Abuz în serviciu și reţinere sau distrugere de înscrisuri Polițist al Serviciului Rutier, Eduard George Niţuleac, condamnat

Fostul şef de post al Poliţiei Valu lui Traian, Eduard George Niţuleac, lucrător al Serviciului Rutier Constanţa, a fost condamnat.

Azi, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe Nițuleac la pedeapsa de 1 an închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, la alte 8 luni de închisoare pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Curtea de Apel a contopit pedepsele stabilite prin prezenta decizie, în final polițistul George Niţuleac rămând cu pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare cu suspendare. „În baza art. 71 alin. 1,2 C. pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. lit. a teza a II-a ( dreptul de a fi ales ) şi lit. b C. pen. şi exerciţiul dreptului de a exercita profesia de poliţist, prev. de art. 64 alin. 1 lit. c C. pen. În baza art. 861 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante aplicate inculpatului Niţuleac George pe durata unui termen de încercare de 3 ani”, conform minutei judecătorești. De menționat că polițistul a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului în formă continuată. Decizia poate fi atacată cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Niţuleac este bănuit că în calitate de şef al Poliţiei Valu lui Traian nu ar fi înregistrat mai multe plângeri formulate de cetăţeni, documente care au fost descoperite la domiciliul rutieristului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un poliţist condamnat definitiv de Curtea Supremă cheamă în instanţă IPJ Constanţa

30 Dec 2014 2109

Poliţist, condamnat definitiv de trei judecătoare ale Curţii Supreme

14 Oct 2014 2446