Accidente rutiere, crime și incendii Tragediile anului 2013 (galerie foto)

Chiar dacă nu a fost mult-anunțatul sfârșit al lumii în 2013, asta nu înseamnă că anul a fost lipsit de evenimente nefericite, unele dintre ele chiar tragice. Din acest punct de vedere, pentru Constanța 2013 a însemnat accidente rutiere, crime odioase și vieți pierdute în flăcările nemiloase. În acest context, ZIUA de Constanța face un bilanț al tragediilor care au marcat orașul de la malul mării, dar și întregul județ.

1 ianuarie 2013 – Un bărbat, de 31 de ani, din Constanța, a decedat după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. Acesta a avut loc în stațiunea Mamaia, aproape de hotelul Doina.

16 ianuarie 2013 - Trei fetiţe, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, au pierit într-un incendiu. Tragedia a avut loc, în jurul orei 11.00, în localitatea Nicolae Bălcescu. Cele mici se aflau în camera în care a pornit incendiul. Părinţii se aflau la muncă, la o fermă de animale din localitate.

13 februarie - Constantin Duţă, de 32 de ani, din Cobadin, poliţist la Techirghiol, a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Constanţa către Cobadin. Ajuns la kilometrul 242, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, ulterior acesta decedând.

15 martie 2013 – Poliţiştii din Cumpăna au fost sesizaţi de Gheorghe Drăguşin despre faptul că în locuinţa sa se află cadavrul iubitei. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au observat în interiorul  locuinţei, întins pe un pat, cadavrul unei femei, decapitat, fără mâini, prezentând pe torace răni provocate cu un obiect tăietor. Gheorghe Drăguşin a fost arestat, judecat și condamnat.

17 martie - O fată de cinci ani, din Brăila, a murit după ce geamul unui dulap a căzut peste ea. Aceasta se afla în localitatea Valu lui Traian, împreună cu părinţii, în vizită la naşi.

27 martie 2013 - Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de Ștefan Mircea Ionel, zis „Motanul“, în vârstă de 40 de ani, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Procurorii spun că „în cadrul unei relaţii de concubinaj tensionate şi conflictuale, datorate geloziei sau consumului frecvent de băuturi alcoolice atât de către inculpat cât şi de către victimă, în locuinţa comună din municipiul Constanţa, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a ucis-o pe concubina sa, T.D.D., în vârstă de 51 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu o bară metalică  lungă de circa 1,20 m şi cu diametrul de 5 cm (prelungitor al unei sape de foraj puţuri) peste membrele superioare şi inferioare şi i-a provocat mai multe plăgi despicate cu hemoragie masivă la nivelul picioarelor, cu consecinţa decesului“.

16 aprilie 2013 - Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pe timp 24 de ore faţă de Constantin Boicu, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Medgidia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Bărbatul a fost acuzat că, la data de 23 ianuarie 2013, „în locuinţa sa din municipiul Medgidia, în cursul unui conflict spontan generat de neînţelegeri asupra plăţii serviciilor sexuale, a ucis-o pe victima C.B., cunoscută în localitate ca prostituată cu cognomenul de „Pitica“ sau „Narcisa“, prin lovirea repetată cu pumnii şi cu o bucată de lemn (pentru foc) în zona toracico-abdominală, iar după ce a deposedat-o pe victimă de telefonul mobil, două prezervative şi o bancnotă de 5 lei, i-a introdus cadavrul în doi saci şi l-a îngropat pe un teren viran din apropierea blocului său de apartamente“.

9 iunie 2013 – Paul Cojocaru, de 30 ani, din Constanţa,  a condus un autoturism, pe bd. Aurel Vlaicu în municipiul Constanţa, pe podul rutier I.P.M.C, dinspre str. Cumpenei către str. Nicolae Filimon şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei către stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu balustrada de protecţie a podului rutier. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto.

1 iulie 2013 - procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatului Ion Seimeneanu în vârstă de 64 de ani, din comuna Aliman, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. El este acuzat că în după-amiaza zilei de 30 iunie 2013, în cadrul unei relaţii de concubinaj tensionate şi conflictuale, datorate consumului frecvent de băuturi, în locuinţa sa din comuna Aliman, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a ucis-o pe victima V.N., în vârstă de 46 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu o un corp contondent şi cu muchii în zonele cervicală, toracico-abdominală şi a membrelor şi i-a provocat numeroase leziuni corporale ce au dus în final la moarte.


2 august 2013 – Gabriel Vieru, de 39 ani, din Constanţa, angajat al SRI, a condus un  autoturism pe Dn 2 A, dinspre mun. Constanţa către oraş Ovidiu şi ajungând la Km 204 + 100 metri, din cauza neatenţiei în conducere a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat, 56 ani, din Ovidiu, pe banda 1, dinspre oraş Ovidiu către mun. Constanţa.  În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a Gabriel Vieru şi vătămarea corporală uşoară a două persoane.
10 august - Lucia Filote, de 20 ani, din satul Nisipari, judeţul Constanţa, a condus un autoturism pe DN 22 C, dinspre Constanţa către Medgidia. Poliţiştii spun că în momentul în care a ajuns la kilometrul 33 + 400 metri, din cauza neatenţiei în conducere şi a vitezei excesive, şoferiţa a pierdut controlul direcţiei către partea stângă a sensului de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune lateral stânga cu un copac. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a Luciei Filote şi a lui Mihai Spirolani, de 25 ani, tot din satul Nisipari, cadru militar la Ministerul Apărării Naţionale, pasager dreapta faţă.

11 august 2013- Gheorghe Paulenco, de 59 ani din Bârlad, a condus un autoturism, marca Dacia, pe DN 2 A, dinspre Hârşova către Constanţa. În momentul în care a ajuns la kilometrul 148 + 200 m, din cauza neatenţiei în conducere, poliţiştii spun că şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism VW condus regulamentar din sens opus de Adrian Furtună, de 49 ani, din Constanţa. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a lui Gheorghe Paulenco, a Anicuţei Paulenco, de 58 ani din Bârlad, şi a unei persoane de sex feminin de aproximativ 60 ani, toţi pasageri în primul autoturism şi vătămarea corporală gravă a lui Petru Matei, de 70 ani din Galaţi, pasager în primul autoturism. Din cel de-al doilea autoturism a rezultat vătămarea corporală uşoară a şoferului şi vătămarea corporală gravă a minorei Bianca Andreea F.

18 august 2013 - Un autoturim care circula dinspre Chirnogeni către Plopeni pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă a părăsit partea carosabălă şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. Ulterior impactului autoturismul a luat foc. Au fost descoperite trei tineri carbonizați.
18/19 septembrie 2013 - procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare acţiunii penale şi reţinerea pe timp 24 de ore faţă de Robert Moroianu, în vârstă de 22 de ani, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.Tânărul este suspectat că în noaptea de 17/18 septembrie 2013, în jurul orelor 02:30, pe strada Radu Calomfirescu din cartierul constănţean Piaţa Chiliei, în cursul unui conflict spontan a ucis un bărbat, de 29 de ani, pe care l-ar fi înjunghiat cu un cuţit de mai multe ori în zona coapselor şi i-a secţionat artera femurală dreaptă şi vena femurală stângă, astfel încât cel agresat a decedat la scurt timp, prin anemie acută.

17 octombrie 2013 - Radu Cătălin, de 33 de ani, din Constanţa, a condus un autobuz pe strada Albinelor, din Năvodari. Ajuns la intersecţia cu strada Rândunelelor, şoferul a surprins-o şi accidentat-o pe Janina Olteanu, de 36 de ani, şi pe fiica acesteia, în vârstă de trei ani. A rezultat decesul minorei şi rănirea uşoară a mamei.

17 octombrie 2013 -  Marian Ciurea, de 43 de ani, din Năvodari, se afla staţionat cu o autoutilitară pe strada Mircea cel Bătrân pe sensul de mers dinspre bulevardul Mamaia către strada Nicolae Iorga. Din cauza neasigurării la punerea în mişcare de pe loc pentru a se încadra prin viraj stânga pe strada Nicolae Iorga, spun oamenii legii, l-a obligat pe Marius Andrei Gombar, de 23 ani, din Constanţa, care conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, să vireze dreapta pentru a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă. Aici, maşina condusă de Marius Andrei Gombar a accidentat-o grav pe Elisabeta Toacă, de 27 de ani, care se deplasa regulamentar. Victima a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public. După lovirea pietonului, autoturismul a lovit semaforul intersecţiei, pe care l-a rupt. Elisabeta Toacă a decedat câteva zile mai târziu.

8 noiembrie 2013 - Liviu Traian Marinel a condus un autoturism pe strada Dezrobirii, dinspre bulevardul I.C. Brătianu către strada Baba Novac. În momentul în care a ajuns la trecerea de pietoni din zona Şcolii 23, şoferul a accidentat-o mortal pe Andreea Roşu, de 19 ani, care traversa strada pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. După producerea accidentului, continuă oamenii legii, bărbatul a părăsit locul acestuia fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a fost identificat ulterior, la ora 2.30, când s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie. În urma testării cu aparatul alcooltest, şoferului i-a reieşit o valoare a alcoolemiei de 0,56 mg/l alcool în aerul expirat.

25 noiembrie 2013 - Antonel Dascălu, de 52 ani, din Constanţa, a condus o auto macara, pe bld. Aurel Vlaicu, pe banda nr. 2, dinspre  str. Stefăniţă Vodă către bld. Tomis şi ajungând în dreptul reprezentanţei Mercedes a efectuat viraj la stânga peste marcajul dublu continuu şi a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de Adrian Tincu, de 40 ani, din Constanţa, care circula în sens opus, pe banda nr. 2, dinspre bld. Tomis către str. Ştefăniţă Vodă. În urma accidentului a rezultat decesul motociclistului.

28 noiembrie 2013 - Daniela Romaneţ a condus un autoturism pe DN 38 în afara localitatea Topraisar, către Constanţa. În momentul în care a ajuns la km. 12+600 m, poliţiştii spun că fata a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui autoturism ce se afla în faţa sa, iar la revenirea pe sensul de mers, a pierdut controlul asupra direcţiei către dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac. În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei auto.

2 decembrie 2013 – Aurelian Godino, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,67mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism marca BMW pe strada Canalului din oraşul Cernavodă. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, spun poliţiştii. Din accident a rezultat decesul lui Daniel Gheorghe Menagi, de 28 de ani, şi vătămarea corporală uşoară a unui alt bărbat, Nicolai Ritzi, de 36 de ani, ambii pasageri în autoturism.

22 decembrie 2013- Un tânăr de 23 de ani din Ovidiu a decedat după ce mașina în care se afla s-a răsturnat. Tragedia a avut locpe DN3C.

26 decembrie 2013 – O femeie din localitatea Dorobanțu a fost ucisă în propria casă. După crimă, autorul a dat foc imobilului. Oamenii legii au un suspect. Acesta a fost arestat preventiv.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Baba Novac

04 Aug, 2014 15:42

"17 octombrie 2013 - Marian Ciurea, de 43 de ani, din Năvodari, se afla staţionat cu o autoutilitară pe strada Mircea cel Bătrân pe sensul de mers dinspre bulevardul Mamaia către strada Nicolae Iorga. Din cauza neasigurării la punerea în mişcare de pe loc pentru a se încadra prin viraj stânga pe strada Nicolae Iorga, spun oamenii legii, l-a obligat pe Marius Andrei Gombar, de 23 ani, din Constanţa, care conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, să vireze dreapta pentru a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă. Aici, maşina condusă de Marius Andrei Gombar a accidentat-o grav pe Elisabeta Toacă, de 27 de ani, care se deplasa regulamentar. Victima a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public. După lovirea pietonului, autoturismul a lovit semaforul intersecţiei, pe care l-a rupt. Elisabeta Toacă a decedat câteva zile mai târziu." Deci, sa o lamurim, eu am vazut cum s-a intamplat. Exsita si o filmare, sa stiti. Doi soferi imbecili, care au fortat semaforul in acelasi timp. Din cauza celui cu autoutilitara, e adevarat ca cel cu VW Golf alb, a incercat sa evite, dar nimeni nu spune ca avea aproape 100 km/h. A intrat direct in stalpul care sustinea semaforul. Acel stalp a lovit-o in tampla stanga pe tanara care astepta (deci retineti astepta, nu se deplasa) regulamentar la semafor sa traverseze str. Mircea dinspre coltul cu farmacia. Dupa prima lovitura primita a fost proiectata cu partea dreapta spate a capului in stalpul de iluminat. Astepta regulamentar sa traverseze, pozitionata intre cei doi stalpi. A avut ghinionul sa existe un cretin care s-a grabit sa plece de pe loc (facea stanga si el semnaliza dreapta) ca sa prinda semaforul si un alt cretin care a fortat semaforul (di-nainte de a se pune in miscare autoutilitara) cu o viteza de aproape 100km/h, in conditii de carosabil umed. Sincer eu i-as executa pe amandoi pe stadion ca la chinezi. Acum lasand nervii si exprimarea nu prea ortodoxa de mai sus, doi soferi iresponsabil, care nu au ce cauta la volan si care trebuie sa plateasca impreuna deopotriva. Amandoi sunt vinovati de moartea tinerei care ASTEPTA regulamentar, la semafor culoarea verde pentru a se putea angaja in traversare.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.