Stiri calde

A trecut o lună de la protestul din Piața Victoriei. Manifestanții s-au adunat iar în fața sediului Guvernului

Un nou protest are loc în această seară în Piața Victoriei din București, la o lună de la protestele din 10 august. Sute de plângeri au fost înregistrate la Parchetul General după intervenția în forță a jandarmilor. 
 

"Pe 10 septembrie ieșim în stradă în București și în alte orașe din România și Diaspora, pentru a cere demisia și urgentarea anchetării și judecării tuturor persoanelor vinovate de represaliile Jandarmeriei la protestul Diasporei din 10 august din Piața Victoriei din București.
 
A trecut o lună și nu avem nicio demisie și niciun vinovat!
 
Considerăm că principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat atunci este Liviu Dragnea împreună cu grupul lui infracțional care a pus stăpânire pe Guvern, pe Parlament și pe PSD și dorește să pună stăpânire pe toată România.
 
Amintim faptul că pe 21 iunie Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu.
 
Până la rezolvarea acestui dosar al represaliilor Jandarmeriei, următoarele persoane de mai jos le considerăm vinovate:
 
- Liviu Dragnea - președinte al Camerei Deputaților și președintele PSD,
- Viorica Vasilica Dăncilă - prim-ministru,
- Carmen Dan - ministrul de interne,
- Speranța Cliseru - prefectul Bucureștiului,
- Gabriela Firea - primarul Bucureștiului,
- Sebastian Cucoș - fostul șef interimar al Jandarmeriei,
- Ionuţ Sindile - actualul șef interimar al Jandarmeriei,
- Cătălin Paraschiv „omul în alb din Piața Victoriei" - şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei,
- Laurenţiu Cazan - coordonatorul jandarmilor de la protest,
- Marius Militaru - purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române,
- Georgian Enache - purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.
 
Ceea ce s-a întâmplat în ziua de 10 și în noaptea de 10 spre 11 august în Piața Victoriei reprezintă tentativă de genocid a jandarmilor asupra celor peste 100.000 de români aflați la protest.
 
Considerăm că Jandarmeria nu și-a îndeplinit corect misiunea conform procedurilor, și-a depășit atribuțiile, a dovedit că are oameni incapabili în fruntea sa și s-a transformat în instrument de represiune a populației împrăștiind pe toți protestatarii, folosind gaze lacrimogene, substanțe chimice interzise, tunuri cu apă și muniție de război.
 
Politicienii aflați la putere încearcă să mușamalizeze procesul represaliilor Jandarmeriei în condițiile în care au fost peste 450 de răniți, peste 100.000 de persoane expuse la gaze lacrimogene, zeci de oameni loviți de jandarmi și o persoană pe nume Ilie Gâzea care a fost la protest și a decedat pe 19 august. La Parchetul General au fost depuse peste 750 de plângeri penale împotriva forțelor de ordine. Ancheta merge foarte greu deoarece ministrului de Interne Carmen Dan a secretizat toate documentele ce au legătură cu protestul din 10 august.
 
Pe lângă aflarea persoanelor vinovate în represaliile Jandarmeriei, ieșim în stradă și pentru a spune un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală, împotriva unei posibile ordonanțe pe grațiere și amnistie pe care Liviu Dragnea o dorește cu orice preț, pentru stat de drept, pentru independența justiției, pentru un Guvern competent și pentru lustrația clasei politice
 
România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate", se arată în mesajul postat pe Facebook de Corupția Ucide.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mii de polonezi au protestat luni împotriva urii şi a violenţei. Acțiunea de protest are loc după decesul primarului din Gdansk

14 Jan 2019 230

Protest la Ministerul Justiţiei. Membri ai mişcării #Rezist au aruncat vopsea roșie pe treptele instituției

14 Jan 2019 285

Protestul „vestelor galbene” la Paris. 74 de persoane, în arest preventiv

12 Jan 2019 343

Atenționare de călătorie în Franța. Sunt anunțate acțiuni de protest. Ce recomandă MAE

11 Jan 2019 230

Protest al transportatorilor, programat astăzi la Bucureşti

11 Jan 2019 267

Protest la Constanța în fața Prefecturii la 29 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Cine sunt eroii martiri ai Constanței

18 Dec 2018 428

Noi proteste violente la Budapesta. Mii de oameni în stradă

13 Dec 2018 686

Imagini incredibile surprinse în timpul protestului de sîmbătă de la Paris. Mii de persoane au participat la acțiunea de protest (galerie foto+video)

10 Dec 2018 338

Grevă a lucrătorilor din sectorul feroviar din Germania. Vor fi afectate trenurile de pasageri și cele de marfă

09 Dec 2018 397

Sute de persoane reținute în a patra zi de proteste de pe teritoriul Franței. Cele mai multe persoane reținute, la Paris

08 Dec 2018 448

Alertă la Paris, în apropiere de Champs-Elysée. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea 'vestelor galbene'

08 Dec 2018 461

Atenționare de călătorie în Franța. Sunt anunțate acțiuni de protest

07 Dec 2018 526

UPDATE SNPPC, protest în faţa sediului Poliţiei municipiului Mangalia

06 Dec 2018 2122

UPDATE Sute de manifestanți protestează în Piața Victoriei împotriva Guvernului

01 Dec 2018 481

Momente tensionate la defilări Protestatarii au întors spatele jandarmilor. S-au iscat conflicte între participanți

01 Dec 2018 1167