Accesul autoturismelor va fi restricţionat în zona Portului Tomis Poliţiştii şi jandarmii vor asigura ordinea publică de Ziua Marinei

Peste 500 de poliţişti se vor afla la datorie, de sărbătoarea Sfintei Marii pe litoralul românesc, în localităţile urbane şi rurale din judeţul Constanţa, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.    
Astfel, poliţiştii de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, poliţiştii de investigaţii criminale, de la arme şi cei de la investigarea fraudelor, alături de echipele de cercetare la faţa locului se vor afla în stradă, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
Poliţiştii vor fi amplasaţi şi în dispozitive suplimentare instituite în zonele litorale, ale lăcaşelor de cult şi de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.
Se va acţiona în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, activităţile urmând a fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, pe principalele artere din zonele litorale, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, cu precădere a celor generate de excesul de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind amplasate în trafic peste 15 de aparate radar.
Ieri, 13 august a.c., poliţiştii rutieri, au interzis opririle şi staţionările pe bulevardul Regina Elisabeta din zona Catedralei Ortodoxe până la Comandamentul Marinei Militare.
Astăzi, 14 august a.c., între orele 9 – 13, se va interzice accesul pe bulevardul Regina Elisabeta, iar după ora 13, pe acelaşi bulevard, vor fi interzice opririle şi staţionările.
La data de 15 august a.c., va fi restricţionat accesul autovehiculelor între Poarta 1 şi Portul Turistic Tomis, şoferii fiind direcţionaţi către parcarea din Dana de Pasageri din Port, cu acces prin Poarta 1 BIS de la Poarta 1.
La aceiaşi dată vor fi interzise opririle şi staţionările pe Bulevardul Termele Romane (bulevardul Marinarilor).


De asemenea, peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,TOMIS” Constanţa vor asigura ordinea publică şi siguranţa persoanelor care vor participa la sărbătorirea ,,Zilei Marinei Române”, manifestare ce va avea loc  vineri, 15 august a.c. între  orele 10.00-14.00, în zona Faleză Cazino-Portul Tomis.
 
Deoarece la această sărbătoare participă un public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, oamenii legii recomandă cetățenilor să fie atenți la bunurile și obiectele personale (genți, poșete, bagaje etc.), să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenția unor persoane cu scopuri obscure.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de permise reținute de polițiștii din Constanța în minivacanța de Ziua Marinei

16 Aug 2023 806

Mergeți să vedeți festivitățile de Ziua Marinei de la Constanța? Element de noutate în program

13 Aug 2017 3972

Litoralul, plin de evenimente Jandarmii vor asigura odinea în Constanţa, la Ziua Marinei

13 Aug 2014 1803

„Porţi deschise“ de Ziua Marinei Române Nave ale Gărzii de Coastă vor putea fi vizitate în Portul Militar

09 Aug 2014 3478

„Porţi deschise” la Garda de Coastă Mâine pot fi vizitate navele Poliţiei de Frontieră

08 Aug 2014 2189