România. Iată povestea celui denumit Regele Kinder

Omul de afaceri Alexandru Mudura, patronul complexului comercial Lotus Center, a decedat, noaptea trecută.
Magnatul s-a stins în somn, la reşedinţa sa somptuoasă din Oradea.
În vârstă de 75 de ani, omul de afaceri ducea pe picioare mai multe afecţiun, iar anul trecut a suferit şi o intervenţie chirurgicală pe inimă, la Munchen, scrie ebihoreanul.ro, preluat de realitatea.net.
Totuşi, în apariţiile publice pe care le-a avut, acesta nu lăsa să se vadă că e bolnav, dimpotrivă, dovedea o vitalitate de invidiat.
Om de afaceri, colecţionar de artă şi filantrop, Mudura a promovat numeroase acţiuni caritabile, dintre care multe au vizat ajutarea sistemului medical.
Pornit de jos, după ce a plecat în Ungaria pe vremea comunismului, Alexandru Mudura şi-a făcut în ţara vecină faima de "Regele Kinder", când a ajuns să controleze 60% din piaţa locală a ciocolatei, prin distribuţia celebrelor ouă cu surprize.
Extinzându-şi, în ani, după anii 90, afacerile în varii domenii, dintre care cea mai de succes pare a fi mall-ul Lotus din Oradea, Mudura a ajuns unul din cei mai puternici oameni de afaceri, cu influenţă puternică şi în viaţa politică, îndeosebi în UDMR şi PSD.
În urmă cu doi ani, în topul Forbes figura pe locul 118 în rândul celor mai bogaţi români, deţinătorul centrului comercial Lotus având o avere estimată la 35-37 milioane de euro, după ce aceasta fusese evaluată chiar şi la 60 milioane de euro la mijlocul anilor 2000.
Alexandru Mudura are un fiu, Alexandru Mudura junior, în vârstă de 44 de ani, care se dovedeşte, de asemenea, un antreprenor de succes.
În ultimele sale apariţii, Mudura s-a arătat marcat de dosarul penal deschis de DNA Oradea, pe numele său şi al liderului UDMR Bihor, Alexandru Kiss, subliniind cu tărie, atât în declaraţia lapidară dată procurorilor, cât şi în comunicatele pubice, că el nu are nicio legătură cu speţa invocată de procurori.
E posibil spun apropiaţi ai lui Mudura, ca acest ultim scandal să fi afectat sănătatea omului de afaceri.
sursa foto: bihon.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.