Accident rutier grav Un tânăr motociclist a fost ucis, în trafic, de un preot. Dinamica accidentului. Comunicatul Episcopiei

Un motociclist în vârstă de 26 de ani a decedat lovit de un autoturism condus de un şofer în vârstă de 64 de ani, preot, care nu a acordat prioritate de trecere, pe DN 41, în localitatea Băneasa din judeţul Giurgiu.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că poliţiştii giurgiuveni efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.
 
"Pe DN 41, în localitatea Băneasa, judeţul Giurgiu, un conducător auto în vârstă de 64 de ani din Bucureşti a acroşat un motociclist în vârstă de 26 de ani din localitatea Băneasa pe fondul neacordării de prioritate", a declarat Emanuela Sârbu.
 
Potrivit reprezentantului IPJ Giurgiu. accidentul s-a produs în momentul în care şoferul efectua un viraj la stânga şi nu a acordat prioritate motociclistului. Şoferul care a produs accidentul mortal nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Episcopia Giurgiului a publicat pe site-ul său un comunicat de presă prin care exprimă regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi anunţă că preotu respectiv a fost suspendat din funcţie, pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile de drept.
 
"Episcopia Giurgiului a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire şi multă durere de tragicul accident rutier provocat în seara zilei de 6 octombrie, pe raza comunei Băneasa din judeţul Giurgiu, de preotul Constantin Mihail Balaban de la Parohia Meletie, soldat cu decesul unui tânăr conducător al unei motociclete. În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun. Facem precizarea că toţi slujitorii Bisericii, atunci când se află la volanul unui autoturism, ca orice cetăţean, trebuie să se supună rigorilor legislaţiei rutiere şi să suporte consecinţele în cazul nerespectării acesteia. Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material al Episcopiei Giurgiului, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grele încercări", se afirmă în comunicatul de presă al Episcopiei Giurgiului.
 
Sursa foto: Agerpres 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motociclist rănit într-un accident rutier în municipiul Cluj Napoca

09 Nov 2023 512

DRDP Constanța, în doliu în urma decesului motociclistului de pe A4- „Rămane pentru totdeauna în conștiință puterea lui de muncă, grija firească de copii și familie“

01 Nov 2023 2752

Accident rutier pe DC 122. Un motociclist a intrat într-un podeț și a fost proiectat într-un gard!

31 Oct 2023 674

Județul Argeș Accident rutier în localitatea Recea. Un motociclist a fost transportat la spital

30 Oct 2023 925

Accident mortal Constanța azi Oficial de la IPJ Constanța, despre accidentul de pe A4, unde un motociclist a murit (VIDEO)

30 Oct 2023 11441

Accident mortal Constanța UPDATE. Un motociclist a murit în urma unui eveniment rutier pe autostrada A4 (FOTO+VIDEO)

30 Oct 2023 6951

Accident Constanța azi Eveniment rutier în Castelu. Un motociclist, rănit (FOTO+VIDEO)

23 Oct 2023 3510

Șofer drogat și beat, reținut după ce a accidentat mortal un motociclist în București

14 Oct 2023 625

Un accident rutier în Constanța! Ambulanța intervine- o motociclistă este victimă

06 Oct 2023 2143

Motociclist implicat într-un accident rutier la Cluj Napoca!

27 Sep 2023 525

Accident rutier în zona Far din municipiul Constanța. Un motociclist implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Sep 2023 2162

Motociclist rănit într-un accident rutier pe strada Theodor Burada din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Sep 2023 1876

Accident rutier azi Un motociclist a fost rănit în urma unui eveniment rutier pe Defileul Jiului

09 Sep 2023 1304

Accident groaznic la Dorobanțu, Constanța! Un motociclist şi pasagerul său au murit după impactul cu un buldoexcavator! Prima condamnare (FOTO+VIDEO)

18 Jul 2023 3812

Șofer din Constanța implicat într-un accident în lanț pe Transfăgărășan! Un motociclist a fost rănit

17 Jul 2023 1083