ABADL s-a întâlnit cu operatorii economici de pe litoral

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea- Litoral au organizat la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire de lucru cu utilizatorii de plajă care au încheiat contracte de închiriere în urma licitaţiei publice a sectorului de plajă Năvodari II.
                
În cadrul întâlnirii dintre operatorii de plajă şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral au fost prezentate şi dezbătute prevederile contractuale şi obligaţiile legale ce decurg din exploatarea plajelor.  Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral  au solicitat utilizatorilor de plajă puncte de vedere şi implicarea activă în elaborarea  proiectului de actualizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru plajele aferente Unităţii Administrativ Teritoriale Năvodari, se arată într-un comunicat de presă al ABADL.

Agenţii economici au anunţat că au început demersurile înfiinţării unei Asociaţii a Utilizatorilor de Plajă pentru zona Năvodari ce urmează să facă propuneri legislative, să-i reprezinte în realaţia cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral şi cu celelate instituţii publice.
 
Referitor la întrebările legate de partea de utilităţii operatorii de plajă au fost înştiinţaţi că potrivit legii 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă “autorităţile administraţiei publice locale pe a căror raza teritorială se află plajele cu destinaţie turistică au obligaţia să asigure lucrările de canalizare şi alimentare cu apă  până în zona limitrofă plajei cu destinaţie turistică”.

De asemenea, operatorii de plajă au mai ridicat problema gardului de beton înalt de aproximativ 60 de cm care a fost ridicat odată cu realizarea promenadei de către primăria Năvodari, printr-un proiect european, iar accesul turiştilor către plajă se face la distanţe foarte mari cu trepte improvizate, ce nu permit accesul persoanelor cu dizabilități. Mai mult decât atât şi accesul utilajelor pentru ecologizare, ridicarea deşeurilor, alimentarea beach –barurilor, etc. este îngreunat.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 522

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 470

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Titel Gagiu, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 633

Declarații de avere Constanța Dan Cristian Fugigiu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 617

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Horia-Sorin Corceanu, șef formație în cadrul ABADL (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 354

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 555

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 566

Elena Edith Dulica, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 577

Averea și interesele lui Constantin Fronoiu, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 448

La Constanța Ziua Mondială a Apei, marcată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (FOTO)

22 Mar 2024 390

Constanța ABADL pregătește sectoarele de plajă pentru sezonul estival 2024 (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 437

ABADL caută chiriași pentru cinci terenuri. Iată unde sunt situate!

21 Mar 2024 579

Investiții Constanța Constantin Bucur, acționarul majoritar de la FC Gloria Buzău SA, investește în Mamaia. Firma sa, BC Cogen Management SRL, va amenaja o plajă

20 Mar 2024 542

Daniel Costencu, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral -SGA Tulcea, averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 556

Declarații de avere Constanța Cristina Duiculete, șef birou în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese. Soțul său a fost consilier local în Lumina (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 528