Accident naval mai rar întâlnit. O navă turcească a lovit un pod uriaș aflat în construcție

 
Nava turcească "Lira", care participă la contrucția podului peste strîmtoarea Kerci, a lovit, în timpul manevrei de apropiere, unul din pilonii  podului pentru lucrările cărora fusese angajată, scrie seanews.tr.
 
Strâmtoarea Kerci legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov, separând peninsula Crimeea din vest de peninsula Taman din est. Strâmtoarea are o lățime între 4,5 – 15 km și până la 18 de metri adâncime. În antichitate, strâmtoarea Kerci era cunoscută cu numele Bosforul Cimmerian.
Travesarea strâmtorii s-a făcut cu ferryboat-ul începând din 1952, legând portul Krîm din Crimeea de portul Kavkaz din Regiunea Krasnodar.
 
S-au făcut mai multe prospecțiuni și proiecte pentru construirea unui pod peste strâmtoarea Kerci, dar complicata configurație geologică și, implicit, costul ridicat al construcției, au împiedicat începerea lucrărilor.

Vasul a fost ancorat pentru inspecție specialiștii trecând și la verificarea elementelor de susținere ale podului pentru a se stabili dacă au fost afectate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrolier rusesc, reținut pe Dunăre

25 Jul 2019 1876

Alertă pe Marea Neagră. Un incendiu violent a cuprins două nave. Cel puțin 14 persoane au murit

22 Jan 2019 3138

Incident în Marea Neagră, aproape de România. Nave manevrate periculos

25 Nov 2018 2953

UPDATE Alertă pe Marea Neagră. Un cargo s-a scufundat după ce a plecat din portul Azov. Mai mulţi marinari sunt daţi dispăruţi

19 Apr 2017 12855