A rezolvat cauţiunea! DNA a acceptat garanţiile oferite de deputatul Ghiţă

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au admis, astăzi, „cererea inculpatului GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, de constituire a cauțiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanții reale imobiliare și mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparțin unei societăți comerciale și opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei”.
 
„În conformitate cu dispoziţiile art. 217 C pr. pen. cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii. Inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispoziţiile CPP”, arată procurorii DNA.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar

22 Nov 2016 1840

Sebastian Ghiță s-a prezentat la DNA pentru a depune cauțiunea de 13 milioane de euro

11 Apr 2016 1938

Deputatul Sebastian Ghiță a contestat la ÎCCJ cauțiunea de 13 milioane de euro

04 Apr 2016 1979

UPDATE Oficial - Deputatul Sebastian Ghiță, sub control judiciar pe cauțiune de 13 milioane de euro

31 Mar 2016 1929